• “Una lectura perillosa” de Lourdes Boïgues

    Aleix, un jove estudiant a qui no li agrada llegir, acaba literalment capturat per un llibre enigmàtic que li ha regalat el pare pel seu aniversari. Ha quedat atrapat pel volum de tal manera que queda immòbil i sense capacitat de reacció, abstret del món que l’envolta.

    Preocupats per aquesta actitud tan estranya, els seus amics Manel i Núria comencen a indagar l’origen d’aquest misteri per intentar curar-lo i retornar-lo a la realitat.

    Aquest llibre va guanyar el premi Ciutat de Badalona 2014.

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Beatriz

    23 maig 18
    18:42 #

    Personalment ,a mi el llibre no em vaig engantxar, al principi si però després, ja no.
    Em va agradar bastant el començament de com el pare decideix regalar al Aleix un llibre pel seu aniversari com algo diferent però després hi ha coses que no s’entenen com que no vagi a l’escola i no passe res, etc.
    El personatge que més m’ha agradat ha sigut la Núria com sembla ser una noia dura, forte i bastant “pasota” de tot: familia, escolar, apariència però, en cambi, com l’importa tant el Aleix, tot ho que fa per que el torni a ser el mateix noi de sempre.

    Beatriz

  2. M. Jose Parra

    23 maig 18
    16:22 #

    El llibre és de fàcil lectura i bastant entretingut. Tot i que la trama la porten els joves (Aleix, Núria i Manel), van apareixent més personatges (l’avi Joaquim, Regina i la senyora Llum) que van enriquint l’argument.
    M’ha agradat perquè tracta valors com l’amistat, la bondat, la família, la lleialtat, la solidaritat, entre d’altres més.
    També és interessant fer esment dels estereotips, la diferència generacional i la lluita per la superació i la igualtat de gènere.
    Fent referència al final del llibre, per a mi queda obert a la imaginació del lector. La polèmica està servida…

  3. tina moreno

    22 maig 18
    22:29 #

    es un llibre força interesant,que estigues escrit en valenciá m ´agradat molt,ho he trobat fácil d ´entendre,parla de l ´amistad,d´amor,i una mica de misteri,escrit per una dona i,peró amb pseudónim només per ser dona ,horroros.
    de tota manera m ´agradat tot i que sigui un llibre per els mes joves.

  4. Maricarmen Mariscal Vera

    22 maig 18
    22:04 #

    Es una novel·la fantasiosa destinat a lectors juvenils on es narra una història d’espartans i amazones, un autor misteriós, una venedora malvada i un xicot enganxat a un llibre, tot allò amanit amb ingredients tan extravagants con mòmies escriptores, rellotges que hipnotitzaven, espelmes enceses i muses vivents. Tot comença a la inauguració de la llibreria LLIBER-OCI quan la musa Cal.líope es va fer passar per venedora, atendre al senyor Tardagost i li va vendre una obra d’Amor Solà, és a dir , de la senyora Llum. Aleshores la musa va llançar una espècie de sortilegi o amenaça: “Aquest llibre enganxarà el seu fill”, va declarar. I així va ser, con Aleix hi està totalment enganxat. Manel amb l’ajuda de Núria i l’avi Joaquim van desfer el encanteri.

  5. Montse Rubio

    21 maig 18
    18:59 #

    El llibre m’ha agradat i fins i tot m’ha enganxat. És una lectura fàcil i molt adient per a lectors joves.
    Quan dic que m’havia enganxat és cert, no podia deixar de llegir per esbrinar el final.Tot i que trobo que el final no compleix amb les espectatives creades. I està molt bé que l’autora introdueixi històries de la mitologia grega.
    Recomanaré la seva lectura.

  6. Isa

    21 maig 18
    18:13 #

    Crec que és una metàfora, el noi no està pendent de les noves tecnologies i sí d’un llibre. La història està bé i el principi enganxa però es fa una mica llarg. M’esperava un final diferent.

  7. Manel Fernández

    21 maig 18
    12:33 #

    Aquest llibre l’he trobat molt amè de llegir. M’ha agradat molt
    l’estratègia que vam preparar per intentar alliberar a l’Aleix
    de la seva lectura. El final l’he trobat molt previsible.

  8. Richard

    20 maig 18
    21:15 #

    Un llibre molt agradable i entretingut capaç de mantenir-nos enganxat dins d’una història fantàstica redactada amb molta imaginació.

    Una lectura perillosa perfectament recomanable per a joves adolescents que ens ajuda a entendre la importància de l’amistat, l’amor i la confiança com també la màgia de poder gaudir d’un bon llibre.

    Ens ensenya que la constància ens ajuda a obtenir i apropar-nos als nostres objectius.

    Totalment recomanable!!!

    Richard.

  9. JOAN GORNES BOZA

    20 maig 18
    20:30 #

    És una història d’un fet sorprenent i de molta imaginació per part de l’autora.
    La lectura del relat es fa molt interessant, sempre esperant nous esdeveniments.
    M’ha agradat com uns personatges, l’avi, un noi i dues noies, es van relacionant per resoldre
    el problema del seu amic Aleix.
    Trobo que és aconsellable la seva lectura principalment per a joves.

  10. Richard

    20 maig 18
    18:49 #

    Un llibre molt agradable i entrentingut capaç de mantenir-nos enganxat dins d´una història fantàstica redactada amb molta imaginació.

    Una lectura perillosa perfectament recomanable per a joves adolescents que ens ajuda a entendre la importància de l´amistat, l´amor i la confiança com també la màgia de poder gaudir d´un bon llibre.

    Ens ensenya que la constància ens ajuda a obtenir i apropar-nos als nostres objectius.

    Totalment recomanable!!!

    Richard.

  11. JOAN GORNES BOZA

    20 maig 18
    18:12 #

    És una història d’un fet increïble i de molta imaginació per part de l’autora.
    La lectura del relat es fa molt interessant, sempre esperant nous esdeveniments.
    M’ha agradat com els personatges, l’avi, dues noies i un noi, es van relacionant per
    resoldre el problema que pateix el seus amic Alex, acabant amb una relació de bona
    amistat i confiança.
    Per jo, és un llibre aconsellable principalment per a lectors joves.

  12. M. Jose Parra

    19 maig 18
    23:55 #

    El llibre és de fàcil lectura i bastant entretingut. Tot i que la trama la portan els joves (Aleix, Núria i Manel), van apareixent més personatges (l’avi Joaquim, Regina i la senyora Llum) que van enriquint l’argument.
    M’ha agradat perquè tracta valors com l’amistat, la bondat, la familia, la leialtat, la solidaritat, entre d’altres més.
    També és interesant fer esment dels estereotips, la diferència generacional i la lluita per la superació i la igualtat de gènere.
    Fent referència al final del llibre, pera a mi queda obert a la imaginació del lector. La polémica està servida…

  13. maria

    19 maig 18
    17:02 #

    El llibre m’ha agradat perquè t’enganxa des de la primera pàgina.M’ha agradat la història de la escriptora que va tenir que editar els seus llibres en pseudònim per la raó de ser una dona
    El personatge que vaig trobar més in teresant és l’avi de la Núria ,que té un paper molt rellevant .Ara bé no m’ha agradat el final perquè estàs esperant durant tota la lectura un final diferent .Jo el trobo massa fantassiós,serà que a mí no m’agraden les muses ni les amazones que surten al final.Jo recomanaria aquest llibre per a joves, que pensin diferent de mí

  14. MARIA

    19 maig 18
    14:38 #

    El llibre m¨ha agradat perqué l’argument em va enganxar des de la primera pàgina.M’ha agradat la història de la escriptora que va tenir que editar els seus llibres en pseudònim per la raó de ser una dona.
    El personatge que vaig trobar més interessant és l’avi de la ¨Núria ,que té un paper molt important.
    Ara bé ,no m’ha agradat el final, estava esperant durant tota la lectura un final diferent .Jo el trobo massa fantassiós,serà que a mí no m’agraden les muses ni les amazones que surten al final.
    Jo recomanaria aquest llibre per a joves, que pensan diferent de mí.

  15. ASUN

    17 maig 18
    18:14 #

    És una novel·la fantàstica, per lectors juvenils.
    El començament de la novel·la promet, és molt intrigant i enganxa a la lectura, però cap a la meitat del llibre comença a decréixer i va disminuint, fins arriba al desenllaç final, que penso que és molt pobre, m’esperava un altre final més original.

  16. María Florencia Vidarte

    17 maig 18
    8:34 #

    Em va agradar força aquest llibre. L’argument em va enganxar des del principi. El fet que estigui
    escrit en valencià no em va suposar una dificultat, al contrari, em va interessar apreciar les diferències entre una llengua i l’altra. Trobo que és una novel·la molt recomanable pels nens i em sembla interessant aquesta mena de moda de transformar els personatges de la mitologia grega en personatges de ficció; d’aquesta forma és possible que als nens i nenes els doni curiositat i sàpiguen una mica més d’història i cultura.

  17. Teresa Jiménez Barroso

    16 maig 18
    23:29 #

    Aquest llibre m’ha agradat molt, m’ha enganxat des del primer capítol, tot i que m’esperava més del final.
    El personatge que m’ha agradat més és l’avi de la Núria, perquè al principi sembla que és el típic avi que no s’assabenta de res, però poc a poc va agafant protagonisme.
    És un llibre molt recomenable pels joves.

  18. Beatriz Chen

    16 maig 18
    22:27 #

    El llibre està molt bé perquè enganxa des del primer moment, i esperes passar la següent fulla per saber que li passa a l’Aleix. Però per mi, el llibre está escrit en valencià, a vegades hi havien paraules que no entenia i que em feia confondre. Però en resum, el llibre és molt recomenable!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius