• Les receptes dels supervivents

    Aquestes són les receptes que heu explicat avui a classe:

    Peix del dia amb guarnició
    Samfaina amb ous ferrats
    Panellets de pinyons
    Amanida de pit de gallina
    Truita de patates
    Gallina a l’ast
    Ous barrejats

    Avui ha quedat comprovat que, encara que tinguem pocs ingredients i no tinguem tots els estris, no passarem gens de gana!

    3698652044_b98fa45494_z

     

     

     

     

     

     

     

     

    Podeu escriure les vostres receptes en aquesta entrada!

     

  1. Oihane

    14 Jul 14
    22:50 #

    PEIX AMB GUARNICIO:

    INGREDIENTS:

    peix, patatas, julivert, ous durs, una mica de farina, bolets i cebas.

    ELAVORACIO:

    Primer, netejemel peix i el tallem. Tambe pelem i tallem les patatas i els bolets.
    Despres, pasem el peix per farina i el posem a una caçola amb una mica d´oli i cuan el peix estigui una mica fet en retirem-lo.
    A continuacio, farem les patatas amb una mica de ceba. d´oli i julivert. Tambe pusarem els bolets.
    Finalmet, cuan tot estigui fet afagirem el peix, els ous durs, una mica de aigua i sal. Lo deixarem bugi durant 5 minutus.
    Ya está llest per menja. BON PROFIT!!!

    Respondre

    1. Palmira

      15 Jul 14
      10:00 #

      PEIX AMB GUARNICIÓ:

      INGREDIENTS:

      peix, patates, julivert, ous durs, una mica de farina, bolets i cebes.

      ELABORACIÓ:

      Primer, netegem el peix i el tallem. També pelem i tallem les patates i els bolets.
      Després, passem el peix per farina i el posem en una cassola amb una mica d’oli i quan el peix estigui una mica fet enretirem-lo.
      A continuació, farem les patates amb una mica de ceba, d’oli i julivert. També posarem els bolets.
      Finalmet, quan tot estigui fet afegirem el peix, els ous durs, una mica de aigua i sal. Ho deixarem que bulli durant 5 minuts.
      Ja està llest per menjar. BON PROFIT!!!

      Respondre

  2. karol.

    15 Jul 14
    9:44 #

    Amanida de pit de gallina . Ingredients: una tassa de nous , una tassa de maionesa, una peça de pit de gallina’ sense os, i sense pell sal i dos tasses de raïm. Primer hem de coure el pit a daus amb un tros de ceba en aigua amb sal ” durant quinze minuts després hem de treure el pit , i reservar pelem els raïm i les nous, condimentem amb sal,i afegim maionesa, i remenem : després hem de posar la mescla sobre el fulles d’enciam i ja está llista per servir. BON PROFIT

    Respondre

    1. Palmira

      15 Jul 14
      10:00 #

      Amanida de pit de gallina.
      Ingredients: una tassa de nous, una tassa de maionesa, una peça de pit de gallina sense os i sense pell, sal i dues tasses de raïm. Primer hem de coure el pit a daus amb un tros de ceba en aigua amb sal durant quinze minuts. Després hem de treure el pit i reservar-lo. Pelem el raïm i les nous, condimentem amb sal, hi afegim maionesa i ho remenem: després hem de posar la mescla sobre les fulles d’enciam i ja està llesta per servir. BON PROFIT

      Respondre

  3. Marilo

    15 Jul 14
    17:33 #

    PANELLETS DE PYNYOS.
    Ingredients:
    – 150 gms de moniato o patata
    – 150 gms de pinyos
    – 170 gms de ametlla mòlta
    – 1 rovell d’ou
    – 130 gms de sucre
    – La ratlladura de una llimona
    – Una mica de aigua
    Elaboració:
    Coeu el moniato o la patata en una cassola amb aigua durant 20 minuts. Retireu i deixeu refredar. Peleu el moniato o la patata i piqueu amb una forquilla en un bol fins fer un puré. Afigueu el sucre, la ratlladura de llimona i el rovell d’ou, barregueu fins a fer una pasta que es pugui modelar amb les mans. Incorporeu l’ametlla mòlta i remeneu. Feu boletes i arrebosseu en els pinyols. Col-loqueu en un safata cobertes amb paper de forn a 120º durant 15 minuts. Ja estan llestes!
    Aquesta és la recepta tradicionals, però es podeu fer també de xocolata, cafè, festucs, pipes, taronja, coco, etc. Bon Profit!

    Respondre

    1. pfreixa

      16 Jul 14
      10:44 #

      PANELLETS DE PINYNOS.
      Ingredients:
      – 150 gms de moniato o patata
      – 150 gms de pinyons
      – 170 gms d’ametlla mòlta
      – 1 rovell d’ou
      – 130 gms de sucre
      – La ratlladura d’una llimona
      – Una mica d’aigua
      Elaboració:
      Coeu el moniato o la patata en una cassola amb aigua durant 20 minuts. Retireu-lo i deixeu-lo refredar. Peleu el moniato o la patata i piqueu-lo amb una forquilla en un bol fins fer un puré. Afegiu el sucre, la ratlladura de llimona i el rovell d’ou, barregeu fins a fer una pasta que es pugui modelar amb les mans. Incorporeu l’ametlla mòlta i remeneu-ho. Feu boletes i arrebosseu-les amb els pinyols. Col·loqueu-les en un safata cobertes amb paper de forn a 120º durant 15 minuts. Ja estan llestes!
      Aquesta és la recepta tradicional, però els podeu fer també de xocolata, cafè, festucs, pipes, taronja, coco, etc. Bon Profit!

      Respondre

  4. Brenda

    15 Jul 14
    17:51 #

    SAMFAINA AMB OUS FERRATS

    Ingredients: 4 tomàquets, 1 ceba, 1 carbassó, 1 albergínia, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, oli, sal, ous.

    Primer, netejem les verdures i les tallem en trossos petits. En una cassola, posem una mica d’oli i quan estigui calent, tirem les verdures. Posar-li sal.

    A continuació, ratllem els tomàquets i els tirem. Remenem. El deixem al foc 20 minutes. Finalment, rectifiquem de sal.

    En una paella, posem bastant oli, i quan estigui ben calent, tirem l’ou, Li posem sal. El deixem un minut i el llevem.

    Respondre

    1. pfreixa

      16 Jul 14
      10:48 #

      SAMFAINA AMB OUS FERRATS

      Ingredients: 4 tomàquets, 1 ceba, 1 carbassó, 1 albergínia, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, oli, sal, ous.

      Primer, netegem les verdures i les tallem en trossos petits. En una cassola, hi posem una mica d’oli i quan estigui calent, hi tirem les verdures. Poseuhi sal.

      A continuació, ratllem els tomàquets i els hi tirem. Ho remenem. Ho deixem al foc 20 minuts. Finalment, ho rectifiquem de sal.

      En una paella, hi posem bastant oli, i quan estigui ben calent, hi tirem l’ou, Li posem sal. El deixem un minut i el traiem.

      Respondre

    2. OIHANE MORO

      16 Jul 14
      17:20 #

      Hola! Jo vaig fer les receptes amb la Brenda i la Mariló 🙂

      Respondre

  5. Chari

    15 Jul 14
    19:30 #

    TRUITA DE PATATES I CEBA.

    INGREDIENTS: Patata, ceba,ous, oli d’oliva, sal.

    ELAVORACIÓ: Pelem les patates, les tallem a quadrets petit. Pelem les cebes, les tallem en juliana. Posem una paella fonda al foc amb bastant oli i quan estigui calent, tirem les patates ben escorregudes i la ceba. Deixem fregir, remanant de tant en tant.
    Quan la patata i la ceba estigui tendra, ja les podem colar per treure l’excés d’oli.
    Batem els ous en un plat fondo i afaguin els sofregit de patata i ceba.
    Posem la paella amb una mica de l’oli de freir les patates, i quan estigui ben calent, tirem la barreja d’ous patata i ceba.
    Agafem un tombatruites i li donem la volta.
    Ja està feta, a punt de menjar.

    Respondre

    1. pfreixa

      16 Jul 14
      10:50 #

      TRUITA DE PATATES I CEBA

      INGREDIENTS: Patata, ceba,ous, oli d’oliva, sal.

      ELABORACIÓ: Pelem les patates, les tallem a quadrets petit. Pelem les cebes, les tallem en juliana. Posem una paella fonda al foc amb bastant oli i quan estigui calent, tirem les patates ben escorregudes i la ceba. Ho deixem fregir, remanant de tant en tant.
      Quan la patata i la ceba estiguin tendres, ja les podem colar per treure l’excés d’oli.
      Batem els ous en un plat fondo i hi afegim els sofregit de patata i ceba.
      Posem la paella amb una mica de l’oli de fregir les patates, i quan estigui ben calent, hi tirem la barreja d’ous patata i ceba.
      Agafem un tombatruites i li donem la volta.
      Ja està feta, a punt de menjar.

      Respondre

  6. Ana wualquiris

    15 Jul 14
    19:59 #

    AMANIDA DE PIT DE GALLINA.

    INGREDIENTS:

    1- Pebrot
    1- Enciam
    1- Pastanaga
    2-Tomaquet
    1-Ceba
    1-Pit de Gallina

    PREPARACIÓ:
    En primer lloc, es talla l’enciam i es posa amb aigua, després es pela la ceba i la pastanaga, fa el pit a la planxa, mentre es refreda el pit, va tallant el pebrot, el tomàquet, la pastanaga i la ceba i els renta, després es talla el pit a trossets petits, es barreja tots els ingredients i finalment s’afegeix una mica de sal, oli i vinagre. 🙂
    JA ESTÀ LLEST PER SERVIR!

    Respondre

    1. pfreixa

      16 Jul 14
      10:50 #

      AMANIDA DE PIT DE GALLINA

      INGREDIENTS:

      1- Pebrot
      1- Enciam
      1- Pastanaga
      2-Tomàquet
      1-Ceba
      1-Pit de Gallina

      PREPARACIÓ:
      En primer lloc, es talla l’enciam i es posa amb aigua, després es pela la ceba i la pastanaga, es fa el pit a la planxa, mentre es refreda el pit, es va tallant el pebrot, el tomàquet, la pastanaga i la ceba i es renten, després es talla el pit a trossets petits, es barregen tots els ingredients i finalment s’hi afegeix una mica de sal, oli i vinagre. 🙂
      JA ESTÀ LLEST PER SERVIR!

      Respondre

  7. Alex

    16 Jul 14
    20:00 #

    Arròs amb Pollastre (“gallina”)

    Ingredients :

    Arròs, una gallina, tomàquets, pebrots, pastanagues, ceba, oil i sal.

    Preparació:

    Es pelen i piquen els tomàquets, les pastanagues i la ceba. Desprès de tallar-los es posen a fregir amb un raig d’oli i sal. Seguidament, es posa l’arròs amb l’aigua i es deixa bullir vint minuts. Amb la gallina cal que treure-li la pell i tallar-la en trossets. Es posa a bullir amb aigua i sal uns trenta minuts. Finalment, es fa un tall ben finet dels trossets de la gallina per remenar-los amb l’arròs. S’apaga el foc i ja està llest per servir.

    Respondre

  8. Londy

    16 Jul 14
    21:41 #

    Ous Barrejats

    Ingredents:

    2 ous
    1 tomàquet
    1/2 ceba

    Preparació:

    Trossem el tomàquet i la ceba, en un bol barregem els ous i afegirem una mica de sal a la barreja. Després ficarem dins de una paella una mica de oli i afegirem, la ceba, el tomàquet i els ous, barrejarem fins que estiguin cuits.

    Respondre

  9. Oihane

    19 Jul 14
    18:33 #

    Aquí us deixo altre recepta:

    PA DE PESSIC

    INGREDIENTS: 1 iogurt de llimona, 3 ous 1 sobre de llevat, 3 gots (de la mida del iogurt) de farina, 2 gots (de la mida del iogurt) de sucre, 1 got (de la mida del iogurt) d´oli i una mica de mantega.

    PREPARACIO:

    Primer, agafeu un bol gran i tireu-hi un iogurt, un sobre de llevat i els ous.
    Després, tenint en compte la mida del recipient del iogurt afegiu al bol les quantitats de farina, oli i sucre indicades a dalt en els ingredients.
    A continuació, batiu-ho tot bé. Agafeu una safata amb fons i unteu-hi una petita capa de mantega a l´interior perque el pa de pessic no s´enganxi.
    Finalment, afegiu la massa ben batuda a la safata i fiqueu-la al forn. Si veieu que es crema per dalt pero que no s´ha fet, posa-hi paper d´alumini per sobre perque no es cremi.

    BON PROFIT!!

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!