• Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo

    mecanoscrit-del-segonEl grup de lectura i conversa de la biblioteca Can Casacuberta ha treballat la novel·la més comentada i llegida de Manuel de Pedrolo.
    Mecanoscrit del segon origen narra com, després d’un atac extraterrestre que extermina la pràctica totalitat de la raça humana, una parella de supervivents intenta subsistir i donar una esperança de futur. La parella està formada per dos nois de la Catalunya interior, Alba, una noia de catorze anys i Dídac un jove de raça negra d’onze.
    Hauran d’enfrontar-se a un món despoblat i destruït. L’enorme devastació provocada pels extraterrestes només ha respectat alguns animals com els insectes, els ocells o les gallines, la resta són cadàvers i runes.
    Aquesta situació extrema exigeix als dos adolescents una ràpida maduració personal, que inclourà dolor i  lluita per sobreviure. Alba és un personatge conscient del significat simbòlic del seu nom i del paper de nova Eva, mare de la humanitat. No tan sols es preocuparà per posar les bases mínimes de la continuïtat de l’espècie sinó que també voldrà preservar el coneixement humà.
    El llibre s’ha traduït a diversos idiomes i tv3 en va fer una sèrie per a la televisió. El director de cinema Bigas Luna en va començar l’adaptació per fer-ne una pel·lícula i ara és l’escriptor i periodista Carles Porta qui dirigeix el film.   Esperem que s’estreni ben aviat!
    Print Friendly, PDF & Email
  1. Pilar Alvarez

    08 abr. 14
    11:16 #

    M’agradat molt aquest llibre. És la segona vegada que el llegeixo encara el trobo molt interessant. Tinc una filla de catorze anys i no me l’imagino amb força per fer tot aixó

  2. andreu muriana lopez

    08 abr. 14
    11:13 #

    m´ paregut interesant aquest llibre desde la primera pagina fins a la última crec que esta feta con molta imaginacio ,y tambe te una mica de tot.m´agradat y m´asembla que la pelicula sera tot un exit anire ha veurela con la estrenin.

  3. Rosa Sanchez

    08 abr. 14
    11:12 #

    Es el meu llibre més recomenat , per adults i adolescent.
    perqué es com una ficció del un nois que han de sobreviure en uns mons que es quedan sols i les passen de tots els colors , pero sobreviuen i agafan informacio de llibres que aconsegueixen .

  4. teresa

    08 abr. 14
    11:05 #

    asigut bastan especial dintre del seu teme . ella per le sebe jubentut esta com masa preperada el final es com tot ell masa fort lascritura bastan difisil

  5. Montse

    08 abr. 14
    11:00 #

    La veritat és que tenia dubtes de que el llibre fós l’adient,tenint en compte el contexte juvenil, però ha agradat molt a les senyores i l’hem gaudit molt.
    Fa molt anys que el vaig llegir i no recordava que el lèxic fós tant ric i complexe, però, d’aquesta manera hem conegut vocabulari nou que sempre és important.
    l’argument, ciència-ficció, no és el meu gènere preferit, però més enllà del tema, el transfons de l’argument, l’Alba i la seva conciència de la situació, i en Dídac, que la segueix i la recolza en tot moment, el fa tremendament interessant.

  6. Rosa mª

    08 abr. 14
    11:00 #

    El llibre,Mecanoscrit del segon origen,m’ha semblat molt interessant,sobretot per el seu vocabulàri.La fantasía del relat és d’una imaginació extraordinaria.
    He quedat molt satisfeta de la lectura.

  7. merce

    08 abr. 14
    10:59 #

    Molt interesant el plantejament de la fi del mont, tenen afan de sobreviure amb els coneixements adquirids dels pares poden arribar alimentarse .
    Les vivencies molt interesants el llibre per mi estat entretingut.

  8. loli

    08 abr. 14
    10:58 #

    Este libro me ha gustadon mucho, su lectura la he visto muy interesante,y ha sido para mi muy interesante. El final me gusto mucho pero con pena con la muerte del Dìdad. Su lectura la encuentro muy rica y es uno de los libros que te dejan un buen recuerdo..

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius