• Ha canviat gaire la nostra vida?

  imagesHola!

  L’últim dia a classe vam parlar de com era la nostra vida fa uns anys i com és ara.

  Per a molts, els últims anys han estat anys de canvis. Heu canviat de país, heu conegut una altra societat, heu après una llengua que molts no sabíeu ni que existia, etc.

  Tal com vam començar, m’agradaria que cadascú escrivís com era el seu dia a dia abans de marxar del seu país i com és el seu dia a dia actualment.

  Començo jo!

  “Hola!

  Fa tres anys vivia a Barcelona en un pis a l’esquerra de l’Eixample. Hi vivia amb tres amigues més. El pis era molt sorollós perquè passaven molts cotxes pel carrer, però tenia molta llum i era força gran.

  Abans treballava de correctora lingüística en un diari i en una ràdio. Treballava molt i les poques hores que tenia lliures les reservava per quedar amb els amics.

  Ara visc a Sabadell amb la meva parella. Vivim en un pis silenciós i força càlid perquè hi toca el sol. Cada dia ens llevem d’hora perquè tenim un nen molt petit que és molt matiner. Ara no treballo tantes hores. Sóc professora de català per a adults al Consorci per a la Normalització Lingüística. ”

  Ara vosaltres!

 1. Brigitte,

  13 febr. 13
  21:29 #

  Quan jo tenia 17 anys vivia a Bolívia havia acabat els estudis de batxillerat, després vaig anar a la universitat 5 anys a estudiar administració d’empresa, m’agradava molt viatjar amb els meus amics i familiars. he conegut molts llocs meravellosos en diferents països del món. També vaig viure a Japó, la cultura és molt diferent de la meva i l’idioma és molt difícil. Actualment viu a Catalunya, estudi, treball i visc amb la meva parella, no tinc la meva família a Espanya.

 2. josep caceres

  14 febr. 13
  0:18 #

  hola sóc el jose fa tres anys vivia a barbera en un pis a la derreta del CAP hi vivia amb el meus fills i la meva dona abans traballava a barcelona de impreso ara no traballo ara vics a barbera al mateix pis vivim amb la meva dona i un fill tenim dugas netas las llevem al parc que jugem

 3. Nadya Tomeva

  14 febr. 13
  1:50 #

  Hola! Fa més de quatre anys vivia a Sofia en el meu pis amb la meva filla. El pis és a prop de centre i és molt lluminós, perqué hi toca el sol, amb vista a la muntanya que tenim a la vora de la ciutat. Cada dia em llevava a les set del matí, em dutxava, em vestia, prenia un café i anava a treballar. Treballava de agent inmobiliaria en una oficina. Treballava molt i tornava a casa cap a dos quarts de nou del vespre.
  Ara visc a Espana, a Catalunya . Abans vivia a LLoret de mar, després a Barcelona i ara visc a Barberá de Valles. Visc en un pis amb una amiga i seva filla. Vivim en un pis silenciós, peró no hi ha molta llum. A Barcelona treballava de monitora en una empresa de autocars i empleada de hogar amb una senyora major. Ara no traballo i aixó em preocupo. Vull trobar feina. Cada dia vaig a parc, m”agrada a passejar.

 4. Lezly

  14 febr. 13
  14:47 #

  Hola, fa 2 anys vivía a Acapulco, Mexic. Vivia amb los menús pares en un pis molt llum. M’agradaba molt perque desde la finestra vea la mar. Treballaba en una escola de nens, de vuit del mati a tres de la tarda. Era la profesora de los nenes mas petites.

  Sempre dinaba en casa. Després descansaba una mica i miraba una estona la tele, després anaba a classes de ioga i kick boxing.

  A la nit sopaba a las 9, em vaig conectaba a internet a llexir i me anaba a dormir.

  Ara vivo a Barbera con el meu marit y treballo a Barcelona, Soc. Cangur de una nena de 1 any. Plego a las 4 de la tarda. Dos cop Per. Semana vaig a estudiar catalá.

 5. Francisco Mata Cruz

  14 febr. 13
  17:01 #

  alguns anys enrera, vivia a barbera del valles, al casc antic en una casa de pages molt antiga, amb uns amics. Mes tard va coneça a la meva parella i vaig viure una any mes a barbera, a un pis, en un altre carrer mes a la bora del centre de la ciutat.Mes tard vaig anarma a viura a sabadell donde visc ara i van neixa el meu fill petit. El pis donde vics ara fa cantonada te molt sol a l`hivern i no gaira a l`estiu, me agrada molt.

 6. Lissette

  14 febr. 13
  17:51 #

  Fa 2 anys vivia a Santo Domingo en el mateix barri desde quan era petita, en una casa petita. Hi vivia sola abans d’arribar a Espanya a estudiar. M’agrada la indepèndencia.

  Treballava en un despatx d’advocats i m’encarregava de la facturaciò. Em llevava a les 6 del matí perque començava a treballa a 2/4 de 9 fins les 6 de la tarda, amb una hora i mitja per dinar.

  Ara visc a Barberà amb la meva tieta. Estic a l’atur. Sovint em llevo a les 9 del matí i em preparo per anar al gimnàs. Quan arribo a casa em dutxo i preparo el dinar. Després estic a l’ordenador, miro la televisiò…

  Els dimarts y dijous vaig a classe de català de 2/4 de 6 de la tarda a 8 del vespre.

 7. ANGEL LOZANO

  16 febr. 13
  23:56 #

  Hola
  Fa anys vivia en un poble molt petit, que es diu alcoroches provincia de guadalajara, vivia amb la meva dona, la meva filla i les meus pares.
  Travallava en la construcio i en el camp.
  Fa 13 anys em vaig venir a viure a barbera visc en un pis molt lluminos perque li dona el sol tot el dia i es una zona molt tranquila.Vics amb la meva dona i la meva filla.
  Abans treballava en la construccio per tota catalunya, el meu treball era controlar a les treballadors que tenia al meu carrec i que la feina es fes be. Ara no treballo estic en l’atur i vaig a estudiar catala i informatica.

 8. Mildré Juárez Rodríguez

  20 febr. 13
  17:13 #

  Hola, Sóc la Mildré, fa cuatre anys vivia a Barcelona en un pis al costat de Plaza España. Hi vivia am la meva parella.El pis era molt petit i estret i sorollós perqué pasavem molts cotxes pel carrer.
  Abans traballava am eu Laboratori de Análisis Clínics de dilluns a divendres i dos disabtes al mes. Quan la meva parella i Jó teniem temps anavem a fer les compres i netejabem al pis.
  Ara visc a Barberá am la meva parella i el fill nostre que te tres anys i vivim am un pis molt agardable perqué es molt lluminos i te piscina i pista de padel. Ara Jó estic a’l atur, peró em llevo cada dia abans de la set del matí perqué el paré del nen senva atraballa i el nen va al escola.llavors dos cops a la semana vaig a estudiar el catalán.

 9. Lucero Aboytes

  25 febr. 13
  20:41 #

  Sóc la Lucero, fa quatre mesos vivía a Celaya, Mexic. Vivia amb els meus pares, en un pis petit, a dalt del negoci de tacs familiar.

  Traballava en una oficina de govern com funcionaria, de dilluns a divendres de vuit del mati a quatre de la tarda, revisava expedients de crèdit i portava l’agenda del subdirector de crèdit, realitzava contractes, etc.

  Ara visc a Barbera amb el meu marit, en un pis molt maco. Ara estic a l’atur, em llevo de dilluns a divendres a las vuit del mati porque preparo el esmorso para el meu marit y jo.

  Dos cops a la semana vaig a estudiar el catalán.

 10. Vanesa Nascimento

  11 març 13
  13:26 #

  Soc la Vanesa, da abans d’anar a Barcelona el meu dia a dia a Brasil era molt corregut, m’aixecava a las sis del mati para anar a treballar fins a las sis de la tarda, arribava a casa meva a dos quarts de vuit jugava una mica amb el meu fill despres sopava amb el meu fill i la meva avia despres mirava una mica la tele fins a dos quarts da onze despres anava a dormi…
  A los caps de setmana sovint anava a platja amb el meu fill i amics……

 11. maribel

  17 març 13
  17:24 #

  sóc la maribel en i any 2010 vivia a la cursa de Barcelon en un pis compartit amb tres amics, treballava en el matí tarda no tenia descanzo per res, l’any 2011 em van acomiadar de la empreza en què rabajaba, i vaig haver de deixar el pis on vivia, em vaig anar a viure a cerdayola del Vallez a la casa del meu company des de 2011 estic sense feina, i em dedicat a estudiar un curs de efermeria que ja acabi, també em tregui el carnet de conduir, més el curs de català que estic aprenent molt, habeses faig suplència de treball amb una empreza que em crida de veus i quan, tot i no tenir feina em sento molt contenta per les coses que estic aconseguint tan important per al meu futur, moltes gràcies amics, els deceo el millor

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!