• “Viu la festa” de Mireia Estapé

    Aquest llibre comença amb l’explicació de les festes tradicionals catalanes de la primavera i acaba amb les que fem a l’hivern.

    Comença amb les celebracions de Setmana Santa, el Sant Jordi, passant per les cargolades, la festa de Sant Joan i les festes majors d’estiu.

    A més a més, s’atura a l’onze de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, també a Tots Sants, les festes i tradicions de Nadal i acaba amb el Carnaval, el Sant Josep i les calçotades.

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Mireia Éstapé

    07 juny 22
    9:53 #

    Moltes gràcies a totes i a tots! Sempre és molt reconfortant saber que els alumnes llegeixen el llibre, els agrada i n’aprenen.

    Va ser un llibre pensat expressament per als alumnes de català, perquè a més d’estudiar la llengua, coneguessin les festes i els costums de Catalunya i sabessin desenvolupar-se dins l’entorn en què han decidit viure.

    Gràcies per tant!

    Mireia Estapé

  2. Ekaterina Varags

    06 juny 22
    19:53 #

    “Viu la Festa” és un llibre molt interesant per conèixer els costums, festes i gastronomia més importants de Catalunya. Aixi mateix, compte amb un llenguatge comprensible per als que aprenen català. També té il·lustracions que fan més divertida la lectura de l’alumne.

  3. Adrián F

    06 juny 22
    13:17 #

    El llibre m’ha semblat molt útil per a conèixer l’origen de les festes i tradicions catalanes, així com una gran quantitat de curiositats, les quals em fan comprendre millor la seva cultura popular i entendre més la seva manera de ser. A més a més, la lectura d’aquest llibre em permetre comparar amb les festes tradicionals que ja vaig conèixer de la meva regió, descobrint que moltes d’elles s’assemblen o són el mateix, però tenen una simbologia diferent.

  4. Roxana

    05 juny 22
    14:36 #

    Quina aportació més intel.ligent!…
    felicito i agraeixo a la seva autora perquè de manera molt simple comparteix els costums dels seus orígens amb els seus lectors.
    Amb el ritme de vida que portem; s’agraeix trobar aquest petit tresor que recull les alegries, esperances i fe del poble, que ens recordin d’on venim i com n’és d’important sostenir aquestes tradicions en el temps.
    Sens dubte, un llibre que recull sentiments i emocions de generacions.
    Moltes gracies a la seva autora per deixar-nos gaudir del seu fruit literari!;)

  5. Dayana

    05 juny 22
    0:15 #

    El llibre aquest està molt bé, és molt practico i explica d’una manera senzilla i resumida els orígens de les celebracions a Catalunya. He pogut conèixer mes a fons les festes, ara puc anar a celebrar amb ple coneixement, sabent dades curioses. Una lectura molt enriquidora a nivell cultural.
    Felicitacions a l’autora.

  6. Juan Manuel

    04 juny 22
    16:25 #

    Penso que el llibre està molt bé per saber quines són les festes més populars de Catalunya, i també conèixer una mica del seu origen.
    D’altra banda, té un vocabulari ric en paraules típiques de les festes populars i crec que és encertat pel nivell al qual va dirigit.

  7. Elisabetta Accorsi

    04 juny 22
    12:11 #

    Em va agradar moltissim aquest llibre! Es important saber que totes aquestes festes tenen un origen i una història religiosa que avui, sovint, s’oblida.
    No sabia que els cargols es podien menjar durant la Quaresma i que tambè l’origen del bestiari català i dels capgrossos va ser religiosa.
    Un llibre ben fet, senzill de llegir però de coneixement profunds.
    Moltes gracies Mireia Estapé

  8. Santiago

    02 juny 22
    19:03 #

    El llibre m’ha semblat molt interessant, m’han agradat moltes coses. El que més m’agrada és llegir sobre els castellers i tot el que es diu de la nit més curta de l’any Sant Joan també m’agrada el refrany Al maig, cargol a raig. Una lectura fàcil de comprendre i boniques il·lustracions

  9. Jefferson Burgos

    02 juny 22
    18:46 #

    La veritat me va agradar molt el llibre, ja que es de una lectura d´una lectura fàcil.
    M´agrada molt per tot el coneixement après de les festes i celebracions típiques de la comunitat catalana.
    També un altre punt que m´agradaria destacar és l´antiguitat d´aquestes celebracions i com encara les conserven.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius