• L’amic retrobat, de Fred Uhlman

    índexHans Schwarz estudia en una escola reservada per a l’elit alemanya. És l’únic de procedència jueva, tot i que la seva família està molt allunyada de la creença i encara menys de la pràctica d’aquesta religió, i es consideren del tot alemanys. Allà coneix el seu gran amic, Konradin von Hohenfels. Els dos joves compartiran interessos i secrets i passaran la major part del temps junts, fins que Hans s’adona que el seu amic no vol quedar amb ell si hi ha els pares. El motiu, un odi malsà de la família de Konradin envers els jueus. Les idees del nazisme comencen a estendre’s per tota Alemanya, i aquest nou corrent de pensament els acabarà separant.

    Basat en la pròpia experiència, Fred Uhlman va retratar la vida de l’Alemanya pre-nazi i la irrupció de les idees xenòfobes des dels ulls d’un jove d’arrels jueves, amb totes les dificultats que això comportava. Es tracta d’una bona lectura per a tots aquells que els agradi el que envolta a les grans guerres a partir d’un testimoni de primera mà.

    (text adaptat del blog Llibres, i punt!)

  1. Montse Benavides

    03 març 19
    19:03 #

    És una novel.la curta, però intesa. Un llibre on podem trobar sentiments com l’amistat, la justícia, l’odi i el racisme. A més em fa refñexionar fins a on som capaços d’arribar els humans i a on no debem tornar. Novel.la fàcil de llegir, però amb molta informació de llocs, personatges i història, que a vegades es fa una miqueta pesat.

  2. Beatriz Chen

    04 març 18
    21:13 #

    És un llibre que té una història molt interessant, que podria ser una història real. M’agrada molt la part quan els dos protagonistes es fan amics, però no m’ha agradat el final ja que jo crec que un llibre per a adolescents hauria de ser més alegre. Tot i això recomano aquest llibre per a adults.

  3. Maricarmen Mariscal Vera

    04 març 18
    20:52 #

    El llibre m’ha agradat i crec que és molt recomanable per un pùblic juvenil, per mi el més destacable és la sincera amistat entre un jueu i un nazi que durant un any comparteixen vida, sortides, aficions, etc…però a causa de la situació del país i a la procedència de cadascun , s’acaba, també m’ha agradat molt el final.

  4. Montse Rubio

    03 març 18
    18:34 #

    El llibre m’ ha semblat de fàcil lectura. El tema de l’amistat de dos adolescents que descobreixen tot el que els uneix i que cap al final el que els separa està molt bé, és interesant. Una història d’ amistat avans de l’Alemanya nazi. A mi m’ ha agradat i el final et sorpren.

  5. ASUN

    02 març 18
    21:41 #

    Història de la breu, però intensa, amistat entre dos adolescents de 16 anys, Hans, jueu i Konradin, aristòcrata nazi. A l’Alemanya prèvia a la Segona Guerra Mundial. Les diferències ideològiques separaran als amics per sempre.
    Haig de dir, que al principi se’m va fer una mica enrevessada la lectura amb tants noms alemanys. M’ha agradat molt la metàfora final que dóna títol al llibre, “L’amic retrobat”.

  6. Dora

    02 març 18
    18:40 #

    Bona tarda !a quet llibre l’amic retrobat
    A mi amb fa pena por tod el que pasa i el final pobre el troba però ja era mort, El missatge que dona es molt interessant .Es una història de dos amics molt forta .

  7. Mª ANGELES CABALLERO

    02 març 18
    17:59 #

    El començament del llibre es una mica enredós, m’ha cridat l’atenciò el interès del Hans per fer-se amic del Korandin. Al final el llibre va donan un camvi i es fa més amè. Una llastima que una amistat aixi s’hagi de trencar per idees polítiques.

  8. MARIA

    01 març 18
    23:29 #

    m’agradat molt el llibre , es fàcil de llegir El final es extraordinari

  9. JOAN GORNES BOZA

    01 març 18
    17:48 #

    És una història com a moltes dels temps del nazisme. el llibre té una descripció normaleta,
    las vivències dels dos joves és el tema, marcat amb la problemàtica dels principis del
    Hitler- Al llegir el final del llibre, tot dóna un gir inesperat i guanya el conjunt del relat.

  10. Teresa Jiménez Barroso

    01 març 18
    16:08 #

    Està bastant bé el llibre. Al pricipi em sembla bastant avorrit amb totes les paraules i noms en alemany , però quan comença a desarrollar-se la història és més amè.
    El que més m’ha agradat és el sentit de l’ amistat que tenen el protagonistes. El final també m’ha agradat molt, no m’ho esperava. El recomano.

  11. MARIA

    01 març 18
    12:24 #

    M’ha agradad molt ,és fácil de llegir i et fa pensar em els problemas qué van patir el jueus
    a l’Alemania nazi Els personatges que més m’agraden han sigut el Homs i el Konralin

  12. M. Carme Gonzalez

    03 juny 15
    17:08 #

    M’ha encantat aquest llibre!
    I a més m’ha fet que torni a llegir una altre vegada, que ho tenia una mica abandonat.

    L’autor escriu amb un estil senzill tot i que algunes fases del llibre quan explica les sagues de les famílies alemanyes es fa una mica pesat.

    Tracta de l’amistat entre dos adolescents, el Hans (jueu) i el Konradin (alemany) en una època molt difícil. La guerra els separa i passen 30 anys sense saber res un del altre fins que un dia, el Hans rep una carta i…

    Final Magnífic!

    Si us ha agradat hi ha la segona part “L’ànima Valenta”, carta que escriu el Konradin al Hans abans de morir. Molt interessant.

    També hi ha una pel.licula basada en L’amic retrobat, amb guió del autor, Fred Uhlman.
    Es diu REUNION del 1989, va estar nominada al festival de Cannes.

    I per últim si us agraden aquests temas d’història i injustícies us recomano un sobre la guerra civil, ELS NENS PERDUTS DEL FRANQUISME, ara aixó sí porteu sempre un paquet de Klinex.

  13. Alicia Carrasco

    29 maig 15
    19:11 #

    En general m´agradat,al principi sembla una mica lent,peró es una historia molt maca.

  14. Mayte Gutierrez

    25 maig 15
    21:40 #

    M ‘agradat molt el llibre l’amistat del noi alemany i el altre jueu, en temps de guerra, em sembla que ells eren més que amics.Al començament de la guerra es separen, serà la ultima vegada que es veuran,el final molt trist.

  15. Elena Gallego

    21 maig 15
    19:14 #

    Aquest llibre narra una part de la història que encara horroritza a Europa. Per això, està bé recordar-la per no tornar a repetir-la. El llibre posa de manifest l’amistat entre un jueu i un alemany, i com la seva amistat que al principi és sincera i humana, es trenca per sentiments d’odi polític.

  16. Norma Márquez

    19 maig 15
    22:38 #

    És un relat molt interessant, perquè explica els problemes què van patir els jueus a l’Alemanya nazi. És la relació de dos amics qué per culpa de les idees políticas de cadascun, es va veure trencat una amistat què hagués pogut durar tota la vida.

  17. Miguel Cárdenas

    19 maig 15
    11:10 #

    Aquest llibre m’ha agradat bastant. És fàcil de llegir, té un vocabulari no gaire complicat i un final inesperat. La seva temàtica, que tracta aspectes que encara avui dia segueixen sent molt actuals (l’amistat i els prejudicis racials), fa que sigui un llibre interessant i emotiu. És una lectura molt recomanable.

  18. M CARMEN JIMENEZ

    18 maig 15
    21:25 #

    Al principi era avorrit peró després cada vegada mes interesant ,descriu molt be l’amistat en l’adolescència, que es va trencar per ideologías políticas en l’entor familiar.

  19. Montse Jimenez

    18 maig 15
    19:00 #

    M’ha agradat molt, El protagonista narra la seva vida desde que és un adolescent i l’epoca que li t oca viure, sent jueu en una Alemanya que comença una ideologia nacista.
    També explica com trobarà al seu mijor amic i les dificultats de mantenir la relació per diferencies religioses i ideológiques.
    Aquesta época li marcarà el seu destí i despres de molts anys aquesta amistat la trobarà en una llista que tindrà un grand significat per ell.

  20. MARIA DEL CARMEN JIMENEZ

    18 maig 15
    16:47 #

    Al principi avorrit peró després cada vegada mes interesant ,descriu molt be l’amistat en l’adolescència, que es va trencar per ideologías políticas en l’entor familiar.

  21. RITA

    16 maig 15
    18:23 #

    Bastant avorrit a lo primer, despres dona un canvi totalment al final del llibre. Es una historia bonica.

  22. Ramon Oliver i Aznar

    15 maig 15
    20:39 #

    Per mi és un relat intimista, que ens descobreix el sentiment pur de l’amitad i sensibilitat de dos adolescents de classes socials diferents, separats per ileologies familiars oposades i , polítiques que els obliguen a separar-se i no més l’interès de Hans, fa que després de 30 anys, es trobi amb la realilitat i desaparició del seu amic i alguns companys en una guerra absurda. RAMON

  23. Anna Griñant

    31 des. 14
    0:10 #

    El llibre m’ha semblat interessant per la història de la seva amistat.Però hi havia trossos que se’m han fet una mica pesats.
    El personatge que més m’agradat ha sigut el Konradin.Perquè, malgrat venir d’una família amb creences que ell no compartia, va tenir el valor de ser el que ell creia i va lluitar pel que ell sentia, perdent la seva vida.
    El final del llibre és el que més m’ha agradat. Encara que és trist per la seva mort,el missatge que reps transmet molts valors.

  24. Arantzazu Pareja

    14 des. 14
    20:10 #

    M´ha semblat un llibre massa descriptiu, una mica avorrit.

  25. Albert

    08 des. 14
    0:22 #

    És un llibre que fa pensar molt…

  26. cbernado

    27 nov. 14
    20:29 #

    M’ha agradat molt el llibre!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius