• Cendra per Martina, de Manuel de Pedrolo

    cendra per martinaCendra per Martina és un llibre poc conegut de Manuel de Pedrolo però està considerada una de les obres més ben fetes d’aquest autor.
    Relata les relacions d’un triangle amorós des de la perspectiva de cadascun dels protagonistes.
    És un drama psicològic que se situa pels volts de la guerra civil espanyola del segle XX. Pedrolo coneixia bé aquesta realitat perquè va fer de sanitari al front.
    L’obra es va publicar el 1965 i reflecteix la capacitat de l’autor per copsar la psicologia dels personatges, que segurament va perfeccionar i practicar amb una de les feines que tenia: investigador privat!
    No és apta per a principiants…
    Print Friendly, PDF & Email
  1. Amparo Vázquez Sánchez

    21 nov. 18
    4:35 #

    Que Pedrolo escriu molt bé no ho dubta ningú; però aquesta novela és un tostón. No m’ha agradat i trobo que és massa llarga, masses explicacions que no fan falta.

  2. andreu muriana lopez

    24 març 15
    12:14 #

    es una historia mol bonica que me´ba agradar mol el noi amb dues noies de traicions de mentidas aquest llibre es facils de llegir i comprende `penso llegirmelo un altra bagada el manel de pedrolo va agradar con escriu.

  3. Pilar

    24 març 15
    12:10 #

    M’agradat molt aquest llibre és una història d’un triangle amorós amb dues germanes i el mateix home. Molt interessant i fàcil de llegir.

  4. loli

    24 març 15
    12:09 #

    A mi m’ha agradat molt, Es tracta de dugues germanes que s’enamoren del mateix noi. La gran la trobo una mica dulenta la petita es va enamorar del noi .Se l’estimava de debó però la gran se ficava molt en la seva vida. La gran era casada pero mai va oblidar aquell noi, pero va venir la guerra i es van separar.Quan el noi va tornar va trobar tot molt canviat pero tampoc va quedar amb la petita.

  5. Rosa M.

    24 març 15
    12:08 #

    ‘Es un relat de actituts molt eguistes.La Martina,un dels persunatges del llibre,crec que la reaccio final ‘es consequencia de la manera en que accepta el comportament vicios del marit.El llibre,es la historia de tres personatges ben diferents entre si. Crec que el comportament dels personatges en si esdeve despres de la gerra civil.
    La persona de la Martina, es el mes m-ha agradat Molt.

  6. Montse

    24 març 15
    12:01 #

    Doncs, el vaig trobar molt interessant.
    La mateixa història explicada pels tres protagonistes d’un triangle amorós. És curiós veure com cadascun d’ells, explica el mateix, però sota una perspectiva totalment diferent.
    El lèxic és molt ric i escrit de manera molt amena.

    Penso que a la vida real, passaria exactament el mateix, i més en un tipus d’història com aquesta. Egoistament, tots veiem les coses de manera que ens culpabilitzem el menys possible i quasi sempre, donant les responsabilitzats als altres.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius