Benvinguts al Blog del Voluntariat!

Us animem que participeu al blog amb les vostres aportacions.

 • Difusió cinema en català

  Títol: Tommaso

  Títol original: Tommaso

  Director: Abel Ferrara

  Intèrprets: Willem Dafoe, Cristina Chiriac, Anna Ferrara, Stella Mastrantonio, Lorenzo Piazzoni, Alessandro Prato, Alessandra Scarci

  Sinopsi: Aquesta és la història d’un artista nord-americà que viu a Roma, envoltat de drama, dubte i desconnexió.

  Versió: VOSC

  Idioma original: anglès i italià

  Qualificació

  Data d’estrena: 25/09/2020

  Tràiler

  Article complet

 • Difusió de cinema en català

  Títol: Coco, el petit drac. Aventures a la jungla

  Títol original: Der kleine Drache Kokosnuss – Auf in den Dschungel! (Coconut the Little Dragon 2: Into the Jungle)

  Director: Anthony Power

  Intèrprets

  Sinopsi: Per primera vegada, els dracs de foc i els dracs gurmet faran vacances plegats. Voleu saber per què?

  Versió: Doblada

  Idioma original: alemany i anglès

  Qualificació

  Data d’estrena: 10/09/2020

  Tràiler

   

  Article complet

 • Deu comerços més de Torelló s’afegeixen a la xarxa d’establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua

  Els establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua a Torelló continuen augmentant. Als 4 que s’hi van afegir a principis de juliol, se n’hi van sumar 10 més.

  Aquests darrers mesos 14 establiments comercials s’han afegit a la xarxa d’establiments col·laboradors del VxL (Voluntariat per la Llengua) i 6 més han renovat els acords signats en anys anteriors.

  Els establiments són: Art 32 Taller de marcs, Autonell Automòbils, Bar 4 cantons / Àtik, Drogueria Serra, L’Origen, Cortines Darnés, Les Herbes, Merceria Lourdes, Òptica Torelló, Peixateria 4 Cantons, Ràdio Comella, Taller informàtic, Trendy Moda i Vidres Mora. I els 6 que han renovat: Electrodomèstics Badia, Josep Basco fotografia, La Trepa, Perruqueria D. Mallarach, Rellotgeria i joieria Codina i restaurant Cal Pagès.

  Els establiments que col·laboren amb el Voluntariat faciliten que les persones que aprenen la nostra llengua, puguin ser ateses i es puguin expressar en català, encara que el parlin amb dificultat.

  Els aprenents saben que si van als establiments col·laboradors podran expressar-se en català, encara que ho facin lentament o amb dificultat i que el personal dels establiments els atendrà i els animarà a continuar-lo parlant.

  Alguns establiments també col·laboren en l’organització d’activitats adreçades a les parelles lingüístiques. I d’altres ofereixen descomptes amb el carnet de VxL. A Torelló són el restaurant El Bistrot del Firal, la Perruqueria Mallarach i el teatre Cirvianum.

  Amb la seva implicació en el programa del Voluntariat contribueixen al foment de l’ús de la llengua i de la cohesió social.

  A Catalunya hi ha més de 3.000 comerços, bars, restaurants, etc. on, a més de rebre una atenció personalitzada i de qualitat, les persones que ho volen poden practicar el català.

  El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa amb parelles lingüístiques. El teixit socioeconòmic d’una població, principalment a través del comerç de proximitat, és un espai privilegiat de comunicació i de relacions socials. Per això és tan important comptar amb una xarxa d’establiments que hi donin suport.

  Si voleu ajudar el comerç de proximitat alhora que practiqueu el català, us convidem a visitar els establiments col·laboradors.

   

  Article complet

 • Difusió de cinema en català

  Títol: El meu germà persegueix dinosaures

  Títol original: Mio fratello rincorre i dinosauri (My Brother Chases Dinosaurs)

  Director: Stefano Cipani

  Intèrprets: Alessandro Gassman, Isabella Ragonese, Rossy de Palma, Francesco Gheghi, Lorenzo Sisto, Arianna Becheroni, Roberto Nocchi, Gea Dall’orto, Maria Vittoria Dallasta, Saul Nanni, Iván Sánchez

  Sinopsi: En Jack té quatre anys i dues germanes. Un dia, els seus pares li expliquen que tindrà un germanet que serà molt i molt especial. En Jack està feliç, perquè, per a ell, “especial” vol dir “superheroi”! Però quan el germanet neix, en Jack s’adona que és realment diferent dels altres i descobreix el significat d’una paraula nova: “Down”.

  Versió: Doblada

  Idioma original: italià

  Qualificació

  Data d’estrena: 24/07/2020

   

  Títol: The Beast

  Títol original: Biseuteo (The beast)

  Director: Lee Jung-Ho

  Intèrprets: Lee Sung-min, Yoo Jae-Myeong

  Sinopsi: Troben una nena morta amb les extremitats amputades. Dos detectius, rivals des de sempre, s’encarregaran del cas. Serà un misteri no gens fàcil de resoldre.

  Versió: Doblada i VOSC

  Idioma original: coreà

  Qualificació: A partir de 16 anys

  Data d’estrena: 24/07/2020

  Tràiler

  Article complet

 • Recomanacions lectores de Voluntariat per la llengua

  Ester Comellas, voluntària per la llengua del CNL d’Osona
  Us recomano dos llibres de dos dels meus autors catalans preferits. Un, la Mònica Batet, una autora amb un estil molt original i personal, que ja té uns quants llibres publicats absolutament extraordinaris. Us en recomano el darrer, una història d’amor dibuixada per tot de personatges que envolten els protagonistes en un entorn on la natura és protagonista, Nou illes al nord
  L’altre és en Lluís Llach, que també ha publicat unes quantes obres, i que resulta ser un escriptor de gran nivell. A les seves obres sempre hi apareixen temes de fons recurrents -el feixisme, l’homosexualitat, les dones fortes i amb caràcter. Aquesta obra retrata la història de la Principal, el gran casal de la comarca vinatera de l’Abadia, a través de les tres dones de la nissaga, Les dones de la Principal.
  Espero que en gaudiu. Bona lectura!

  Article complet

 • Recomanacions lectores de Voluntariat per la Llengua

  Jesús Martín, voluntari per la llengua del CNL d’Osona

   

  El llibre 28 DIES, tracta d’una noia polonesa jueva de 16 anys , que compra i ven articles al mercat negre de Varsòvia per intentar ajudar a sobreviure la seva mare i german. Te un germà que treballa de policia dels nazis contra la seva gent i per això no vol saber res d’ell..

  Circumstàncies diverses fan que entri en contacte amb la resistència jueva/polonesa, la qual tot i lluitar contra els nazis gairebé no rep ajut dels mateixos polonesos. Narra uns fets reals d’aquesta resistència , que duren els 28 dies , i que fan trontollar els nazis no gaire acostumats a tenir enemics en el gueto.

  Et poses en la pell de l’horror i el patiment que van haver de suportar unes persones simplement per les seves creences o els seus orígens, persones que no tan sols lluiten per la seva llibertat, sinó que també ho fan per la seva dignitat.

  És un relat molt àgil i de fàcil lectura, escrit per  Davis Safier. Per mi va ser tot un descobriment ja que el que havia llegit d’ell era sempre en un to humorístic.

  Tot el que està relacionat amb la II Guerra Mundial i el nazisme m’interessa i m’agrada.

  Article complet

 • Recomanacions lectores de Voluntariat per la Llengua

  Xavier Díaz, voluntari per la llengua del CNL d’Osona

   

  M’agradaria recomanar-vos en aquest Dia del Llibre i la Rosa 2020 Els àngels em miren, l’última novel·la d’en Marc Pastor. Es tracta d’una novel·la negra que atrapa des del començament. A més dels ingredients típics del gènere, la novel·la barreja elements d’humor i de realisme màgic que fan que sigui encara més interessant i divertida. L’acció i totes les investigacions dels Mossos d’Esquadra tenen lloc en una Catalunya independent. L’autor explica el que hauria pogut passar si Catalunya hagués declarat la seva independència després del referèndum de l’1 d’octubre. A més de ser un escriptor reconegut de les lletres catalanes, Marc Pastor és també mosso d’esquadra, de manera que tot el seu coneixement de l’organització i el funcionament del cos de la policia catalana es pot percebre al llarg de les 432 pàgines d’aquest llibre. Si t’agraden les novel·les d’assassinats amb un toc d’humor, si t’agrada el realisme màgic i la ficció històrica, aquest és el teu llibre. Feliç Dia del Llibre i la Rosa a totes i a tots.

  Article complet

 • Recomanacions lectores de Voluntariat per la Llengua

  dav

  Josep Bofill, voluntari per la llengua del CNL d’Osona
  En 14 jocs de la meva vida… i altres inquietuds, de Josep Bofill i Masó, hi  trobareu un primer pla narratiu: la descripció dels 14 jocs triats del cabàs de les meves memòries de nen, de jove i d’adult, com a productor de jocs. Catorze jocs entremaliats, cooperatius, musicals, dansats, esportius, de tradició, inventats i un de naips. Tots ells emocionalment actius, com sinó?, per jugar-hi sigui quina sigui l’edat que tingueu, més ben dit, millor si sou adults.
  El segon pla en l’estructura del llibre l’anomeno Pensaments.
  Pensaments són això, 14 digressions i records de successos i períodes de la meva vida que m’han deixat petjada i que he volgut compartir per si de cas el lector en pot recollir un fruit i una fruïció. Un pes temàtic important d’aquest segon bloc n’és el dels trastorns de la meva salut.
  Ecologisme i didàctica de la ciència, i bon humor. Llegireu fotografies narrades del que es coïa dins d’una escola, de quan les còpies en gelatina i al ciclostil fins a les fotocopiadores de doble cara.
  Fora del context podreu llegir també transcripcions i notes dels moments propers de quan estava escrivint 14 jocs.
  Entreu, passeu i invertiu-vos…, si de cas us plau.

  Article complet

 • Les biblioteques de Torelló protagonistes del mes de juny del CNL d’Osona

  Torelló té dues biblioteques, una a la plaça Vella i l’altra al barri de Montserrat. Totes dues són una de sola que està adherida al programa del Voluntariat per la Llengua des del 2014.

  Fa anys que col·laboren amb l’Oficina de Català amb activitats diverses com ara els clubs de lectura, la celebració del Dia de la Llengua Materna, les visites guiades per als alumnes de nivells bàsics, la celebració conjunta del Dia Mundial de la Poesia, les xerrades amb escriptors, el préstec de llibres de text, etc. El personal que hi treballa ajuda, orienta i assessora els nostres alumnes en les seves recerques. També ofereixen els seus espais perquè les parelles lingüístiques i els participants dels tallers de lectura i de lectoescriptura es puguin trobar en un ambient agradable i relaxat. Per aquest motiu se les ha escollit com a Protagonista del mes de juny de 2020 del CNL d’Osona.

  Enhorabona! I moltes gràcies per la vostra col·laboració!

   Les biblioteques són un servei municipal, públic i gratuït, obertes a tothom. que garanteixen a tots els habitants l’accés lliure i gratuït a la informació, la formació i l’oci, alhora que fomenten l’ús de les noves tecnologies, contribuint al desenvolupament personal i col·lectiu. Són un espai de convivència i de relació, en constant evolució, d’acord amb les noves necessitats i expectatives de la seva comunitat.

  Article complet

 • Material del VxL per conversar

  LLEGIR PER PARLAR, LLEGIR PER APRENDRE
  Aquest material està editat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la finalitat de reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura.
  Aquest és un dels materials que es poden trobar a la pàgina www.vxl.cat, a l’apartat MATERIALS, per si voleu utilitzar-los en les vostres trobades amb la parella lingüística.
  El material consta d’una guia didàctica i tot un seguit de quaderns que proposen activitats de conversa a partir de la lectura de textos reals de tipologia diversa.
  Podreu parlar d’escriptors diversos (Joan Brossa, Manuel de Pedrolo, Josep Carner, Montserrat Roig, Miquel Martí i Pol…). També podreu conversar sobre temes ben comuns i diversos (tipus d’alimentació, professions, emprenedors, autònoms, pensions, marxar a l’estranger, teatre, etimologia, prejudicis, bricolatge, cultura, història, el temps…). I també n’hi ha una quants que proposen activitats a partir de textos relacionats específicament amb el món de l’empresa.
  I a més, hi trobareu enllaços d’interès, vídeos, articles sobre el tema en qüestió.
  Connecta’t! Activa el teu català!

  Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes