• Més lectures als Clubs de lectura fàcil a partir de l’abril

  Els clubs de lectura de Badalona i Sant Adrià reprenen l’activitat a l’abril amb moltes ganes de llegir i de conversar. Aquesta activitat permet els aprenents de català enriquir el seu vocabulari i guanyar fluïdesa a l’hora de conversar.

  Els clubs es reuneixen setmanalment o quinzenalment durant una hora aproximadament i les sessions les condueix una persona voluntària. La inscripció és gratuïta i les biblioteques deixaran el llibre en préstec.

  – Aquí pots consultar tots els grups amb els llocs, els horaris i les lectures.
  – Si t’interessa, dirigeix-te directament a la biblioteca on es faci el grup que triïs.
  – Si vols més informació, envia un correu a vxl.badalona@cpnl.cat.

  Apunta-t’hi! La inscripció està oberta.

  Article complet

 • Els grups de lectura fàcil tornen el 2024

  Tornen els grups de lectura fàcil en català coorganitzats pel CNL de Badalona i Sant Adrià i les biblioteques de les dues ciutats. Aquesta iniciativa permet els aprenents enriquir el seu vocabulari i guanyar fluïdesa a l’hora de conversar.

  Les sessions tenen una durada d’una hora aproximadament i les condueix una persona voluntària. Hi ha grups a la majoria de barris de Badalona i a Sant Adrià, amb horaris i freqüències diferents, perquè qui vulgui tingui opcions per apuntar-s’hi. Podeu consultar-los aquí.

  La inscripció és gratuïta i les biblioteques deixaran el llibre en préstec. Si us interessa cap club, poseu-vos en contacte amb la biblioteca on el fan. Si voleu més informació, envieu un correu a vxl.badalona@cpnl.cat.

  Article complet

 • El dia 19 de desembre comença la inscripció als cursos de català

  Del 19 al 21 de desembre tindrà lloc la inscripció als cursos del segon trimestre de 20232024 i es podrà fer totalment en línia. El 19 de desembre s’hi podran matricular els alumnes que hagin fet un curs amb el CPNL durant els darrers 12 mesos. El 20 i 21 de desembre ho podran fer els nous alumnes. Els cursos, des del nivell Inicial al Suficiència (C1), estan oberts a tothom (majors de 18 anys o 16 en cas de no haver fet l’escolarització obligatòria completa a Catalunya). És imprescindible acreditar el nivell de català: es pot aportar un certificat o fer una prova de nivell, a través de la plataforma d’inscripcions. El termini per sol·licitar la prova és el 15 de desembre. La prova serveix per assignar cada alumne al curs més adequat segons el seu nivell, en cap cas té un valor de certificació de coneixements. 

  Article complet

 • ‘Em dic Saül i soc un noi normal’, d’Albert López Vivancos

  PREMI CIUTAT DE BADALONA DE NARRATIVA JUVENIL 2016

  El llibre ens parla de com de difícil és enfrontar-nos als propis sentiments. De vegades, ens fa tanta por que els amaguem perquè ningú els descobreixi. Però en Saül està decidit a mostrar-se tal com és i a afrontar les conseqüències de parlar clarament. No serà fàcil, no. Fins i tot, haurà de fer coses que no voldria fer. Però el que ell desitja, per sobre de tot, és ser acceptat. Sense disfresses, sense màscares.

  Article complet

 • Tornen els grups de lectura fàcil

  Tornen els grups de lectura fàcil en català coorganitzats pel CNL de Badalona i Sant Adrià i les biblioteques de les dues ciutats. Aquesta iniciativa permet els aprenents enriquir el seu vocabulari i guanyar fluïdesa a l’hora de conversar.

  Les sessions tenen una durada d’una hora aproximadament i les condueix una persona voluntària. Hi ha grups a la majoria de barris de Badalona i a Sant Adrià, amb horaris i freqüències diferents, perquè qui vulgui tingui opcions per apuntar-s’hi.

  La inscripció és gratuïta i les biblioteques deixaran el llibre en préstec. Si us interessa cap club, poseu-vos en contacte amb la biblioteca on el fan. Si voleu més informació, envieu un correu a vxl.badalona@cpnl.cat.

  Article complet

 • Proves de col·locació per acreditar el nivell per als cursos de català

  Del 12 al 15 de setembre tindrà lloc la inscripció als cursos del primer trimestre de 20232024. El 12 i el 13 de setembre s’hi podran matricular els alumnes que hagin fet un curs amb el CPNL durant l’últim any. El 14 i 15 de setembre ho podran fer els nous alumnes. Tothom que sigui major de 18 anys (o 16 en cas de no haver fet l’escolarització obligatòria completa a Catalunya) pot accedir a un curs. És imprescindible acreditar el nivell de català: pots aportar un certificat de nivell o fer una prova de col·locació, a través de la plataforma d’inscripcions. El termini per sol·licitar la prova és fins al 27 de juliol o del 4 al 8 de setembre. La prova serveix per assignar cada alumne al curs més adequat segons el seu nivell, en cap cas té un valor de certificació de coneixements. 

  Article complet

 • Els clubs de lectura fàcil de Badalona i Sant Adrià tanquen la temporada

  Són vora seixanta lectors els que durant aquest curs s’han reunit en algun dels vuit grups de lectura fàcil de Badalona i Sant Adrià. 

  De la mà de persones voluntàries que condueixen l’activitat, cada trimestre han llegit un llibre. A cada sessió, durant una hora, s’ha practicat la lectura i l’expressió oral en català, i s’ha conversat al voltant dels temes que suggereix el llibre. També es van preparar la lectura de poemes per al Dia Mundial de la Poesia. I, de tant en tant, han sortit a fer alguna activitat, com ara una visita a Sitges. Vaja, que s’ho han passat la mar de bé!  

  I ara al juliol, com cada any, els conductors, els responsables de Biblioteques i els del CNL de Badalona i Sant Adrià han fet la reunió final de valoració i han programat la propera temporada amb la tria de nous llibres. L’Espai Betúlia de Badalona ha acollit la trobada i han rebut una tassa del dimoni de Badalona com a obsequi d’agraïment a la seva tasca. 

  Després de l’estiu, doncs, els grups reprendran la seva activitat a les biblioteques Can Casacuberta, Canyadó i Casagemes, Lloreda, Sant Roc, Pomar, Llefià i al CRAD. Al setembre, al blog En català, llegim i parlem, hi trobareu tots els llocs, horaris i lectures. Ja veureu que n’hi haurà per triar i remenar! I us hi podreu incorporar quan vulgueu adreçant-vos directament a l’equipament on es fa el club. 

  Article complet

 • El CPNL obre les inscripcions als cursos de català del tercer trimestre

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre avui el període d’inscripcions per aprendre català del tercer trimestre. En total, s’ofereixen prop de 29.000 places entre els nivells A1 i C1 (inicial, bàsic, elemental, intermedi i suficiència).

  Avui dilluns s’obre el torn preferent, reservat als alumnes que han fet un curs els darrers 12 mesos. El 28 i el 29 de març començarà el torn general, obert a tothom. En total, el CPNL ofereix fins a 1.344 cursos de llengua catalana repartits arreu del territori entre els 22 centres de normalització lingüística.

  Els cursos començaran l’11 i el 12 d’abril. Per tal de garantir l’atenció prioritària a les persones amb pocs o nuls coneixements de català, el nivell que té més presència és el bàsic, amb més de 800 cursos, que representen un 60 % de l’oferta. Tant aquest nivell com l’inicial són gratuïts. Per conèixer en detall els cursos disponibles, es pot consultar el cercador.

  Les inscripcions del CPNL es poden fer en línia a la plataforma d’inscripció o presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines d’arreu de Catalunya, i s’atenen per ordre d’arribada.

  Article complet

 • ‘Tot plegat semblava una broma’, Anna Vilar

  L’Àlex és una noia víctima de l’assetjament d’alguns dels seus companys d’institut i en Jofre, un dels assetjadors de l’Àlex, és internat en un centre per a adolescents amb problemes. L’Ona és una noia aparentment sana i brillant que també té una ferida encara oberta. El llibre, que va guanyar el Premi literari Ciutat de Badalona 2019 de Narrativa Juvenil, explica tres històries colpidores que s’entrellacen en aquest diari de supervivència.

  Article complet

 • El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix més de 1.300 cursos de català, del nivell A1 al C1

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) comença un nou període d’inscripcions per aprendre català. Els dies 15 i 16 de desembre s’obre la inscripció del torn preferent, reservada als alumnes que han fet un curs els darrers 12 mesos, i els dies 19 i 20 de desembre hi haurà la general, per a tothom. En total l’oferta formativa supera els 1.300 cursos de llengua catalana.

  En aquesta inscripció, s’oferiran més de 27.000 places entre els nivells A1 i C1, és a dir inicial, bàsic, elemental, intermedi i suficiència. Els cursos començaran el 9 i el 10 de gener. Tant l’inicial com el bàsic continuen sent gratuïts per a tots els aprenents.

  Actualment, durant el període d’acreditació de nivell, les persones interessades ja poden accedir a la plataforma d’inscripció per aportar un certificat oficial que acrediti la seva competència lingüística en català o sol·licitar fer una prova de col·locació.

  En conjunt, l’oferta del segon trimestre del curs 2022-2023 té les modalitats presencials com a majoritària amb més del 84 % del total dels cursos. A més, el CPNL manté l’opció de cursar modalitats en línia. Per conèixer en detall els cursos disponibles, es pot consultar el cercador.

  Les inscripcions del CPNL es poden fer en línia a la plataforma d’inscripció o presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines arreu de Catalunya, i s’atenen per ordre d’arribada.

  Article complet

 • Any Fuster: curiositats de l’autor i novetats literàries de 2022

  Sabíeu que la família de Joan Fuster era de procedència agrícola? El pare va aprendre l’ofici de tallista d’imatges i va exercir de professor de dibuix. A més, va ser el primer alcalde franquista de Sueca.

  Joan Fuster és el creador del terme països catalans. Escrivia poesia, assajos i crítiques literàries, alternat amb antologies de prosa. Així doncs, va acabar vivint del que li agradava (llegir i escriure) i no d’advocat.

  El paper de Fuster ha sigut molt reconegut a Catalunya amb tot de distincions, però molt poc a València. (només s’hi va implicar al final de la seva vida i en va rebre els honors a títol pòstum. L’escriptor té una casa museu a Sueca, on va viure tota la seva vida.

  Les novetats literàries d’aquest any 2022 de Joan Fuster són:

  No prosa. Poemes entre el surrealisme i la ironia, Editorial Saldonar.

  77 poemes, Pagès Editors.

  Causar-se d’esperar, 3i4 Edicions.

  Nosaltres, els valencians. Nova edició, amb pròleg de Salvador Ortells Miralles. Edicions 62.

  Diccionari per a ociosos, nova edició, amb la col·laboració de l’AVL. Edicions 62.

  Fuster per a ociosos, antologia de Xavier Aliaga. Sembra Llibres.

  De viva veu. Entrevistes. Nova edició a càrrec d’Isidre Crespo i pròleg d’Enric Sòria. Editorial Afers.

  Consells, proverbis i insolències. Ara Llibres Editorial.

  Poesia completa (1945-1987) a cura de Salvador Ortells Miralles. Coedició de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Institució Alfons el Magnànim-CVEI.

  Llengua i literatura, I: Dels orígens a la Renaixença. Volum IV de l’obra completa dels estudis acadèmics. A cura d’Antoni Furió i Josep Palacios. Edicions 62, en coedició amb la Universitat de València i la Institució Alfons el Magnànim, juliol 2022.

  Llengua i literatura II: Època contemporània. Volum V de l’obra completa dels estudis acadèmics. A cura d’Antoni Furió i Josep Palacios. Edicions 62, en coedició amb la Universitat de València i la Institució Alfons el Magnànim.

  Article complet

 • Els alumnes dels cursos de català comenten els llibres que han llegit

  A partir del nivell Bàsic 3, tots els alumnes dels cursos de català del CNL de Badalona i Sant Adrià estan convidats a participar en aquest blog i exposar-hi els seus comentaris i les seves opinions sobre les lectures que han fet durant el curs.

   

  Article complet

 • Nova temporada dels clubs de lectura fàcil a Badalona i a Sant Adrià

  Els clubs de lectura de Badalona i Sant Adrià reprenen l’activitat aquest setembre amb moltes ganes de llegir i de conversar. 

  Es reuneixen setmanalment o quinzenalment durant una hora aproximadament i les sessions les condueix una persona voluntària. Els llibres són de lectura fàcil i les biblioteques el deixen en préstec. 

  Apunta-t’hi! La inscripció està oberta. 

  Aquí pots consultar tots els grups amb els llocs, els horaris i les lectures.
  – Si t’interessa, dirigeix-te directament a la biblioteca on es faci el grup que triïs.
  – Si vols més informació, envia un correu a vxl.badalona@cpnl.cat. 

   

  Article complet

 • Inscripció del setembre als cursos de català

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix més de 1.300 cursos de català per al setembre del 2022, de tots els nivells. Les persones interessades ja poden consultar-ne l’oferta detallada en el cercador de cursos del web del CPNL, que indica el nivell, la modalitat i el municipi de cada curs. 
   
  En conjunt, l’oferta del primer trimestre del curs 2022-2023 en la modalitat presencial és del 80 % del total dels cursos. A banda, el CPNL manté l’opció de cursar la modalitat virtual en directe, en què hi ha classes síncrones en línia, semivirtual, en què es combinen les sessions virtuals en directe amb el treball autònom de l’alumne, i la modalitat en línia, en què no hi ha horaris fixos. 
   
  La formalització de la inscripció serà entre el 12 i el 16 setembre. Concretament, els dies 12 i 13 s’habilitarà un torn d’inscripció preferent per als aprenents que hagin fet un curs al CPNL durant l’últim any. Entre el 14 i el 16 de setembre, s’obrirà el període de torn general per a tothom. La inscripció, que s’atén per ordre d’arribada, es podrà fer en línia a través de la plataforma d’inscripció i tràmits o presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines arreu del territori. 
   
  Del 5 al 9 de setembre es podran sol·licitar les proves de col·locació. Es tracta d’una forma de determinar els coneixements de català dels nous alumnes per poder-se matricular a un curs que s’adeqüi al nivell de llengua de cadascú. És un pas previ a la inscripció si no es disposa d’un certificat oficial de català o si no s’ha fet aquesta prova de col·locació en els últims dos anys. 

  Trobaràs tota la informació al web del CNL de Badalona i Sant Adrià

  Article complet

 • Tancament de la temporada 2021-2022 dels Clubs de lectura

  Reunió de valoració dels Clubs de lectura a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

   

  Aquest mes de juliol s’ha tancat la temporada 2021-2022 dels Clubs de lectura de Badalona i Sant Adrià.  

  Com cada any, els voluntaris conductors dels grups, els responsables de Biblioteques i els del CNL de Badalona i Sant Adrià han fet la reunió final de valoració i la programació de la propera temporada amb la tria de nous llibres. 

  Ha estat una temporada en la que voluntaris i participants han reprès amb optimisme i energia la seva activitat presencial habitual després de les restriccions patides a causa de la Covid 19. En els Clubs de lectura, durant una hora es practica la lectura i l’expressió oral en català, i es parla dels temes que suggereix el llibre escollit per a cada trimestre. Enguany, fins i tot s’ha fet una lectura teatralitzada de L’Auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol. 

  Un total de 52 lectors han participat en vuit grups: el CRAD i les biblioteques Can Casacuberta, Canyadó i Casagemes, Lloreda, Sant Roc, Pomar i Llefià. Hi ha un elevat grau de fidelització, però queden places disponibles per a incorporar nous lectors la propera temporada.  

  Després d’unes merescudes vacances, al setembre tornaran amb noves i interessants lectures. Us n’informarem! 

  Article complet

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius