• Acomiadem el blog “A peu per Sant Adrià”

  Aquest blog, en funcionament des de l’any 2012, ha recollit totes aquelles activitats del Centre de Normalització Lingüística que han implicat passejar-se pel territori de Sant Adria de Besòs per conèixer la seva història, els seus barris, els seus espais naturals o la seva vida social.

  Les activitats han estat diverses: concursos i gimcanes lingüístiques, visites guiades i caminades. Ha estat un espai en el qual s’ha fet salut, s’ha fet cultura i s’ha practicat la conversa en català. Ha reunit alumnes dels cursos de català, participants del Voluntariat per la llengua, participants dels clubs de lectura i altres usuaris del CNL de Badalona i Sant Adrià.

  La major part d’aquestes activitats s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració desinteressada de persones voluntàries, a qui agraïm la seva dedicació i la seva il·lusió: sense elles, no hauria estat possible.

  Acomiadem aquest blog, però continuarà obert perquè tothom pugui veure les activitats que s’han fet i els àlbums de fotografies.

  Els nostres passos seguiran trepitjant Sant Adrià, però amb una nova fórmula que sortirà a la llum a partir de la  tardor del 2019.

  Moltes gràcies a tothom! Seguim caminant!

  La Mari Malmonge i la Mercè Castells, guiant-nos per la platja de Sant Adrià

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • Passejada de primavera

  Aquesta ha estat una sortida molt completa. Vam anar baixant per la llera del riu Besòs acompanyats de les explicacions de la nostra guia – la Mari – sobre el vincle de la ciutat amb el riu a través de fets històrics rellevants, d’anècdotes i de vivències. Després d’arribar fins a la platja, vam trobar un racó arrecerat on berenar una mica.

  Tot seguit vam filar cap el nucli urbà pujant per l’Avinguda de la Platja, l’Avinguda de Catalunya i la Plaça de la Vila, i vam anar coneixent diversos aspectes sobre la història del Sant Adrià urbà i industrial.

  Alumnes, aprenents i voluntaris van tenir doncs força estona per conversar entre ells (en català, és clar!).

   

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • Passejada per la llera del riu Besòs

  El dilluns 14 de maig, de la mà de les nostres voluntàries adrianenques, gaudirem d’una tarda de primavera passejant per la llera del riu Besòs i berenant a la platja (per tant, ja us podeu portar alguna coseta per menjar i beure!).

  Ens hi acompanyaran alumnes dels cursos de català del CNL que necessiten practicar la conversa en català. O sigui, que l’ajuda de voluntaris hi serà molt benvinguda.

  • Dia i hora de trobada: dilluns 14 de maig, a les 16.45 h (es prega puntualitat)
  • Lloc de trobada: a la porta de l’Edifici Polidor de Sant Adrià de Besòs (plaça de Guillermo Vidaña s/n).
  • Durada: dues hores aproximadament.

  Inscripció prèvia emplenant el formulari.

  Animeu-vos-hi!!!

   

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • Felicitem els guanyadors de “Troba-la i encerta-la!”

  El joc va finalitzar i vam lliurar els premis (10 vals de 30 euros cadascun) als afortunats guanyadors: n’hi havia que eren alumnes dels cursos de català, n’hi havia que eren lectors dels grups de lectura, n’hi havia que eren alumnes d’institut, n’hi havia que eren passejants… però tots van estar interessats per aprendre!

  Vam recollir més de 700 butlletes!cistellI les vam comptar totes!

  dsc01329Ara toca gastar els premis a les botigues de l’@Associació Agrupació Botiguers de Sant Adrià i a les parades de l’@Associació de Venedors del Mercats de Sant Adrià, les dues associacions de comerciants que han col·laborat en el joc i han patrocinat els premis.

  També cal agrair a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs el seu suport i a tots els botiguers la seva ajuda a fer que els jugadors passessin una bona estona!

  L’acte final -al qual van assistir l’alcalde de la ciutat, Joan Callau, i la regidora de Promoció Econòmica, Rut Soto- va incloure una petita xerrada sobre la tardor i els fruits de la temporada, a càrrec de Josep M. Giralt, professor del CNL.img_3177

  Si voleu veure les fotos d’aquests dies, són aquí.

   

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • Última setmana de joc!

  Aquests dies i fins al 31 d’octubre sou a temps d’emplenar les butlletes i deixar-les a les urnes del Polidor i del Mercat.

  Hi ha 10 premis ben interessants!! Vals de compra per valor de 30 euros cadascun.

  Grups d’alumnes, grups de lectura fàcil, parelles lingüístiques, amics o companys… En grup o sola, molta gent està participant en el joc “Troba-la i encerta-la!”

  Vols veure’n fotos? Clica aquí.

  incorpora-st-roc-mribo-retocada

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • “Troba-la i encerta-la!”, el nou joc de llengua a Sant Adrià de Besòs

  Durant tot el mes d’octubre, els comerços dels barris de Sant Adrià Nord i Centre  i les parades del Mercat Municipal tenen un nou cartell a l’aparador: es tracta del nou joc de llengua que hem engegat, conjuntament amb l’Associació Agrupació Botiguers de Sant Adrià, l’Associació de Venedors del Mercat de Sant Adrià i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

  poster-difusio

  Amb “Troba-la i encerta-la!” tornem a recordar o donem a conèixer algunes de les frases fetes que utilitzem habitualment i d’altres que potser no són tan conegudes però tenen relació amb el món del comerç:

  2-bona-pasta 18-partir-peres 21-parlar-llibre

  Animeu-vos i jugueu-hi! Només cal agafar una butlleta i anotar-hi el nom de la botiga o de la parada on s’ha vist el cartell.

  Hi ha bons premis!! 10 vals de compra per valor de 30 euros cadascun!

  Tota la informació, les bases del joc i les butlletes per jugar-hi són al nostre web i aquí.

   

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • Flora i fauna del delta del Besòs

  Aquesta setmana, voluntaris del VxL i alumnes de Bàsic 3 hem participat en una de les activitats organitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Durant dues hores hem passejat per la desembocadura del Besòs i hem observat atentament les diferents espècies d’ocells i plantes que hi ha a la zona.

  El guia de l’activitat, el biòleg Xavier Larruy, ens ha ajudat a observar detingudament, mitjançant el telescopi, algunes de les aus aquàtiques més comunes: l’ànec collverd, la polla d’aigua, el bernat pescaire, la gavina vulgar, i fins i tot hem avistat un parell de tortugues entre canyissars i tamarius.

  Al parc fluvial del Besòs i en altres parcs urbans que l’envolten s’han arribat a observar més de 230 espècies d’ocells. Nosaltres hem tingut la sort de veure i reconèixer l’oreneta vulgar i l’oreneta cuablanca, el tudó, la garsa, i escoltar el repetitiu cant del trist. Aquests ocells volen i niuen en els arbres més comuns del parc del Litoral: el pi pinyer, el plataner, el pollancre i l’àlber.

  Sortida amena i interessant per a tots els assistents. A tothom li ha agradat molt conèixer la biodiversitat d’aquest espai tan malmès i gaudir d’un moment tranquil per observar atentament la riquesa de la natura més propera.

   

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • Flora i fauna de la desembocadura del Besòs

  20150416_173253

  Us proposem d’afegir-vos a la visita guiada Flora i fauna de la desembocadura del Besòs, organitzada des de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona).

  L’objectiu de l’activitat és donar a conèixer aquest espai sotmès a una alta pressió humana però amb un valor ecològic molt important. Es tracta d’una visita guiada on es fan diferents parades: observació d’ocells aquàtics des del pont del tramvia; la importància del parc del Litoral per a l’avifauna de la desembocadura; evolució ecològica del delta del Besòs; identificació dels arbustos propis de l’ambient fluvial, la fauna i flora al·lòctona; la barra de sorra de la desembocadura i observació de flora i ocells propis del litoral.

  Es recomana dur calçat còmode (tancat i sense taló), gorra, crema solar i una ampolleta d’aigua.

  Dia: dilluns 23 de maig
  Horari: de 10 a 12 h
  Lloc de trobada: davant l’estació de tren de Sant Adrià de Besòs

  Activitat gratuïta

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • Passejada del març

  La tarda del dilluns 7 de març, voluntaris del programa VxL i un grup d’alumnes del nivell Intermedi 1 de català van passejar pel nucli antic de la vila de Sant Adrià de la mà de les voluntàries Mari Malmonge i Mercè Castells.

  Mentre descobrien els llocs més emblemàtics de la ciutat i les seves curiositats, s’establien converses ben animades.

   

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

 • Sortida del març

  El dilluns 7 de març, de la mà de les nostres voluntàries, tornarem a recórrer els llocs emblemàtics del nucli històric de Sant Adrià per conèixer-ne anècdotes, personatges i història.

  Ens hi acompanyaran alumnes dels cursos de català del CNL que necessiten practicar la conversa en català. O sigui, que l’ajuda de voluntaris hi serà molt benvinguda.

  Dia: 7 de març
  Hora i lloc: a les 19 h davant l’edifici Polidor (Plaça de Guillermo Vidaña, s/n)

  Inscripció prèvia emplenant el formulari.

  Print Friendly, PDF & Email

  Article complet

Segueix-nos a:

      

Núvol d’etiquetes


Comentaris recents


Enllaços


Categories


Històric