• “Maurice o la cabana del pescador” adaptat a LF per Rosa Fernàndez

    Aquest llibre tracta sobre la vida d’un pobre noi, Maurice, que no posseeix absolutament res material: ni casa, ni fortuna, ni tan sols família…, però que té un tresor d’incalculabre valor: la bondat, l’honestedat del cor. I és precisament gràcies a aquesta bondat que, sense proposar-s’ho, aconsegueix allò que tant desitja: l’amor i l’amistat.

    Print Friendly, PDF & Email
  1. arlette tephaine

    13 juny 18
    14:27 #

    És un llibre que des del principi t’enganxa.
    És una historia curta que defineix la pobresa de la vida dura al camp i prop del mar, d’un nen sense recursos fa 177 anys.
    Ens demostra que les circumstàncies de la vida poden marcar la teva felicitat o desgràcia, com li passa al nostre protagonista Maurice, que hagués pogut des del seu naixement haver viscut una infància feliç, plena d’amor familiar, però per un fet terrible, el de seu segrest, viurà anys de maltractament, de malaltia i de misèria.
    L’única que el salvaria és ser una persona bona, generosa, intel·ligent, treballadora, malgrat el seu aspecte dèbil, honrada, agraïda i amb ànim de tornar l’afecte que rebrà del pescador ‘Sr. Banet’ fins a la seva mort.
    En aquesta història, l’autora ens descriu els aspectes de la conducta humana, com la maldat, la mesquina i l’ avarícia que podem veure en el marit de la segrestadora, l’ agricultor i la família del pobre difunt.
    Per contra, trobem bondat, humilitat, perseverença, amor i riquesa de sentiments en els personatges del matrimoni Barnet, del pare biològic del nen y del mateix Maurice.
    És un llibre molt fàcil de llegir i recomanable.

  2. luisa martinez cuadrado

    12 juny 18
    10:52 #

    Un llibre molt interesant, ja que parla de la gent bona que sempre ens trobem durant la nostra vida.
    Sembla que la bondat i ser bona persona té les seves recompenses

  3. luisa martinez cuadrado

    07 juny 18
    12:49 #

    És la història de un nen enomenat Maurice, que va ser segrestat de molt petit.
    Va viure una vida molt dolenta amb els quals creia els seus pares, la mare no podía fer més per ell del que feia i el pare solament li volia per treballar.
    Va decidir marxar de casa i va trovar gent maravellosa, com el pescador Barnet, que li va acollir a la seva casa com a un fill.
    Per ser una bona persona,que sempre feia el bé als altres, amb el pas del anys va trobar a la seva familia, gràcies als seus pares que mai van dubtar de que el seu fill encara estava viu.
    La vida sembla que a vegades et lleva però també et dóna.

  4. Laura Martínez

    06 juny 18
    21:59 #

    Es bonic veure, o en aquest cas, imaginar el sentiment d’aquest pare en tornar a abraçar el seu fill.Ell i el nen havian patit tota la vida.
    Per sort, mai havian deixat de buscar-lo.

  5. Yolanda Felice de Tovar

    06 juny 18
    13:50 #

    Aquest llibre em va agradar molt tant per la seva fàcil lectura com pel seu valuós contingut carregat de sentiments i valors que afloren al larg de cada part del llibre.
    Amor, pèrdua, perseverança, solitud, abandó, treball, esforç, solidaritat, amistat, bondat, sacrifici, reecuentro, família, progrés, felicitat.
    És molt enriquidor i val la pena llegir-lo. Recomano la seva lectura.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius