• Tancament de la temporada 2021-2022 dels Clubs de lectura

  Reunió de valoració dels Clubs de lectura a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

   

  Aquest mes de juliol s’ha tancat la temporada 2021-2022 dels Clubs de lectura de Badalona i Sant Adrià.  

  Com cada any, els voluntaris conductors dels grups, els responsables de Biblioteques i els del CNL de Badalona i Sant Adrià han fet la reunió final de valoració i la programació de la propera temporada amb la tria de nous llibres. 

  Ha estat una temporada en la que voluntaris i participants han reprès amb optimisme i energia la seva activitat presencial habitual després de les restriccions patides a causa de la Covid 19. En els Clubs de lectura, durant una hora es practica la lectura i l’expressió oral en català, i es parla dels temes que suggereix el llibre escollit per a cada trimestre. Enguany, fins i tot s’ha fet una lectura teatralitzada de L’Auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol. 

  Un total de 52 lectors han participat en vuit grups: el CRAD i les biblioteques Can Casacuberta, Canyadó i Casagemes, Lloreda, Sant Roc, Pomar i Llefià. Hi ha un elevat grau de fidelització, però queden places disponibles per a incorporar nous lectors la propera temporada.  

  Després d’unes merescudes vacances, al setembre tornaran amb noves i interessants lectures. Us n’informarem! 

  Article complet

 • “La màquina del temps” d’H. G. Wells (adaptació de Núria Martí)

   

  Una nit, un grup de persones es reuneix per sopar a casa del Viatger del Temps, un home que assegura haver inventat una màquina del temps. Malgrat la desconfiança el grup, el Viatger explica la seva història. Ha aconseguit viatjar a un futur que semblava tranquil … Però algú roba la màquina. Pel que sembla, no tot és tan pacífic com pensava.

  Article complet

 • “Viu la festa” de Mireia Estapé

  Aquest llibre comença amb l’explicació de les festes tradicionals catalanes de la primavera i acaba amb les que fem a l’hivern.

  Comença amb les celebracions de Setmana Santa, el Sant Jordi, passant per les cargolades, la festa de Sant Joan i les festes majors d’estiu.

  A més a més, s’atura a l’onze de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, també a Tots Sants, les festes i tradicions de Nadal i acaba amb el Carnaval, el Sant Josep i les calçotades.

  Article complet

 • ‘Les mateixes estrelles’, de Núria Martí

  coberta les mateixes estrelles

  Aquest és un llibre de Lectura Fàcil que explica la història d’una mare i una filla que fugen de la Guerra Civil espanyola a bord del vaixell  Winnipeg amb destinació Xile. Un vaixell que l’escriptor Pablo Neruda va fer salpar des de França fins el 1939..

  És una història d’amistat, de solidaritat i d’amor. Però també  ens mostra la dura realitat de les persones que fugen d’una guerra. En aquest cas a través dels ulls de la Teresa i la seva filla.

  Article complet

 • “El secret del meu turbant” de Nàdia Ghulam i Agnès Rotger

  El secret del meu turbant explica la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital dos anys després, el règim talibà s’havia instaurat a Afganistan i ella va prendre una decisió radical: es va vestir de noi i durant deu anys es va fer passar per home per poder portar un sou a casa, ja que el nou govern va prohibir que les dones treballessin fora de casa. Aquesta és la història de la Nàdia, una noia que va lluitar per la seva llibertat. « Premi Prudenci Bertrana de novel·la 2010 »

  Article complet

 • “Tristany i Isolda”: amors i aventures del segle XII

  553px-Leighton-Tristan_and_Isolde-1902L’adaptació a lectura fàcil d’aquesta història explica el mateix que l’original: la història d’amor apassionada entre el cavaller  Tristany i la  promesa del rei, Isolda.

  Això provocarà en Tristany un dilema entre la fidelitat al rei  i l’amor incondicional del cavaller a Isolda.

  Aquesta història d’amor i aventures pertany a la cultura celta d’Irlanda i té més de 900 anys, però la llegenda ha perdurat fins als nostres dies.

  Article complet

 • “El lladre del mocador verd”, de Teresa Artigas

  477643-340x340Llibre d’intrigues al voltant d’uns robatoris  que tenen un denominador comú: un mocador verd.

  Una perruquera del barri i un mosso d’esquadra es dedicaran a investigar què està passant entre el veïnat.

  Un llibre amè i de fàcil lectura de la periodista i escriptora Teresa Artigas.

  Ideal per a aquelles persones que no acostumen a llegir en català.

  Article complet

 • Contes per parlar, 2

  contes per parlarAquest llibre conté 3 contes, el primer és “Converses de dracs” i explica la xerrada que tenen el drac català, sant Jordi i un drac que ha arribat de l’Orient. El segon conte, “Història d’un voluntari“, parla del Juli, un home que decideix apuntar-se al programa de Voluntariat per la llengua. El conte explica quines parelles li han tocat, de què han parlat i per on han passejat. Finalment, “Miralls” és la història d’una noia acomplexada pel seu aspecte físic davant les seves noves companyes de feina, que sempre van tan conjuntades, i que decideix posar-hi remei.

  El llibre, publicat per la Direcció General de Política Lingüísta, conté a més a més preguntes per treballar oralment les tres històries, bibliografia i fragments literaris relacionats amb el tema de cada conte.

  Article complet

 • Sant Jordi als Clubs de lectura

  La setmana del 23 d’abril els Clubs de lectura fàcil de Badalona i Sant Adrià van celebrar Sant Jordi en la seva trobada habitual. 

  El grup de la biblioteca Sant Adrià conduït per Francesc Arnau i Maite Delgado va llegir el poema “El 23 d’abril” de Damaris Gelabert i ha creat un llibret sobre la llegenda de Sant Jordi que ha editat la voluntària. 

  El grup de l’Espai Betúlia de Badalona va llegir diversos poemes d’autors catalans. La resta del trimestre continuarà llegint la tria de poemes que la voluntària Fina Niubó ha recollit en un llibret.

  Conduït pel voluntari Francesc Madrid, el grup de la biblioteca de Lloreda va llegir diversos fragments sobre l’origen de la llegenda de Sant Jordi i sobre l’origen del Dia del Llibre. 

  Article complet

 • Apunta’t als Clubs de lectura fàcil

  Els clubs de lectura de Badalona i Sant Adrià reprenen l’activitat a l’abril amb moltes ganes de llegir i de conversar.

  Es reuneixen setmanalment o quinzenalment durant una hora aproximadament i les sessions les condueix una persona voluntària. Els llibres són de lectura fàcil i les biblioteques el deixen en préstec.

  Apunta-t’hi! La inscripció està oberta.

  – Aquí pots consultar tots els grups amb els llocs, els horaris i les lectures.
  – Si t’interessa, dirigeix-te directament a la biblioteca on es faci el grup que triïs.
  – Si vols més informació, envia un correu a vxl.badalona@cpnl.cat.

  Article complet

 • Inscripció als cursos de català de Badalona i Sant Adrià del 3r trimestre

  La inscripció als cursos de català del 3r trimestre es farà en línia, aquí.

  • Les persones que hagin fet un curs al CPNL els últims 12 mesos s’hi podran inscriure els dies 24 i 25 de març, com a alumnes preferents.
  • La resta de persones interessades tindran accés a la inscripció general, els dies 28 i 29 de març.

   

  Els cursos que s’ofereixen en aquesta inscripció, amb una durada de 45 hores, començaran el 4 o 5 d’abril i s’acabaran a mitjans de juny. Aquest tercer trimestre, com l’anterior, ve marcat per la voluntat de reforçar la presencialitat, sempre d’acord amb les mesures de seguretat contra la covid vigents, sobretot amb la finalitat de fomentar l’ús oral del català en els cursos de nivells més bàsics.

  Aquest trimestre, a més, s’oferirà un curs de nivell superior (C2) de 90 hores, que també començarà a l’abril i acabarà al juliol. Si se supera aquest curs s’obtindrà el certificat de coneixements de català de nivell superior.

  Tota la informació, aquí.

  Article complet

 • Alumnes de B2 llegeixen Dits enganxosos (Rafael Vallbona) i Sota el mateix cel (Núria Pradas)

  Dits enganxosos és un llibre de novel·la negra amè i fàcil de llegir. Se situa a l’any 1993. Al costat d’una Barcelona post olímpica i moderna s’hi amaguen també negocis clandestins, crim organitzat i l’arribada de bandes que pretenen apoderar-se d’un nou mercat emergent: la cocaïna. Sens dubte, és el preu que cal pagar pel cosmopolitisme.

   

   

   

   

   

  Sota el mateix cel és un llibre que tracta un tema universal i per desgràcia, encara massa present: la guerra.  És l’any 1941 i la Claire viu amb la seva mare al petit poblet de Cambes-en-Plaine, a la Baixa Normandia. El seu pare és un dels milers de francesos que ja no tornaran mai més a casa. La vida es fa difícil per a una jove amb ganes de menjar-se el món.

  Article complet

 • Alumnes dels cursos de català llegeixen Núria Martí Constants

  L’escriptora gironina Núria Martí Constants (Calella, 7 de juliol de 1966) va començar la seva carrera literària l’any 2007 amb la novel·la Hores prohibides. Des d’aleshores ha publicat deu novel·les més, entre les quals destaquen les premiades Les mateixes estrelles, Naturalesa humana i Pitbull. També coordina la col·lecció de llibres “Lectura Fàcil” i n’és autora d’alguns volums.

  Enguany, alumnes dels cursos de català del CNL de Badalona i Sant Adrià han llegit algunes de les seves novel·les.

   

  Article complet

 • Els alumnes dels cursos de català comenten els llibres que han llegit

  A partir del nivell Bàsic 3, tots els alumnes dels cursos de català del CNL de Badalona i Sant Adrià estan convidats a participar en aquest blog i exposar-hi els seus comentaris i les seves opinions sobre les lectures que han fet durant el curs.

   

  Article complet

 • Els Clubs de lectura comencen el 2022 amb nous llibres

  Els nou clubs de lectura de Badalona i Sant Adrià comencen l’any amb moltes ganes de llegir i de conversar.

  Es reuneixen setmanalment o quinzenalment durant una hora aproximadament i les sessions les condueix una persona voluntària. Els llibres són de lectura fàcil i les biblioteques el deixen en préstec.

  Apunta-t’hi! La inscripció està oberta.

  Aquí pots consultar tots els grups amb els llocs, els horaris i les lectures.
  – Si t’interessa, dirigeix-te directament a la biblioteca on es faci el grup que triïs.
  – Si vols més informació, envia un correu a vxl.badalona@cpnl.cat.

  Article complet

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius