Deures, text escrit
Fer el correu informal que hi ha penjat al model de prova. Es tracta de fer un text de 150 paraules.
L’enunciat és el següent:
Uns amics et van regalar una escapada de dos dies per l’Empordà a tu i a la teva
parella per celebrar el 25è aniversari de casats. Com que saben que us agrada la
bona taula us van escollir una escapada basada en la gastronomia. Ja heu fet la
sortida i, en tornar, envies un correu electrònic als teus amics per agrair-los
novament el regal i explicar-los:
• Alguna anècdota.
• Com us va anar l’estada a l’hotel.
• Quines activitats vau escollir de les que us van oferir.
• Què els recomanaríeu.
Per escriure el missatge t’has de basar en el fullet informatiu que et van
proporcionar a l’hotel per escollir les propostes d’activitats per a cada dia (el text és aquí sota).
Recorda de respondre tot el que se’t demana i de no copiar literalment fragments
del text: en pots utilitzar el contingut però redactant-lo d’una altra manera.
Llegeix el text del fullet informatiu i escriu el missatge de correu electrònic als
teus amics, a l’espai corresponent del Quadern de respostes. Ha de contenir
entre 150 i 165 paraules.
Art a taula. Els sabors que van inspirar el pintor Dalí
Dos dies per l’Empordà en hotels de tres estrelles
Tria dues de les quatre propostes que t’oferim per a cada dia!
Dia 1
• De tapes per Figueres. Descobreix per què la gastronomia
empordanesa gaudeix de tant prestigi amb el Patronat de Turisme i
degusta tapes suculentes de restauradors locals.
• Prefereixes cuinar-les tu mateix? Participa en els tallers de gastronomia
típica que organitza Cuina i Turisme.
• En tren pels arrossars. Puja al tren Xiulet de Pals per conèixer com s’ha
recuperat el cultiu d’arròs en les maresmes de Pals i s’ha convertit en
un dels millors del país. Amb el Montgrí al fons, el tren s’aturarà al molí
de Pals, que funciona des del segle XV i on un guia t’ensenyarà com es
blanqueja l’arròs. Prepara’t per gaudir d’un bon plat d’arròs.
• El bressol de l’anxova. Si per algun motiu és conegut el poble de
l’Escala és per la seva apreciada anxova. Visita amb un guia l’empresa
més antiga, Cal Serrats, que ha transmès la tradició mil·lenària de la
salaó de l’anxova, un procés que encara és manual. Assaboreix-lo amb pa amb tomàquet i vins de l’empordà.
Dia 2
• Descobreix l’oli de l’Empordà. Si vols viure el procés d’elaboració, amb
Turisme i Natura colliràs tu les olives i veuràs com es netegen i es
premsen al molí de Pau. Després de menjar pa amb tomàquet i embotits,
embotellaràs l’oli per emportar-te’l a casa. Genial, no?
• Menja entre vinyes. Els vins de l’Empordà satisfan el paladar més exigent.
Comprova-ho al celler de La Vinya, a Peralada, amb una visita guiada
amb tast final i pícnic entre vinyes amb embotit i patés tradicionals.
• El caprici culinari de Dalí. Si se t’ha obert la gana, ves a El Rebost, a
Vilafant, que enamora els seus clients amb embotit artesà des de fa dues
dècades. Delecta’t amb l’ampli assortiment de productes secs i cuits entre
els quals destaquen els patés –n’hi ha fins i tot de cava– o la botifarra
dolça, famosa per ser un dels capricis a la taula de Dalí. Aprèn a preparar
un paté al taller Obrador i assaboreix-lo amb torrades acabades de fer!
• Aprèn a preparar ratafia. Mas Merlot et porta al bosc a Corbs per
recol·lectar els ingredients necessaris i ensenyar-te, pas a pas, com es
fa aquest popular licor d’herbes i totes les seves propietats medicinals.
Després d’assaborir els canelons de l’àvia, en podràs fer un bon glop!
Recordeu que heu de fer-lo segons les pautes que us vaig comwentar a classe, ahir.
Cap comentari
Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!
Escriu un comentari
RSS dels comentaris