• B3 – Lectura sobre els castellers i activitat de comprensió lectora

    Benvolguts i benvolgudes alumnes,

    Avui hem fet una sortida per conèixer una mica millor una de les tradicions catalanes més emocionants: els castellers.

    Espero que us ho hàgiu passat bé! Demà en penjaré les fotos!!

    Com a activitat de curs, per entregar el dimecres 24 de juliol, heu de llegir aquest text sobre els castellers i contestar les preguntes que us passaré demà.

    A més, si cliqueu aquí podreu veure un petit vídeo sobre els castellers.

    I si cliqueu aquí podreu veure un gran reportatge sobre els castellers.

    També vull compartir amb vosaltres alguns vídeos, perquè realment són impressionants. Us animo a assistir en alguna diada castellera, perquè segur que us agrada molt.

    El primer vídeo el podreu veure si cliqueu la imatge de sota. És el vídeo de la primera vegada que es va carregar un tres de deu (3d10), és a dir, deu pisos de tres persones. A baix de tot, hi ha tres pisos que tenen més persones. Són la pinya, el folre i les manilles. És un castell molt difícil i el van carregar per primer cop els Castellers de Vilafranca el novembre de 1998. Fixeu-vos que dic «carregar», perquè, malauradament, va fer llenya, és a dir, va caure. Per cert, aquell dia jo era a la plaça i us he de dir que la gent saltava, cridava, aplaudia, reia i plorava de l’emoció. Va ser impressionant!! Encara se’m posa la pell de gallina…

    Si cliqueu a la foto de sota, podreu veure el vídeo de la primera vegada que es va carregar i descarregar el primer tres de deu, aquesta vegada, de la mà dels Minyons de Terrassa. Després d’un intent fallit, el van repetir i ho van aconseguir!!

    Espero que en gaudiu i que us animeu!! Ara que ja coneixeu la colla de Poble Sec, podeu anar aquest divendres a ajudar-los a l’assaig i aquest diumenge a les 12 h a animar-los!!

  1. Giovanna

    10 jul. 13
    17:33 #

    La sortida de ahir va ser molt interesant ! Moltes gracies Nuria!
    Vaig fer pinya i vaig sentir una mica de por….havia de provar per entendre…
    Aquest diumenge segurament aniré ver els castelles.
    Qui s’apunta?

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes