• Personatges-1

  Personatges
  Marifé Millà
   

  Per descriure físicament la Natàlia, diria que és una dona alta, no gaire atractiva, els cabells foscos i llargs,  crec que no s’agradava com era, no sentia la necessitat de arreglar-se tant com la Sílvia , la dona d’en Lluís el seu germà,  potser la seva característica més rellevant seria que sempre anava escabellada.

  Ella no s’hi sentia a gust, a casa seva, les relacions amb el pare eren fredes i no va voler ocupar-se de la mare. La relació sentimental amb un militant comunista,  l’Emilio, va acabar amb un avortament. Ho tenia clar, ella no volia ser mare. A la novel·la, la Natàlia es mostra poruga, inestable, insegura i ànim voluble  que contrasta amb el convenciment  que té a l’hora  d’avortar.

  Els personatges, en especial les dones, busquen desesperadament el sentit a les seves vides. Ara bé, el personatge de la Harmonia, la professora d’art, es presenta com la nota discordant: vestia com volia, deia el que pensava, tenia amants i vivia sola.

  La Harmonia va influir en la personalitat de la Natàlia, li va transmetre l’amor per l’art, la cultura i en especial per l’obra de poetes catalans. Gràcies a ella la Natàlia ara és fotògrafa; durant el anys que ha estat fora ha après a contemplar el món que l’envoltava.

  El títol de la novel·la fa referència a la cançó “Le temps de les cerises”. És una cançó de 1866, lletra de J.B.Clément. Inicialment va ser escrita com una cançó d’amor i posteriorment es convertí en un himne revolucionari associat a la Comune de París. Amb els anys, la cançó esdevé un símbol i un record d’un temps que havia generat grans esperances.

  La Natàlia desitja que arribi el seu temps de les cireres “la primavera de la felicitat”, en el sentit de omplir el buit existencial en què es trobava com a persona. (felicitat, esperança, assoliment d’objectius…).

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>