• Gemma Lienas i “El fil invisible” ens visita a la Biblioteca Sant Adrià

  El dia 4 de març, a les 7 de la tarda, la Institució de les Lletres Catalanes convida aquesta autora perquè els seus lectors hi puguin conversar i conèixer més extensament la seva obra.

  Als grups de lectura i als cursos de català s’han llegit “El fil invisible” i “El final del joc” diverses vegades.

  Alumnes i lectors, hi esteu convidats i convidades!

 1. Antonio linde

  27 març 20
  21:46 #

  M’ha agradat molt,la visió que dona el punt de reflecció d un nen petit és interesant,basant-se en un tema actual con és el d’el divorci vist en la innocėncia d’un nen petit i el q podem arribar a fer els pares i mares per fer mal a la selva ex-pareja

 2. Emma Aboy

  20 març 20
  18:59 #

  M’ he llegit, el llibre de la Gemma Lienes “El diari lila de la Carlota”. M’ ha agradat molt, és molt facil de llegir, i molt informatiu.
  La Carlota mira el món amb les “Ulleres Liles”, explica al diari situacions quotidianes que són masclites, injustes i discriminatòries. Se n’adona que la dona és tractada de manera inferior a l’home.

 3. Samuel David Schlechter

  20 març 20
  12:31 #

  Rebels, ni putes ni submises.
  La selecció del llibre que he llegit ha sigut casualitat i curiós.
  No és un relat, o una historia. És una reivindicació pels drets i la lluita de la dona segon les dones per a les dones, NO, segon els deixen els cercles dels homes.
  I l´autora ho fa en forma de cròniques de setembre a desembre del 2004. A raó d’una per dia de dilluns a divendres llegides en una radio nacional _Catalunya Cultura_ en un espai que porta per titol. “Amb ulls de dona”.

 4. Pedro

  19 març 20
  23:54 #

  Jo vull opinar sobre el diari lila de la Carlota, tracta sobre el maclisme-feminisme, ho recomano, i sobre tot si ets home,la Carlota animada per la seva àvia comença a escriure en un diari que li regalan pel seu aniversari,al principi el regal no li fa cap gràcia, però a medida que va descubrint, que quasi tots els homes són maclistes, escriu tots el dies amb ell, al descobrir el món que s’amaga darrera dels homes maclistes, i s’nadona que el maclisme és a tot arreu,feina,anuncis tv, etc.Hos el recomano.

 5. Mari Cárdenas

  18 març 20
  19:11 #

  El fil invisible és una novel·la que m’ha agradat molt, és entretinguda i amb intriga, sobretot quan la Júlia volia descobrir el misteri de la foto on sortia la seva àvia quan era petita i una altra foto a l’any següent on ja no sortia la mateixa persona. M’ha agradat conèixer a l’escriptora, explicant tot el que es necessita per escriure un llibre com aquest i de com enllaçar tots els personatges.
  El recomano.

 6. Adelina

  17 març 20
  11:27 #

  Jo he llegit UN TRESOR AMAGAT.És el diari d’una periodista, l’Eva, i explica com l’afecta psicològicament una crítica dolenta, i com gràcies a la seva amiga Llum, que li ensenya canviar amb trucs el seu mirall Interior. El llibre m’ha agradat. Fàcil per llegir i mostra trucs per aprendre a  trencar el mirall deformat i com trobar el mirall positiu.  

 7. Juani Rodríguez

  16 març 20
  19:23 #

  Felicito a l’escriptora per aquest llibre , el fil invisible. M’ha agradat moltíssim, perquè m’ha tingut intrigada des de la primera pàgina.
  És la història d’una noia, la Júlia amb un secret familiar que a poco a poco ella va descubrint. Recomenable!

 8. Carla Guerrero

  16 març 20
  1:04 #

  M’ha agradat molt com l’escriptora ha desenvolupat el tema científico, ple de detalls i com ho ha relacionat amb la història de la vida de la Júlia.
  En la xerrada amb ella m’ha impressionat tota la preparació que cal fer per escriure una novel·la, la quantitat de documentació, i em quedo admirada de com ella ho fas.

 9. paqui

  13 març 20
  9:37 #

  jo vaig escollir dels llibres de Gemma Lienas EL FIL INVISIBLE on les quatre dones de la novel·la a qui ha tocat viure en diferents èpoques i situacions però amb una forta personalitat que les porta a buscar el seu lloc al món depenent només d´elles mateixes.
  També quan la Gemma explicar con cuinar els llibres, vaig quedar impressionada quan ens parlar de les neurones mirall, relaciones amb les conductes empàtiques i la lectura de llibres aquestes poden reflectir l´activitat que estem observant amb les quals poden viure de manera externa la vida i situacions dels personatges de la novel.la que llegim.

 10. Maria del Mar Santana Méndez

  12 març 20
  20:32 #

  “El fil invisible” és una novel·la que al principi se m´ha fet una mica pesada amb tantes explicacions peró, que després, s´ha tornat bastant entretinguda perquè mostra a la protagonista, la Júlia, com ha de enfrontar-se a una decisió clau en la seva relació de parella a més de, acabar d’escriure a temps un treball per a la seva feina i com la invitació, per part d’uns familiars, a una illa francesa fa que acabi descrubrint un secret de el passat.

 11. Glòria Gregoriano marsiñach

  11 març 20
  16:59 #

  M’he llegit ” El Fil Invisible “, una novel.la on els fets passan en una casa familiar de la protagonista en la illa de Bazt (França).
  El final és més emocionant, la tensió es descarrega i arriba l’hora de prendre decisions i resoldre preguntes. El final el vaig trobar algo ràpid i potser no el que esperava.
  Durant la conferència que ens va fer, la propia autora ens va explicar com ” cuina els llibres” que de vegades per possar en marxa una història en té prou amb una idea, d’altres però en necessita unes quantes i acabar-les relacionant d’alguna manera i precisament ” El Fil Invisible ” va ser així.
  La Gemma em va semblar una dona molt propera, amable i sencilla defensora del feminisme.

 12. Teresa Fernàndez

  11 març 20
  12:06 #

  Doncs sí, hauria estat molt bé poder compaginar les dues activitats! Molta merda per a aquesta tarda! 😉

 13. Montse Fàbregas

  11 març 20
  2:35 #

  En el fil invisible, Gemma Lienes, compagina temes tan diferents entre ells com puguin ser; moments històrics en biografies de grans científics, drames cruents en una guerra demencial, aventures detectivesques, la ferma demostració de voler realitzar-se en el què t’agrada i que res t’hi posi barreres. Què és el que pot ser valorat en ells llibres de vell ? o també, una atrevida història de amor.
  Participem de tot això passejant per la deliciosa Bretanya francesa, en un mes de estiu, acompanyem gustosos una intrèpida protagonista anomenada Júlia, a qui li agrada neguitejar-nos quan pensem amb la paraula donada al seu editor i veien que té el seu treball de guionista una mica massa endarrerit.

 14. MONTSERRAT BORT

  10 març 20
  14:02 #

  El fil invisible, una història amb un misteri per resoldre, una novel.la amb un toc molt marcat de feminisme. Reivindica el dret de la dona d´escollir el seu destí, si vol o no ser mare fugint una mica del que ens marca la societat.
  Una lectura entretinguda i fàcil. M´ho he passat bé llegint-la.
  em va agradar assistir a la xarrada de la sra. Gemma Lienas, la qual ens va comentar la manera de “Cuinar un Llibre” . Trobo que és una persona molt agradable i propera. Em va causar molt bona impressió.

 15. Yesenia

  09 març 20
  20:11 #

  Gemma una dona molt amable i propera als seus lectors. Ens va explicar com cuina les sevas obras.
  El fil invisible es un llibre carregat de personatges i hostòries carregadas de misteri. Recomanable!

 16. Cristina

  04 març 20
  15:32 #

  Som un grup de teatre de Badalona i el dia 11 de març fem la lectura dramatitzada de ‘El fil invisible’ a la biblioteca de canyadó de Badalona (ahir la vam fer a la biblioteca Can Casacuberta). Esteu més que convidats/des!!!
  Una llàstima que no ens hem assabentat abans de la visita de l’autora perquè podríem haver-nos coordinat i acompanyar l’acte.

 17. Trini

  02 març 20
  17:57 #

  “El final del joc”

  Es narra com viu un nen la separació dels seus pares. Vista des de els ulls d’un nen de sis anys.
  És un llibre molt entretengut perquè el nen té molta imaginació. Moltes vegades fa gràcia el què pensa. Transforma la realitat en un món de fantasia, que no existeix. Tot i que el tema què es tracta és molt seriós, el recomano.

 18. Fred

  27 febr. 20
  19:04 #

  No solc llegir llibres de ficció però aquest llibre “El final del joc” m’ha encantat. Es llegeix fàcilment i és original, ja que conta la història d’un divorci des del punt de vist d’un nen de sis anys amb totes les confusions que poden passar. Aquesta manera de contar una història trista, com la d’un divorci, contrasta amb els moments divertits provocats per la innocència del nen que no entén el que està passant i que treu les seves pròpies conclusions.

 19. Leyre

  26 febr. 20
  16:56 #

  Hem llegit “El final del joc”. És un llibre que m’ha agradat molt. Ens parla d’un tema molt actual. Parla de com veu un nen petit la separació dels seus pares i com ells realitzen unes accions de venjança sense veure que poden fer mal a la persona que tenen en comú. Recomanable!

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius