Benvinguts al Blog del Voluntariat!

Us animem que participeu al blog amb les vostres aportacions.

 • Acte de cloenda del Projecte de foment de la lectura a Manlleu

  Dimarts, dia 12 de juny es va celebrar l’acte de cloenda del Projecte de foment de la lectura 2018, a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. Va comptar amb la presència d’unes cinquanta persones entre persones voluntàries i aprenentes i també alumnes convidades del Centre de Formació d’Adults de Manlleu, que aquest any s’han adherit al projecte.

  Dins del marc del programa Voluntariat per la llengua, el Projecte de foment de la lectura ha consistit en 10 sessions de reforç de la lectura i la conversa per tal que la persona que està aprenent la llengua pugui millorar la comprensió lectora, la fluïdesa en la lectura i la pronunciació i també incentivar-les que adquireixin un bon hàbit lector. Per tot això es va considerar molt adient de fer-ne la clausura a la biblioteca.

  També es va esmentar el fet que aquest projecte es dugui a terme amb la participació de quatre entitats: la Biblioteca de Manlleu BBVA, Càritas Interparroquial de Manlleu, el Centre de Formació d’Adults Miquel Martí i l’Oficina de Català de Manlleu. Aquesta col·laboració entre diverses entitats fan el projecte més fort i arriba a molta més gent. Es va apuntar la idea  que aquest hauria de ser el camí a seguir en properes edicions.

  Entre totes les persones voluntàries i les aprenentes van llegir tres contes en veu alta. Al final de la lectura es va fer entrega a les aprenentes d’un diploma de participació i un petit obsequi.

  L’acte va servir també per agrair la feina de les persones voluntàries, sense les quals no hauria estat possible aquest projecte.

  Article complet

 • VxL a l’estiu!

  Article complet

 • Parelles lingüístiques i alumnat del CNL d’Osona visiten El 9 Nou

  Dimarts, dia 5 de juny, un grup de 35 persones format per parelles lingüístiques i alumnes del CNL d’Osona van visitar El 9 Nou. Durant la visita, que va durar gairebé dues hores, la persona que els va acompanyar  va explicar als assistents que el bisetmanari compta amb dues edicions: una per a les comarques d’Osona i el Ripolles, amb la capçalera de color vermell, i una per a la comarca del Vallès Oriental, amb la capçalera de color verd.

  Els va explicar també que el diari informa dels temes d’àmbit comarcal i que enguany celebren el 40è aniversari. Va remarcar que en el diari hi ha informació, que és objetiva, expliquen la realitat tal com és, i també hi ha opinió: hi ha una editorial del diari, que escriu el director o algun membre de l’equip directiu que sempre segueix la línia editorial del periòdic, també hi ha articles d’opinió  i cartes al director.

  Després de les explicacions els visitants van poder veure l’estudi de ràdio d’El 9 FM i el plató de televisió d’El 9 TV on els van mostrar els decorats, el pròmpter, micròfons…

  Quan es va acabar la visita, el fotògraf d’El 9 Nou els va fer una fotografia, que sortirà en la propera edició del diari.

  Article complet

 • Avantatges culturals del VxL

  La Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ofereix als alumnes del CPNL i als participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), aquest avantatge:

  ∙ Preus especials en les entrades d’una selecció de concerts programats pel Palau de la Música Catalana aquesta temporada.

  El concert promocionat del mes de juny és:

  – 11 de juny, a les 19 h, Cançó d’amor i de guerraSimfònica de Cobla i Corda. 

  Per gaudir d’aquesta promoció, cal comprar les entrades per Internet o a les taquilles del Palau de la Música Catalana.

  Enllaços d’interès

  Palau de la Música Catalana

  Concerts promoguts (compra d’entrades)

   

  Article complet

 • Visita dels alumnes de català i participants al programa VxL de Manlleu al Mercat Municipal

  Dimarts, 15 de maig, un grup d’alumnes dels cursos bàsic 2 i bàsic 3 i participants del VxL van visitar el Mercat Municipal de Manlleu. Els comerços del Mercat Municipal estan adherits al programa i es va aprofitar la visita perquè els alumnes de bàsic 3, més tard, fessin les pràctiques lingüístiques.

  La tècnica de l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu va explicar als assistents les activitats que fan cada mes a l’Aula Mercat,  els va acompanyar a cada parada i els va explicar les característiques de cada negoci. També els va mostrar les naus frigòrifiques i el magatzem, que són parts del Mercat a què el públic no té accés.

  Al final de la ruta, els assistents van rebre un petit obsequi.

  Article complet

 • El CPNL i La Seca Espai Brossa ofereixen un descompte per anar a veure aquest espectacle

  La Seca Espai Brossa ofereix als participants del programa VxL i a l’alum­nat del CPNL un descompte per assistir a l’espectacle Requiem for Evita, els divendres, dissabtes i diumenges que hi hagi funció (preu de l’entra­da amb descompte: 14 €, preu normal: 20 €).

  Requiem for Evita

  Tres personatges humils es reuneixen setmanalment en uns baixos. Després de menjar una mica es preparen per ce­lebrar una missa particular. Idolatren Eva Perón. Canten passatges de la seva vi­da. Veuen en ella la figura ideal per pur­gar les seves ànimes. I sense haver tre­pitjat mai Buenos Aires aquests tres pe­cadors cantaran Don’t cry for me Argenti­na pel mateix motiu que tot cristià recita el pare nostre: per una qüestió de fe.

  La fe només busca en allò intangible una raó de ser. Qui som nosaltres per qüesti­onar-ho? Avui en dia, hi ha qui creu en Messi, qui en Obi-Wan Kenobi o qui en Michael Jackson.

  Aquest espectacle es representa a la Sala Joan Brossa de La Seca Espai Brossa (carrer dels Flassaders, 40, Barcelona) del 9 al 27 de maig de 2018de dimecres a dissabte a les 21 h i diumenges a les 19 h.

  Compra d’entrades

  Podeu gaudir del descompte comprant les entrades a la web de La Seca Espai Brossa.

  Procés de compra:

  – Escolliu la data de la funció que vulgueu
  – Cliqueu Seleccionar
  – Indiqueu el nombre d’entrades. Cada persona podrà comprar un 
  màxim de dues entrades amb descompte
  – Cliqueu 
  Selecció (automàtica o manual)
  – 
  Si heu escollit manual, seleccioneu les butaques i cliqueuAcceptar. Si heu optat per automàtica, feu Acceptar
  – Continueu el procés de compra: introduïu les dades que us demanin i realitzeu el pagament

  El dia de la representació haureu de mostrar el carnet de l’alumnat o de VxL a l’entrada si porteu les entrades impreses o a la taquilla si les porteu descarregades al mòbil.

  Enllaços d’interès

  Requiem for Evita

  La Seca Espai Brossa, programació

   

  Article complet

 • Participants del VxL i alumnes dels cursos de català d’Osona fan la Ruta Pompeu Fabra de Barcelona

  Divendres, dia 4 de maig un grup de voluntaris, aprenents i alumnes del CNL d’Osona es van desplaçar fins a Barcelona per seguir la Ruta Pompeu Fabra, organitzada en motiu de l’Any Fabra. Aquest 2018 se celebra el 150è aniversari del naixement del lingüista i el 100è aniversari de la publicació de la Gramàtica Catalana.

  Un autocar va recollir a Torelló, Manlleu i Vic els participants i els va deixar a la plaça Catalunya per començar, a les 10 del matí, la ruta.

  Es tracta d’una ruta amb guia, a peu, entorn dels episodis més rellevants de la vida i l’obra de Fabra. Aquesta ruta té set parades relacionades amb la infància, els estudis i el lleure del Mestre, així com la seva relació amb l’Avenç, l’Ateneu, el Centre Excursionista de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.

  Al llarg de les dues hores que va durar el recorregut, el guia va oferir explicacions i lectura de textos.

  Article complet

 • Vols anar a un concert al Palau de la Música?

  El Palau de la Música i el CPNL t’ho posem fàcil!

  La Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ofereix als alumnes del CPNL i als participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), aquest avantatge:

  ∙ Preus especials en les entrades d’una selecció de concerts programats pel Palau de la Música Catalana aquesta temporada.

  Els propers concerts de la promoció són:

  – 7 de maig, a les 19 h, Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Concert de
  celebració del 80è aniversari d’Antoni Ros-Marbà
  – 19 de maig, a les 12 h, Flamenkat (Concerts Familiars al Palau)
  – 27 de maig, a les 12 h, Cantem Àfrica (Escola Coral)

  Per gaudir d’aquesta promoció, cal comprar les entrades per Internet o a les taquilles del Palau de la Música Catalana.

  Per internet:

  – Accediu a la pàgina web de la promoció per a l’alumnat i el VxL
  – Cliqueu a “Comprar” al concert que vulgueu
  – Escolliu la zona de butaques que us interessi. Si hi ha diversos rangs de preus (zones de butaques) escolliu la zona més econòmica
  – Seleccioneu el primer seient
  – A la part dreta de la pantalla que mostra la sala, cliqueu al desplegable que hi ha a l’apartat 
  Les teves reserves
  – Escolliu l’opció 
  Consorci per a la Normalització Lingüística CPNL Voluntaris
  – Cliqueu a “Actualització”
  – Seleccioneu el segon seient
  – A la part dreta de la pantalla que mostra la sala, cliqueu el desplegable que hi ha a l’apartat Les teves reserves
  – Escolliu l’opció Consorci per a la Normalització Lingüística CPNL Voluntaris
  – Cliqueu a “Actualització”
  – Cliqueu a “Afegir a la cistella”
  – Reviseu les dades de la compra
  – Cliqueu a “Compra ara”
  – Continueu el procés de compra accedint-hi com a usuari o feu el registre com a nou client
  – Introduïu les dades que us demanin i finalitzeu la compra

  Les entrades es poden imprimir en el moment de la compra o posteriorment a l’espai personal del Palau (com a usuari registrat). Si no podeu imprimir-les, podeu demanar-ho a les taquilles del Palau, el mateix dia del concert, una estona abans que comenci.

  També podeu comprar les entrades per als concerts a les taquilles del Palau de la Música. Per identificar-vos, heu de portar el carnet de l’estudiant o del VxL.

  Enllaços d’interès

  Palau de la Música Catalana

  Article complet

 • El CPNL i la Sala Beckett ofereixen un descompte per anar a veure aquest espectacle

  L’Empestat

  La Sala Beckett ofereix a les parelles lingüístiques del programa VxL i  a l’alumnat del CPNL un descompte per assistir a l’obra L’empestat (preu de l’entrada sense descompte: 18 EURpreu amb descompte: 12 EUR).

  L’Empestat és una personal reescriptura de La tempestat de Shakespeare (1611), que es va estrenar al Festival Temporada Alta el passat 2015.

  Amb aquest espectacle Jordi Oriol recupera Shakespeare per fer-ne una revisió, posant-se de nou sota les mans de Xavier Albertí, i aquest cop acompanyat de l’actor i músic Carles Pedragosa, que alhora interpreta en directe la Sonata nº 17 de Beethoven, justament titulada La tempesta.

  Espectacle guanyador del Premi BBVA de Teatre 2017.

  L’empestat es representarà a la sala de baix de la Sala Beckett (Pere IV, 228-232. Barcelona) del 6 al 29 d’abril, divendres i dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 18.30 h.

  Enllaços d’interès

  Web de la sala Beckett

  Programació de la Sala Becket

   

  Article complet

 • El CPNL i la Seca Espai Brossa ofereixen un descompte per anar a veure dos espectacles

  La Seca Espai Brossa ofereix als participants del programa VxL i a l’alum­nat del CPNL un descompte per assistir als espectacles:

   Vaig ser Pròsper o recordant La tempesta, els divendres, dissabtes i diu­menges que hi hagi funció (preu de l’entrada amb descompte: 14 €, preu normal: 20 €).

  – Per acabar amb el judici de Déu, els divendres, dissabtes i diumenges que hi hagi funció (preu de l’entrada amb descompte: 13 €, preu normal: 17 €).

  Vaig ser Pròsper o recordant La tempesta

  Un home vell que en un altre temps fou pròsper. Una casa que en una altra època fou esplendorosa. Una filla. Runes de memòria per a desen­terrar. Vestigis d’un passat cert? Fa­bulacions per a evitar l’oblit? 

  L’última gran obra de Shakespeare, La tempesta, serveix com a punt de partida a Projecte Ingenu per a una exploració de la naturalesa de la se­nectut humana.

  Aquest espectacle es representa a la Sala Joan Brossa de La Seca Espai Brossa (carrer dels Flassaders, 40, Barcelona) del 7 d’abril al 6 de maig de 2018de dimecres a dissabte a les 21 h i diumenges a les 19 h.

  Per acabar amb el judici de Déu

  Teatre Kaddish ha creat, a partir del text escrit pel francès Antonin Artaud l’any 1946, “Per acabar amb el judici de déu”, una acció de ràdio i movi­ment que la companyia posa en es­cena per parlar sobre els límits de la creació artística, la llibertat d’expres­sió, la censura i la responsabilitat po­lítica, entre d’altres

  .Aquest espectacle es representa a la Sala Palau Fabre de La Seca Espai Brossa (carrer dels Flassaders, 40, Barcelona) del 5 al 29 d’abril de 2018, de dimecres a dissabte a les 20 h i diumenges a les 18 h.

  Compra d’entrades

  Podeu gaudir del descompte comprant les entrades a laweb de La Seca Espai Brossa.

   Entrades:Vaig ser Pròsper o recordant La tempesta
   Entrades: Per acabar amb el judici de Déu

  Procés de compra:

  – Escolliu la data de la funció que vulgueu
  – Cliqueu Seleccionar
  –  Escolliu la zona de butaques que desitgeu
  – Indiqueu el nombre d’entrades. Cada persona podrà comprar un 
  màxim de dues entrades amb descompte
  – Cliqueu 
  Selecció (automàtica o manual)
  – 
  Si heu escollit manual, seleccioneu les butaques i cliqueuAcceptar. Si heu optat per automàtica, feu Acceptar
  – Continueu el procés de compra: introduïu les dades que us demanin i realitzeu el pagament

  El dia de la representació haureu de mostrar el carnet de l’alumnat o de VxL a l’entrada si porteu les entrades impreses o a la taquilla si les porteu descarregades al mòbil.

  Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes