• Com éreu de petits?

  Diferents intel·ligències (nens músics)Quan era petita vivia amb els meus pares i els meus avis en un poble d’uns 6000 habitants. De petita semblava un nen perquè sempre portava els cabells curts.

  Els meus pares tenien un cotxe petit i de color verd i els agradava  molt anar a buscar bolets a la muntanya. Els meus tiets vivien a prop de casa i els veia sovint. En canvi els meus cosins vivien tots lluny.

  M’agradava molt anar a l’escola i també estudiava música. En aquella època els carrers del meu barri estaven plens de canalla que jugaven, que anaven en bicicleta o en patins. Ara no es veu mai ningú. Només hi ha cotxes.

 1. Chiara

  22 gen. 13
  10:47 #

  Cuan era petita anava a la escola amb la meva amiga perque la meva germana anava al institut lluny i la portava la meva mare. Cuan sortia de la escola anava a casa i dinava sola perque els meus pares ja havian menjat i la meva germana no estava. Depres de dinar veia una mica de tele i em – posava amb les deures. A la tarda berenava una taza de te i torradas amb la meva mare, veia la tele i a las vuit de la tarda cenaven tot junts.

  1. Palmira

   22 gen. 13
   17:07 #

   Chiara, està molt bé. Però ‘cenava’ en català és ‘sopava’. I un parell de comentaris sobre l’ortografia:
   quan, tassa

 2. Abir

  22 gen. 13
  17:12 #

  Quan era petita era morena i vergonyósa. . Estava més prima que ara. Vivia en un pis amb els meus pares . Per anar a l´escola portava uniforme, una camisa blanca, uns pantalons grisos i unes sabates negres. . jugava a la xarranca . . M´agradava jugar a saltar a corda.

  1. Palmira

   22 gen. 13
   17:12 #

   Molt bé, Abir! Una coseta sobre ortografia: ‘vergonyosa’ va sense accent.

 3. Abir

  22 gen. 13
  20:49 #

  moltes gracies.

 4. Ma. Genoveva Jaramillo Ponce

  23 gen. 13
  0:35 #

  Quan era petita vivia amb la meva mare a la ciutat de Loja a Equador, és una ciutat petita però plena d’encant i és bressol de poetes i escriptors.
  En aquella època anàvem a l’escola a partir dels sis anys i sortíem als dotze anys per anar a l’Institut. Era una escola només de noies i portavem uniforme, faldilla a quadres blau i blanc, camisa blanca, jersei blau, sabates negres i mitjons blancs.
  M’agradava jugar a la nines, a la baldufa, a les bales, a la pilota és a dir m’agradava jugar amb els nens, també hi havia moments en què pensava molt que havia de ser quan sigui gran.
  Ens divertíem molt jugant junts tots els nens del barri.

  1. pfreixa

   23 gen. 13
   19:06 #

   Molt bé!

 5. Loli

  23 gen. 13
  18:24 #

  Quan era petita vivia amb els meus pares i la meva germana.
  La meva germana era mes grand i anem les dos junt al col.legi.
  De petita era prima amb els cabells negres i era tranquila i timida.
  Jugava a nines i tambe amb els mevas veïnes fem teatres a el carrer del meu barri.
  M´agradava portar faldilla i vestit

  1. Palmira

   23 gen. 13
   19:04 #

   Alerta, Loli: has de dir-ho en passat: anàvem i fèiem

 6. Elena

  23 gen. 13
  20:51 #

  Quan era petita vivia en un pis al costat de un parc força gran amb el meus pares i els meus germans. Físicament era grassoneta, morena, portava el cabells llargs, a vegades portava cua i altres vegades recollits al darrere i de carácter era una nena aplicada, afectuosa i tranquil.la.
  La meva germana gran i jo anàvem a la mateixa escola. Era una escola de monges, portàvem uniforme: samarreta de color beix, rebeca i mitjons de color blau marí, faldilla a quadres vermell i negre i sabates de color negre o blau marí.
  Per fer gimnàstica portava xandall era de color blau marí amb ratlles blanques i vambes blanques.
  Cada dia quan sortiem de l’escola anàvem a casa dels meus avis i en davant vivia la meva millor amiga.
  M’agradava jugar a jocs de nens, futbol, a pilota, a la baldufa…perquè normalment estava amb el meu germà. També m’agradava dibuixar.

 7. Oscar Santana

  23 gen. 13
  21:28 #

  Quan era petit vivia amb els meus pares i el meu germà, en un poble petit. De petit no m’agradava tallar-me els cabells
  Els meus pares tenien un cotxe gran y antic, i els agradaba molt anar a la platja els caps de semana.
  Els meus tiets vivien a prop de casa, i m’agradava jugar amb els mus cosins.
  M’agradava molt jugar al futbol en el carrer amb la pilota trencada o amb qualsevol cossa que ens trobesim, i els meus pares ens castigaven.

 8. Rosa Mª

  23 gen. 13
  22:39 #

  Quant era petita vivia a Ripollet com els meus pares, la meva germana i la meva avia materna.Els meus tiets vivien a prop de casa meva con els seus fills.Jo jugava mol amb´els meus cosins.De petita tenia els cabells llargs i portava serrell.M´agradava mol anar a berena a la muntanya com els meus cosins i la meva avia.

 9. RAUL

  24 gen. 13
  9:20 #

  Quan jo era petita era tímid i tranquil viure a Santiago amb la meva mare, jo anava a escola amb uniforme blau, jugant la pilota amb els meus amics, vaig treballar en una empresa química.

 10. Inna

  29 gen. 13
  0:31 #

  Quan era petita vivia amb els meus pares, el meu germa i la meva avia a Kiev (Ukraina). Era prima, alta i portava ulleres. Era timida i seriosa. Gairebe sempre portava pantalons, de vegades faldillas i vestits. M´agradava molt dibuxar, llegir, ballar i jugar amb els nens. Sovint anava en bicicleta. A partit de set anys anava a l´escola. Portava uniforme: un vestit marró i un davantal negre per cada dia, i blanc per els festius.

 11. mitzi

  07 febr. 13
  2:52 #

  Quan era petita vivia amb els meus pares. El meu poble era lluny a cuitat. Sempre portava els cabells curts i amb serrel.M´agrada jugar amb la meva germana i les meves veïnes. Sovint jugavem Xarranca,nines i saltar a corda. Tant in tant jugavem nedem a la platja. L´estiu, anavem a la muntanya i erem al riu a nedar.
  A vegades, per festa, estavem amb els meus cosins passavem nadal.
  Estavem molt contents rebut regals de ¨Santa Claus¨.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!