RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Què vam aprendre el 8 de novembre?

  Ahir vam tenir molta feina corregint els exercicis de pronoms febles. Alguns us en vau sortir molt bé; altres us vau fer un bon embolic.

  Us dono aquestes pautes per quan hàgiu de fer substitucions pronominals (en teniu una bona explicació a la p. 104):

  1. Escriviu o penseu la frase sencera, amb complements (oblideu-vos dels pronoms).

  2. Identifiqueu els complements verbals: CD, CI, CRV, CC, Atr., Pred, etc.

  3. Canvieu el complement pel pronom que li toca. Tingueu en compte, per exemple, si és un CD determinat, indeterminat o neutre.

  4. Sumeu els pronoms. Recordeu que normalment escrivim CI + CD excepte en les combinacions l’hi, la hi, els hi i les hi (que en realitat són les formes que s’empren en valencià li’l, li la, li’ls i li les).

  Tot seguit, la Natàlia B., la carmen i la Cynthia van fer la lectura en veu alta per a l’avaluació d’EO.

  Per aparcar una estona els pronoms febles, vam llegir una notícia sobre la publicitat polèmica de Dolce & Gabanna, que vau haver de completar amb els pronoms febles i connectors adequats. Va servir d’avaluació dels que no vau vnir el dia que vam fer l’avaluació de GL.

  Finalment, vaig repartir una fotocòpia amb l’opinió d’alguns publicistes i un llistat de connectors que podeu tenir en compte quan prepareu les vostres EE i EO. Dijous, l’Anna, la Pilar, en Peter i la Fina opinaran sobre la publicitat; ens diran si els agrada o no i ho argumentaran.

  Perquè seguiu treballant, no us oblideu dels deures: p. 104-107, ex. 4, 5 i 8 (qui vulgui, pot fer els exercicis 6 i 7, però no els corregirem); p. 150, lectura del monòleg de Buenafuente, activitats al marge i preguntes que hi ha sota el text.

  Recordeu que demà fem avaluació de CL (comprensió lectora) i EO-intervenció de quatre companys.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • mpadros: Bon inici!
 • Lourdes Plaja Moreno (BIS): Hola, bon inici de curs a tothom.
 • mpadros: Aquesta setmana continuarem treballant-hi.
 • Cynthia Abad: Gràcies per donar-nos més exercicis de pronoms febles. A veure si finalment me’n surt. Encara no...
 • mpadros: Sí, Jordi, corresponen a tota la unitat 11.

Núvol d'etiquetes

Articles avaluació de curs Cantem en català Comentaris i suggeriments Consells Curiositats Descripció Diari de curs Entreteniments Errors freqüents Exercicis autocorrectius Exercicis de reforç expressió escrita expressió oral Frases fetes lectura Novetats Ortografia poesia prova Pàgines web règim verbal Sant Jordi solucionaris Suficiència 1 Tinc una pregunta Tipologia textual Una comprensió oral Varietats generacionals Varietats geogràfiques Vídeos sobre les vostres EO xerrada