• PRETÈRIT IMPERFECTE, de Toni Soler

    dibuix 2

    Els alumnes del curs Intermedi 2 del centre cívic Torre Mena hem llegit aquest trimestre (març 2013) Pretèrit imperfecte.

    Els grups de les biblioteques Pomar i Llefià-Xavier Soto hem llegit Pretèrit imperfecte  entre l’abril i el juny del 2016.

    Aquest llibre descriu el periple d’un historiador del present que intenta capgirar el passat, amb resultats insospitats per a la seva vida privada i per a l’avenir del seu país. Aquest relat d’història-ficció ens porta consecutivament a la Roma dels Cèsars, a la guerra dels Segadors, fins al present suggestiu d’una Catalunya feliçment integrada a la República Francesa  o no…

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Raquel Zafra Marin

    15 març 17
    17:15 #

    És un llibre fácil de llegar, encara que l’història és interessant, perque l’autor narra l’història amb molts detalls i fá que et sentís com si fossis parta d’ella.
    També he de dir, que he necessitat. massa concentracció per seguir el fil en algú capitul.
    El final del llibre m’ha semblat molt interessant, ja que el protagonista queda atrapat a la historia i això fa pensar.

  2. Juan Luis Fernandez

    14 març 17
    11:13 #

    M’ha agradat el llibre perquè es el mateix que he pensat moltes vegades que m’hauria agradat fer : tornar al passat i viure en el temps dels romans.Però el meu final hauria sigut diferent ,no tan enrevessada. Ho recomano perquè aprens una mica d’ historia sense assebentar-se.

  3. Joaquima capella

    05 març 17
    21:13 #

    El LLibre m agradat bastant el tros que mes m agradat es la primera part el tros de Roma

  4. Paqui Cedillo

    05 març 17
    1:26 #

    En general m’ha agradat el llibre. L’autor Toni Soler, un gran apassionat de la història, ens la sabut trasmetre d’una manera enginyosa viatjant a través del temps. Amb pincelades d’humor, tal i com queda reflectida en el personatge principal. Els tres viatges en diferents èpoques els he trobat interessants. Però el que més m’ha enganxat, ha sigut l’època romana. Potser per la seva descripció, em feia sentir partícipe de ella.
    En els últims capítols, l’autor ens fa veure i reflexionar sobre la història de Catalunya. I el que més m’ha sorprès ha sigut el final. Un final imprevisible i molt adient pel protagonista que queda atrapat en la història, la seva gran passió i el preu que ha pagat per tentar-la.
    És un bon llibre per recomanar. Una manera amena i entretinguda per conèixer una petita part sobre la història de Catalunya i Espanya.

  5. MARIA JOSE (Intermedi 2)

    03 març 17
    17:21 #

    Aquest llibre no m’agradat gaire, és una mica enredat desde el començament, encara que la part que parla de Roma és la que més m’ha enganxat. El final em sembla molt precipitat.
    M’ha recordat molt a la sèrie de televisió que és diu EL MINISTERIO DEL TIEMPO.

  6. Concepcio Miralles Funes

    03 març 17
    16:11 #

    El llibre en general m’ha agradat bastant.Es una historia ficticia,que et fa viatjar en el temps.Fa volar l’imaginacio’traslladante fins a Roma per poder evitar la mort del Cesar.Tota la part d’aquesta historia i quan ell torna a Catunya i es trova que els Francesos ha conquerit Catalunya, he trovat intressant. en genera le trovat el libre distret, el final per a mi hagues pogut ser diferent.

  7. Mariano Berdejo

    02 març 17
    17:21 #

    La trama del llibre que m´ha semblat més interessant és quan arriba a Roma i viu els aconteciments històrics més relevants de la historia de Roma.
    L´enfocament que fa de les històries, m´ha semblat una mica enrevessat, i de vegades complicat de seguir el fil, hi ha moments que no els he entés, per exemple quan torna de Roma es trova que la seva vida anterior és totalment diferent a com era abans d´anar-se i això m´ha creat confusió.
    El final del llibre fa un anàlisi del significat que té per a el la historia, i el molt que és pot aprendre d´ella.
    No ho recomenaría és complicat per les persones que estem aprendre català.

  8. Agustí Jorquera Miró

    02 març 17
    12:34 #

    En general m’ha agradat el llibre. Un llibre que es fa curt a mida que el vas llegint, perquè esta ple d’aventures i cops subtils d’humor, encara que no m’ha agradat com acaba, cre que té una moralitat. És un llibre recomanable.

  9. Francisco Budesca

    02 març 17
    12:00 #

    El llibre esta molt bé tot i que no es el tipo de lectura que me agrada,però a estat molt entretingut. El que mès m’agradat a sigut la part d’en julio cesar.

  10. MARTA DOMINGUEZ

    01 març 17
    21:18 #

    AQUEST LLIBRE M’HA COSTAT MOLT DE LLEGIR-LO,POT SER PER QUÈ LA HISTÒRIA NO M’HA GRADAT GENS.

  11. Diego

    01 març 17
    21:07 #

    Crec que és un bon relat per divulgar el nostre passat de manera amena. Però li he de fer una petita crítica negativa perquè es sembla molt a una pel•lícula dels anys 80, no cal dir-la tothom saben quina és.
    El coneixement de la història que té l´autor és evident quan agafa dues fites del passat que van succeir i fa un relat com si hagués succeït d’una altra manera com ell vol, segons les seves necessitats. El llibre està ben acabat perquè amb la història no es pot jugar.
    M´ha agradat el recomanaria tot i que és de difícil lectura per a un neòfit en la història.

  12. Encarna

    17 juny 16
    22:11 #

    Al pricipi no me agradava ,un royo fin que bay ana ala baralla am los francesos me agradaba més.fin i tots no va ser de los mes macos que en llegi a catalan,alas horas lo paseu bé.Gracias per la oportunita de llegir tam de titulos y autor!

  13. ana feranadez

    08 juny 16
    11:37 #

    llibre de fàcil lectura que t’enganxa només començar , i t’ensenya que les coses a la vida passen perquè han de passar i no cal temptar la sort quierendolas canviar

  14. Carme

    08 juny 16
    10:44 #

    Ha resultat un llibre interessant i divertit, durant els primers capítols es va fer una mica pesat, però després la lectura t’anava atrapant pàgina a pàgina.
    M’ha agradat molt vitjar per la història de la mà del protagonista.

  15. cbernado

    15 oct. 15
    13:38 #

    Hola Josefina,

    A la biblioteca central de Badalona (can Casacuberta) en tenen molts exemplars. Pots demanar-lo en préstec…

  16. josefina fabra beltran

    15 oct. 15
    12:32 #

    vaig lligir aquest llibre quant estudiabe valencia, no se´on el tinc ara i m’agradaria trovar-lo ja que em va fer viure un temps molt interessant.

  17. jordi

    20 maig 15
    1:49 #

    Va ser el primer llibre d´en Toni Soler, historiador, i fa fer servir un argument sempre molt agraït, que es el viatje en el temps. Qui no ha somiat algún cop el poder conviure amb els teus avantpasats per poder entendre el que som avui?. El text es mol entenedor, tot i que sembla que a fet servir el Diccionari d´en Pompeu, perque paraules com Espurnajaven, escardalenca, framalla, enterbolit ,encatarinar-se, i d´altres no son de ús habitual.
    El llibre el va escriure amb 29 anys i tot i que li va costar molt que li publiquesin, va ser l´inici de una llarga i variada bibliografia a on també hi trobem titols de ámbit local com ” Badalona devant del mirall” i ” La Penya amb 75 paraules”. En tot cas, i com a resúm, es un autor de facil lectura

  18. MARGA VAZQUEZ

    18 maig 15
    22:59 #

    El Pretèrit Imperfecte és un llibre molt divertit amb una història de ciència-ficció que fa que t´enganxis. Al principi es una mica pesat però quan comencen els viatges pel temps vols saber més i més de la història. És un llibre de lectura fàcil, totalment recomanable per a la gent quecom jo som aprenents de la llengua catalana.

  19. Jahmella Rebutiaco

    18 maig 15
    15:54 #

    M’ha agradat el llibre, era entretingut i l’autor era creatiu. També, aquest llibre és educatiu, em recordava sobre la part important de la història que jo estudiava, i també m’ensenyava una mica sobre la història d’Espanya, i és un nou coneixement per a mi perqué no sabia gaires coses sobre la história d’aquest país.

    He aprés que la història, ha de mantenir la forma en què s’ensenya, ja que si hi haurà un gran o un lleuger canvi, es podrá afectar el futur, i no sabem si els canvis seran bons o dolents pel part del món o per la nostra part . Crec que aquest llibre també vol que aprenguem que tot passa per alguna cosa o totes les coses que passa té un perqué.

  20. Azahara león Sánchez

    17 maig 15
    19:19 #

    En general m’ha agradat, és un llibre molt fàcil de llegir tot i que al principi em va costar una mica enganxar-me, fins que no va tornar del primer viatge no ho va aconseguir però després es posa molt interessant i et vas ficant al llibre ràpidament, ja que l’autor fa una molt bona descripció de les situacions i dels personatges que et porten fins al final del llibre volent saber que passarà i si aconseguirà arreglar tot el que empitjora cada cop que fa un viatge al passat. El final del llibre també és força bo per què el protagonista queda escampat per la història i dins de la història que és la seva gran passió, un final inesperat però molt bé pensat.

  21. Montserrat Pedrol Ors

    16 maig 15
    11:33 #

    Aquest llibre m’agradat bastant sobretot perquè et fa volar la imaginació cap a l’ època romana i sembla que un mateix també sigui allà. Hi ha alguns trossos que els he llegit dues vegades perquè perdia el fil, però de seguida el tornaves a trobar. Té estones bastant divertides amb el transmigador. El que menys m’ agradat potser el final, una mica fluix per tota la trama del llibre

  22. Júlia

    13 maig 15
    16:37 #

    Tot i que en general m’ha agradat força, el procés de lectura m’ha resultat feixuc i he necessitat massa concentració per seguir el fil. En Toni ha sabut transmetre bé la història i hi ha hagut moments en què et fa sentir com si hi fossis dins. I te n’adones que només que canviïs un detall del passat pot canviar dràsticament el futur.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius