Festa d’aniversari!!

Estem preparant una festa d’aniversari per a un company o companya de classe, hem de decidir on farem la festa, a qui convidarem, que li regalarem, on ho comprarem i que berenarem, cada grup ha de pensar una recepta d’un dels plats que preparareu per berenar, un cop la tingueu, l’heu de penjar al bloc.

Recordeu que també heu de deixar un missatge al contestador dels convidats a la festa, per dir-los on es farà, a quina hora, quin dia i que han de portar. Jo us deixo aquí la meva recepta, una varinat de la coca de iogurt que surt al llibre.

Coca de iogurt

Ingredients

  • 3 ous
  • 1 iogurt natural (farem servir el iogurt com a mida)
  • 3 mides de sucre (blanc o de canya, com us agradi més)
  • 1/2 mida d’oli d’oliva
  • 3 mides de farina (podem barrejar farina blanca amb farina integral)
  • 1 sobre de llevat
  • canyella en pols o vainilla en pols
  • pell de llimona ratllada

Preparació

En un bol s’han de batre els ous, el iogurt, el sucre i l’oli. S’hi han d’afegir també les aromes que haguem triat, en aquest cas jo proposo pell de llimona ratllada i un polsim generós de canyella, o de vainilla.

Tot seguit, s’ha de barrejar el llevat a la farina i s’ha d’anar incorporant a la massa a poc a poc procurant que no quedin grumolls.

S’ha d’abocar la barreja en un motlle que s’haurà enfarinat prèviament perquè la coca no s’enganxi, i s’ha de posar al forn preescalfat a 180º durant uns 45 minuts, aproximadament. Quan hagin passat 30′, s’ha de tapar la coca amb paper d’alumini perquè no es cremi de dalt. Sabrem que la coca ja està cuita quan punxant-la amb un ganivet, aquest surti net. S’ha de deixar refredar la coca i ja la podem desemmotllar.

Un cop s’ha refredat la coca, hi podeu posar per sobre sucre en pols i cireres confitades, o una capa de xocolata negra, a dins hi podeu posar melmelada del gust que us agradi més: préssec, maduixa…


Print Friendly, PDF & Email