• Presentació

    logo gimcana 2014 petit

    Des de fa anys treballem conjuntament amb les associacions de comerciants i amb els comerços de Sant Adrià de Besòs per organitzar activitats conjuntes –jocs lingüístics a la ciutat, presentació del nou local de l’SLC, programes de ràdio…- o per participar en les campanyes que organitza el CNL de Badalona i Sant Adrià, com ara Establiments col·laboradors de Voluntariat per la llengua o Pràctiques lingüístiques als EC.

    D’altra banda, queda palès l’augment de la diversitat cultural en la nostra societat i la voluntat de conviure en la diversitat mantenint la nostra identitat. A la vegada, aquests nous veïns han de veure que formen part del projecte comú de ciutat, i s’hi han de sentir integrats, reforçats en els valors cívics i ciutadans.

    Aquesta iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs amb el Centre de Normalització Lingüística gira al voltant de la diada de Sant Jordi, al mes d’abril i no implica cap cost per als establiments que hi participen.

    L’activitat que presentem -una iniciativa del CNL d’Osona que també va ser portada a la pràctica al CNL el Prat de Llobregat- pretén mostrar a la ciutadania la diversitat que contenen les paraules, en aquest cas alguns mots de la llengua catalana.

    Activitat emmarcada en els actes de Sant Jordi

    Es tracta de posar als aparadors dels establiments i del mercat municipal de Sant Adrià de Besòs un cartell amb una paraula catalana i l’explicació del seu origen. Hi ha 32 paraules diferents (incloent-hi besosada) i s’assignarà a cada comerç la seva paraula segons l’àmbit temàtic que els uneixi.

    Només cal penjar a l’aparador de la botiga un cartell, en què hi hauna paraula catalana que està relacionada amb el sector de comerç d’aquesta botiga.

    Les persones que vulguin participar en aquest joc “A l’abril, cada paraula val per mil” hauran de visitar les botigues que tinguin els cartells i buscar als aparadors algunes paraules, emplenar una butlleta i dipositar-la a les urnes repartides per la ciutat.

    El cartell ha d’estar penjat a l’aparador o en un lloc visible des del dia 23 d’abril, Sant Jordi, fins al dia 23 de maig, ja que organitzarem diverses activitats al voltant d’aquest joc.

    Els premis es lliuraran el dia 27 de maig en un sorteig al públic a les 7 de la tarda, en el marc de la festa de tancament del curs, on gaudirem de la xerrada “Paraula per paraula”, de Joan Soler i Amigó, i la presència de Nadia Ghulam (coguanyadora, amb Agnès Rotger, del premi Prudenci Bertrana 2010 per El secret del meu turbant), amb qui ha editat el llibre Contes que em van curar.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      

Núvol d’etiquetes


Comentaris recents


Enllaços


Categories


Històric