• Flora i fauna del delta del Besòs

    Aquesta setmana, voluntaris del VxL i alumnes de Bàsic 3 hem participat en una de les activitats organitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Durant dues hores hem passejat per la desembocadura del Besòs i hem observat atentament les diferents espècies d’ocells i plantes que hi ha a la zona.

    El guia de l’activitat, el biòleg Xavier Larruy, ens ha ajudat a observar detingudament, mitjançant el telescopi, algunes de les aus aquàtiques més comunes: l’ànec collverd, la polla d’aigua, el bernat pescaire, la gavina vulgar, i fins i tot hem avistat un parell de tortugues entre canyissars i tamarius.

    Al parc fluvial del Besòs i en altres parcs urbans que l’envolten s’han arribat a observar més de 230 espècies d’ocells. Nosaltres hem tingut la sort de veure i reconèixer l’oreneta vulgar i l’oreneta cuablanca, el tudó, la garsa, i escoltar el repetitiu cant del trist. Aquests ocells volen i niuen en els arbres més comuns del parc del Litoral: el pi pinyer, el plataner, el pollancre i l’àlber.

    Sortida amena i interessant per a tots els assistents. A tothom li ha agradat molt conèixer la biodiversitat d’aquest espai tan malmès i gaudir d’un moment tranquil per observar atentament la riquesa de la natura més propera.

     

    Print Friendly, PDF & Email

Segueix-nos a:

      

Núvol d’etiquetes


Comentaris recents


Enllaços


Categories


Històric