• Introducció

  Introducció
  Marifé Millà Cantero
   

  El Temps de les cireres, de Montserrat Roig, guardonada amb el Premi Sant Jordi 1976, va ser publicada per Edicions 62 l’any 1977. La novel·la, escrita en tercera persona, s’estructura en cinc parts: Gorgs, Aroma de tardor, Corns de caça, Quietud, Becaines d’àngels custodis i Només somnis. 

  La  Natàlia, protagonista de la novel·la, torna a Barcelona concretament al barri de l’Eixample, coincidint amb l’execució de l’activista polític català Salvador Puig Antich, després d’haver viscut durant dotze anys a França i Anglaterra.

   La situació política del país, aleshores era una dictadura, sota el règim del  general Francisco Franco. Va ser una època on imperava la desmotivació, la frustració,  greus limitacions a la llibertat d’expressió i en definitiva una  crisi de valors provocada per la repressió política, econòmica,  intel·lectual i social. 

  La Natàlia  forma part d’una família burgesa Barcelonina, els  Miralpeix. El pare, en Joan, arquitecte i responsable de la construcció d’un hotel que una vegada construït es va enfonsà causant la mort de cinc persones. Els últims anys de la  vida d’en Joan  els passà en un geriàtric afectat de demència senil. La mare, Judit va patir un atac de feridura i va quedar encastada en un llit fins a  la seva mort. El germà gran, en Pere, era mongòlic i morí jove; en canvi, el seu germà, en Lluís, tot un triomfador en l’àmbit econòmic  i social. 

  La  protagonista no va voler estudiar cap carrera universitària. Inicià  cursets i feines ben diverses; com en un  forn de ceràmica,  venedora en  botigues de “pret a porter”,  va aprendre a teixir jerseis a màquina, en una oficina arxivava  articles de premsa, va estudiar idiomes, va aprendre a tocar la guitarra, va anar a classes de disseny industrial, va aprendre tapisseria… Volia fer-ho tot, conèixer-ho tot . 

  Des de l’inici fins al final de la història només transcorre una setmana, durant la qual , la Natàlia viu  el present recordant el passat  de cada un del membres de la seva família.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>