• Pas a pas, a peu per Sant Adrià

    Nou projecte del VxL per parlar en català, fer noves amistats i fer salut

    El dimecres 21 de maig, un grup de persones del Voluntariat per la llengua juntament amb alumnes de B2 de català vam fer una passejada tranquil·la per Sant Adrià de Besòs, sota el lema  Pas a pas, a peu per Sant Adrià. La intenció era conèixer una mica més la ciutat, caminar i fer salut i, principalment, tenir un espai addicional per parlar en català amb la resta de companys i companyes, on es puguin conèixer i relacionar-se mentre practiquen català.

    Aquestes sortides són possibles gràcies a dues voluntàries de Sant Adrià, la Mari Malmonge i la Mercè Castells, que ens van fer de guies i ens van anar explicant aspectes com la flora i la fauna relacionades amb l’hàbitat del riu.

    20140529_115206

     

     

     

     

     

     

    En la imatge, Blanca Sala, Mari Malmonge i Mercè Castells, preparant la caminada.

    Vam saber que hi ha més de 200 espècies d’ocells diferents, però que en destaquen els balquers o rossinyols d’aigua i els boscaires de canyar, els quals comparteixen l’espai dels canyissars i aiguamolls amb el gripau corredor, la reinetao granota de Sant Anton i la tortuga de rierol. I que l’anguila i la bagra són els peixos que més abunden en aquest tram del riu. El tamariu i el salat blau són els arbustos que s’han adaptat millor en un medi amb aigua de caràcter salí. I també s’ha pogut veure que al mig del riu hi ha diverses motes o pelles de terra.

    Les nostres guies ens van recordar que abans dels anys seixanta es produïen moltes besosades, que era com anomenaven les riuades que baixaven tot sovint.

    Itinerari: Després de fer-nos una fotografia de grup, vam sortir de l’Edifici Polidor i vam seguir el curs del riu Besòs, fins a la seva desembocadura: vam passar per la Rambleta, el parc de la Ribera, el pont del Besòs, la platja del Fòrum i el parc de Pau, i vam tornar per la llera del riu fins arribar de nou al Polidor.

    La passejada va ser una estona molt agradable en què es van aprendre noves paraules en català, així com aspectes de Sant Adrià que molts desconeixíem.

     

     

    Aquesta va ser una prova pilot per avaluar l’interès de l’activitat i la possibilitat de dur-la a terme.

    Després de l’estiu es programaran noves sortides de les quals informarem amb antelació.

    Aquesta activitat és gratuïta i oberta a tothom, només cal tenir ganes de caminar i, sobretot, de parlar.

  1. Josep Colominas Pubill

    17 juny 14
    19:47 #

    No vaig poder assistir a aquesta caminada, però com que em sembla una magnífica idea
    em proposo fer-ho la propera que organitzeu.

Segueix-nos a:

      

Núvol d’etiquetes


Comentaris recents


Enllaços


Categories


Històric