• Sessió 5: 23 d’abril

    Sessió 5: 23 d’abril

    Lèxic i expressió oral

    Hem comentat les diferències entre mig, medi, mitjana, mig/mitjà, mig/mitja, apartir de diversos exemples que hem preparat entre tots

    Gramàtica

    Verbs, hem fet les deu primeres frases del full Presents d’indicatiu 3. La resta queden com a deures. Hem tornat a comentar els verbs de la segona conjugació, sobretot.

    Expressió escrita

    Hem comentat com es redacta un correu informal a una amistat. He proposat un model.

    Està penjat al blog: Correu informal

    Hem partit de la proposta de text que hi ha al model de prova: Model de prova

    Hem visitat la fira de San Jordi

    DEURES

    Fer el correu informal que hi ha penjat al model de prova. Es tracta de fer un text de 150 paraules.

    L’enunciat és el següent:

    Uns amics et van regalar una escapada de dos dies per l’Empordà a tu i a la teva
    parella per celebrar el 25è aniversari de casats. Com que saben que us agrada la
    bona taula us van escollir una escapada basada en la gastronomia. Ja heu fet la
    sortida i, en tornar, envies un correu electrònic als teus amics per agrair-los
    novament el regal i explicar-los:

    • Alguna anècdota.
    • Com us va anar l’estada a l’hotel.
    • Quines activitats vau escollir de les que us van oferir.
    • Què els recomanaríeu.

    Per escriure el missatge t’has de basar en el fullet informatiu que et van
    proporcionar a l’hotel per escollir les propostes d’activitats per a cada dia. El text és aquí sota.
    Recorda de respondre tot el que se’t demana i de no copiar literalment fragments
    del text: en pots utilitzar el contingut però redactant-lo d’una altra manera. 
    Llegeix el text del fullet informatiu i escriu el missatge de correu electrònic als
    teus amics, a l’espai corresponent del Quadern de respostes. Ha de contenir
    entre 150 i 165 paraules.

    Art a taula. Els sabors que van inspirar el pintor Dalí
    Dos dies per l’Empordà en hotels de tres estrelles

    Tria dues de les quatre propostes que t’oferim per a cada dia!

    Dia 1

    • De tapes per Figueres. Descobreix per què la gastronomia
    empordanesa gaudeix de tant prestigi amb el Patronat de Turisme i
    degusta tapes suculentes de restauradors locals.
    • Prefereixes cuinar-les tu mateix? Participa en els tallers de gastronomia
    típica que organitza Cuina i Turisme.
    • En tren pels arrossars. Puja al tren Xiulet de Pals per conèixer com s’ha
    recuperat el cultiu d’arròs en les maresmes de Pals i s’ha convertit en
    un dels millors del país. Amb el Montgrí al fons, el tren s’aturarà al molí
    de Pals, que funciona des del segle XV i on un guia t’ensenyarà com es
    blanqueja l’arròs. Prepara’t per gaudir d’un bon plat d’arròs.
    • El bressol de l’anxova. Si per algun motiu és conegut el poble de
    l’Escala és per la seva apreciada anxova. Visita amb un guia l’empresa
    més antiga, Cal Serrats, que ha transmès la tradició mil·lenària de la
    salaó de l’anxova, un procés que encara és manual. Assaboreix-lo amb pa amb tomàquet i vins de l’empordà.

    Dia 2

    • Descobreix l’oli de l’Empordà. Si vols viure el procés d’elaboració, amb
    Turisme i Natura colliràs tu les olives i veuràs com es netegen i es
    premsen al molí de Pau. Després de menjar pa amb tomàquet i embotits,
    embotellaràs l’oli per emportar-te’l a casa. Genial, no?
    • Menja entre vinyes. Els vins de l’Empordà satisfan el paladar més exigent.
    Comprova-ho al celler de La Vinya, a Peralada, amb una visita guiada
    amb tast final i pícnic entre vinyes amb embotit i patés tradicionals.
    • El caprici culinari de Dalí. Si se t’ha obert la gana, ves a El Rebost, a
    Vilafant, que enamora els seus clients amb embotit artesà des de fa dues
    dècades. Delecta’t amb l’ampli assortiment de productes secs i cuits entre
    els quals destaquen els patés –n’hi ha fins i tot de cava– o la botifarra
    dolça, famosa per ser un dels capricis a la taula de Dalí. Aprèn a preparar
    un paté al taller Obrador i assaboreix-lo amb torrades acabades de fer!
    • Aprèn a preparar ratafia. Mas Merlot et porta al bosc a Corbs per
    recol·lectar els ingredients necessaris i ensenyar-te, pas a pas, com es
    fa aquest popular licor d’herbes i totes les seves propietats medicinals.
    Després d’assaborir els canelons de l’àvia, en podràs fer un bon glop!

    Recordeu que heu de fer-lo segons les pautes que us vaig comwentar a classe, ahir.

     

    Acabar l’exercici de verbs que hem començat avui.

     

     

    Print Friendly, PDF & Email

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>