1. Carmen

  19 febr. 13
  18:24 #

  Hola, Gent,
  Sóc la Carmen.
  Jo cada dia em llevo a les nou de la matí.
  Devegades, esmorzo una fruita.
  Em rento les dents i vaig a passejar al meu gos.
  Després arribo a casa i replego i netejo.
  A la una del migdia, preparo el dinar i dino amb la meva germana.
  Després de dinar estudio catalá i miro una estona la tele.
  A les tardes, vaig al gimnás de dos quarts de quatre a cinc,tres vegadas a la setmana.També vaig a classes de catalá de set a nou,les dilluns i les dimecres.
  Jo no benero.
  A casa sopem a dos quarts de onze.
  Després de sopar, miro una mica el ordenador i parlo amb la meva amica.
  Vaig a dormir a les doze de la nit.

 2. SAMIA

  19 febr. 13
  21:02 #

  Bona tarda a tothom,
  Jo cada dia em llevo a les set del mati,faig el llit,em dutxo,preparo l’esmorzar per a tota la familia i miro l’informatiu,m’agrada saber el que pasa al món,després ajudo a la meva filla a vestir-se i la porto a l’escola.
  Quan torno, tinc l’hàbit de parlar amb la meva mare per teléfon sempre.Després netejo la casa,faig el dinar i anem jo i la meva filla petita al parc per jugar.
  A la una dino amb el meu marit i les meves filles.
  A la tarda després de berenar,faig els deures amb la meva filla i de tant en tant sortim per passejar.
  Dos cops per setmana,al vespre,faig classe de catalá.
  A dos quarts de deu sopem,després llegeixo un conte a les meves filles o miro una estona la tele amb el meu marit.A les onze me’n vaig al llit.
  La meva vida és aixi, mes o menys.

  1. aarmero

   25 febr. 13
   17:25 #

   Hola, Samia,

   Què vols que et digui? Doncs que ho has fet molt bé.

   Fins a la tarda,

   Ariadna

 3. Marisol Montoya

  19 febr. 13
  21:40 #

  Jo m’aixeco del llit a les vuit del matí . Amb el meu fill que es diu Marc esmorzem junts i marxa a l´escola, jo netejo el meu pis i faig el dinar . A les dues dinem tots junts. Dilluns i dimecres estudio catalá de set a nou del vespre. Els Dimarts i Dijous jo apreng a ballar sevillanes de nou a dos quart fins a les deu dos quart del matí. Cada dilluns,dimecres i divendres jo porto al meu fill a basquet. A casa sopem a les nou de la nit si no tinc clase de catalá jo em quedo veient la tele o em poso a l’ordinador mentre arriba el meu marit , a la una de la matinada.

  1. aarmero

   25 febr. 13
   17:30 #

   Hola, Marisol,

   Tot molt bé, però no he acabat d’entendre de quina hora a quina hora fas sevillanes.

   També, si ens expliques la teva rutina diària, se suposa que ‘et lleves del llit’, per tant, només dient que ‘et lleves a les vuit’ ja n’hi ha prou.

   Que vagi bé TV3!

   Ariadna

   1. Marisol Montoya

    26 febr. 13
    17:28 #

    Ho sento, les clases de sevillanes s’inicien a 2/4 de deu i acaban a 2/4 de onze i per les altres coses gracies, fins dimecres que passeu un bon dia.

 4. CHARI

  19 febr. 13
  22:01 #

  Jo m’aixeco a les vuit i preparo l’esmorzar, em rento i em vesteixo.
  Després vaig amb el meu gos al carrer.
  Després netejo la casa, un cop per setmana vaig a comprar al mercat, faig el dinar, dino a les tres amb el meu marit, després de dinar descanso una estona.
  Dilluns i dimecres a la tarda vaig a classes de català.
  De vegades vaig a caminar amb el meu marit,a nosaltres ens agrada molt caminar
  De tan em tan vaig al cine.
  A casa sopem a dos quarts de deu, després de sopar miro una estona la tele també me agrada llegir algu llibre.
  Vaig a dormir a les dotze de la nit.
  Bona nit.

  1. aarmero

   25 febr. 13
   17:35 #

   Hola, Chari,

   Com anem del refredat? Espero que millor.

   Ho has fet molt bé, potser el que em grinyola una mica és l’algú llibre’ ( tot i que encara no ho hem treballat a classe), hauríem d’haver dit ‘algun llibre’.

   D’acord?

   Que vagi bé TV3.

   Ariadna

 5. Ausma

  20 febr. 13
  18:21 #

  Bon dia a tothom,

  Les activitats que faig durant el dia depende molt del meu horari. A vegades :
  Llevo a les 7 del matí, em dutxo, em pentino i vaig a esmorzar. També miro si el meu gos té el seu esmorzar,dinar y sopar. Si té una estona més juego amb el meu gos. Després em rento les dents y em vaig a traballar. Yo traballo de 9 del matí a 4 de la tarda. A les dos quarts de tres mas o menys vaig a dinar.
  Plego a les 4 i vaig a casa meva i paso una estona amb el meu gos. Després vaig a correr o a gimnás, sopo a les nou amb la meva sogra y llegeixo un libre. Abans de sopar també toco el violìn. I només, vaig a dormir a les 11 per tenir molta força. Cada dia té el seu pla, de debo volia tenir més horas en dia per pueder mes cosas.

  1. aarmero

   25 febr. 13
   18:04 #

   Hola, Ausma,

   Com anem?

   Ens mirem una micona el text? Som-hi:
   Primer de tot, les activitats ‘depenen’ molt del meu horari.
   Evidentment , ‘ em llevo’ i no ‘llevo’.
   La que ha de tenir una mica més de temps per jugar amb el gos ets tu, per tant, ‘si tinc una mica més de temps, jugo amb el gos…’.
   No he de dir ‘ em vaig a treballar’, sinó ‘me’n vaig a treballar’.
   Dines ‘a dos de tres, més o menys’, sense l’article.

   Voldria que el dia tingués més hores per poder fer més coses.

   D’acord?

 6. Claudio Verdugo

  20 febr. 13
  18:37 #

  Jo m’aixeco a dos quarts de nou,esmorzo amb la meva filla i la porto a l´escola.despres torno a casa i jugo amb l´ordenador fins a dos quarts d´una que vaig a l´escola a recollir a la meva filla,la meva donna posa la taula i menjem tots junts a les dues.
  Per la tarda veig la tele, els dilluns i dimecres faig clase de catalá de set a nou del vespre.
  Per la nit sopem tots junts i a las once hem vaig a dormir.

  1. aarmero

   25 febr. 13
   18:15 #

   Hola, Claudio,

   Mirem-nos una miqueta què hem fet.

   Recorda que hem de dir ‘ al matí’, ‘al migida’, ‘ a la tarda’, ‘al vespre’.
   Si utilitzes la forma pronominal del verb ‘anar’, recorda que n’hi ha dos de pronoms, per tant, hem de dir: ‘me’n vaig a dormir’.

   Pel que fa al lèxic: ‘ordenador’ (castellà)/ ‘ordinador’ (català).
   La taula no es posa, sinó que ‘es para’.

   D’acord?

   Ens veiem després.

   Ariadna

 7. brahim

  23 febr. 13
  13:07 #

  Hola;
  M’aixeco a 1/4 de 9, em rento les dents, preperol’esmorzar al meufill,Desprèsl’acompanyo à l’escola. A les deuesmorzo i vaig a comprar al mercat, a 2/4 d’una busco el meufilld’escola i dinemtotsjunts (la mevaperrella, el meufill i jo). Miro una estona les notcies de la tele i desprès a les 3 porto el meufill a l’escolai a 2/4 d’cincl’busco. A les 6 de la tarda bereno, miro la tele, connecto al internet i de vegades jugo al ordenador. Elsdilluns i elsdijous al vespre de 8 a 2/4 de 10 jugo futbol. Entre les nou i les deuemdutxo i vaig a dormir a les 11 de la nit.
  bon cap de setmana IBRA

  1. aarmero

   25 febr. 13
   18:32 #

   Hola, Ibra,
   És un bon text, però malgrat tot, hi ha cosetes que podem polir:

   Has de dir ‘vaig a buscar el meu fill’, i no pas ‘busco el meu fill’.
   Recorda, l’apòstrof gràfic només l’hem d’aplicar en l’article, en la preposició ‘de’ i en els pronoms davant de noms i de verbs que comencen en vocal ( l’ordinador(sí)/ ‘d’cincl’ busco (NO)).

   D’acord?

   Fins després,

   Ariadna

 8. Daria

  23 febr. 13
  22:14 #

  Bon dia a tothom,

  Sóc la Daria. Jo m’aixeco a un quart de vuit. Em dutxo i em rento les dents, després em vesteixo i a tres quarts de vuit m’en vaig a treballar. De dilluns a dijous treballo a l’oficina doncs esmorzo i dino a la feina. El divendres sempre traballo des de casa meva doncs faig el dinar i dino amb la meva parella o anem a dinar a casa dels seus pares. Els dilluns i els dimecres tinc classes de catala de set a nou del vespre. Aquests dies el sopar ho fa la meva parella. Els dimarts i els dijous vaig al gimnàs o de compres. A casa sopem a dos quarts de deu. Després llegeixo una mica o miro una estona la tele. Me’n vaig al llit entre las onze i dos quarts de dotze.

  1. aarmero

   25 febr. 13
   18:39 #

   Hola, Daria,

   Només un comentari:

   El sopar, EL fa la meva parella.

   Que vagi bé!
   Ariadna

 9. Marcelo

  03 març 13
  13:44 #

  Hola a tothom,

  Sóc el Marcelo, jo em llevo a dos quarts de vuit del matí.
  Em rento els dents i preparo l’esmorzar per tota la família, i preparo la bossa del gym. A tres quart de nou porto al meu fill a l’escola i jo vaig al gym fins dos quarts de dotze .
  Quan arribo a casa meva preparo el dinar i després me’n vaig a buscar el meu fill a l’escola, dinem junts i a tres quarts de tres tornem a l’escola.
  Per la tarda descanso una mica,i miro una estona l’ordinador.
  Dilluns i dimecres de 7 a 9 del vespre vaig a estudiar català.
  Sopo a una cuart de mou i vaig a dormir a les 11 de la nit.-

  1. aarmero

   06 març 13
   17:09 #

   Hola, Marcelo,

   Tot molt bé, només dos detallets: et rentes LES dents, i A la tarda (no per la tarda) descanses una mica.
   Suposo que volies dir ‘a un quart de nou’, en ‘MOU’ n’és un altre, oi?

   Fins després,

   Ariadna

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!