Concurs de microvídeos

El Departament de cultura ha iniciat el concurs Regala el català en sis segons, una iniciativa destinada a promoure l’ús del català entre els joves, especialment a les xarxes socials.

thumb_1387288536_logo_concurs_ratlla_514_0Els participants han de ser majors de 16 anys i seguidors del perfil Twitter @llenguacatalana. Han d’enregistrar un microvídeo que duri entre 6 i 15 segons en què es mostri com algú o alguna cosa “regala” el català. Es pot gravar amb el telèfon mòbil, amb una tauleta digital, una càmera fotogràfica, etc. S’ha de publicar a Vine, Instagram, Youtube, Vimeo o qualsevol altra plataforma. Finalment, per participar en el concurs cal enllaçar-lo a Twitter fent servir la crida @llenguacatalana i l’etiqueta #elcatalàen6segons. Allò que s’hi digui o s’hi escrigui ha de ser normativament correcte.

Els microvídeos poden estar fets amb qualsevol tècnica i poden tenir quasevol format compatible amb les plataformes usades per publicar-lo. Totes les propostes han de ser originals i inèdites. El jurat del concurs, que estarà format per representants de la Direcció General de Política Lingüística, la Direcció General de Joventut i la  Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya.
El tres millors vídeos tindran premi. El primer classificat rebrà una càmera GoPro; el segon, un lector de llibres digitals, i el tercer, una estada per a dues persones en un alberg de joventut de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT). A més, tots els premiats seran obsequiats amb un carnet TR3SC per a un any i entrades gratuïtes per a activitats i equipaments culturals.

La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família col·labora en la iniciativa.

El català, llengua jove.

Pàgina del concurs, amb informació i les bases: http://www.gencat.cat/llengua/6segons/index.html