RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Seguim el fil: paraules d’aprenents

  En una terra s’esdevingué que hi havia un home a qui Déu havia donat tanta ciència que entenia tot el que deien les bèsties i els ocell

  Aquest home escoltava i entenia els problemes dels animals i els ocells, i els ajudava a trobar solució als problemes. Passava que sempre estaven tots malalts. Ell, que estimava molt les bèsties i els ocells, volia ajudar-los, i aplicava els seus coneixements mèdics per curar-los.

  A més d’això també era místic, ajudava les persones i els donava molta calma amb els seus coneixements. Aquest home era filòsof, era molt intel·ligent i tenia molt tacte per parlar de qualsevol tema. Això el feia molt interessant i especial. Era un dels millors homes d’aquella època.

  Un bon dia se li va aparèixer un ocell que li va donar un missatge: Has de viatjar al nord d’Àfrica per ajudar la gent i els animals amb els teus coneixements! Després de meditar-ho molt, va marxar. Després de l’Àfrica va viatjar per molts altres països. En aquest moment va començar a predicar la paraula de déu al món. Més tard se li va tornar a aparèixer l’ocell i li va confessar que era l’esperit sant!  

  L’home, després de l’aparició, va quedar molt sorprès i va decidir continuar el viatge aquella mateixa nit, amb l’objectiu de compartir aquesta confessió amb els infidels. Va creuar el mar Mediterrani fins a arribar a un país desconegut en aquell moment. Llavors es va creuar amb una vaca que li va dir que es trobava a la península Ibèrica i que hauria d’anar a Santiago per difondre els fets de les aparicions, però que ho hauria de fer amb una llengua nova.

   

  Curs de bàsic 3 de Vic (Ariadna)

  Curs de bàsic 3 de Manlleu (Alícia)

  Curs de bàsic 3 de Torelló (Judith)

  Curs de bàsic 3 de Vic (Montse Bové)

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes despistat elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural potrta. error rondalla rondalles tradició