Soc la Barkisu

Pseudònim: ghanghan 

Nivell de català: Bàsic 2  

 

Photo of pinned Accra on a map of Africa. May be used as illustration for traveling theme.

Em dic Barkisu Abubakari Sadik, i soc ghanesa. Estic escrivint sobre el meu país, sobre la meva formació educativa i sobre la meva formació docent a Ghana. 

 

Ghana és un país multilingüe de l’Àfrica occidental. Té una població de més de 31,07 milions de persones, amb diferents ètnies. Té 16 regions, i cada regió té el seu propi festival, que celebren cada any. 

 El nom de les regions i de la festa que celebren és:  

Greater Accra celebra ‘l’homowo’. Aquest festival comença el mes d’agost amb la plantació de cultius, abans que comenci la temporada de pluges. 

 La regió Ashanti celebra el festival ‘Akwasidae’ una vegada cada sis setmanes cada any. La regió Northern celebra la festa del  foc, que se celebra normalment al mes d’abril. La  Eastern celebra el festival ‘Odowira’ al mes de setembre i octubre. La Centrale celebra el festival ‘Bakatue’ el primer dijous de l’any nou. 

 La Western celebra el fe

stival ‘Kundum’ a intervals setmanals des de la ciutat. I la ciutat de la regió entre agost i novembre de cada any. La Volta organitza el festival ‘Gbidukor’, normalment se celebra el mes de novembre.  La Upper West fa el festival de Dumba i se celebra al mes de setembre o octubre. La Upper East celebra a principis de cada any nou, al gener o al febrer.  

 L’Oti prepara el festival ‘Akwantutenten’, que se celebra normalment al mes de setembre. La Brong Ahafo fa el festival de ‘Kwafia’, se celebra al mes de juliol. La North-East celebra el festival de Damba, que és la celebració per la glorificació dels líders. 

 La Bono-east organitza el festival de ‘Kwafia’, se sol celebrar de març a juliol. La Savannah celebra el Festival ‘Jintigi’ conegut com ‘festival del foc’, que se celebra el mes d’abril. La Ahafo acull el festival de ‘Kwafia’, que se celebra el mes de juliol. La Western North celebra el festival ‘Kundum’, que se celebra per agrair als déus l’abundància d’aliments en el moment de la collita de la zona. 

 Hi ha algunes regions que celebren el mateix festival. Bono East, Brong Ahafo i Ahafo celebren el festival ‘Kwafia festival’. Western North fa el festival ‘Kundum’. 

 Gran Accra era la meva regió de residència i jo hi anava a escola. És la capital i la ciutat més gran de Ghana. Es troba a la costa sud del golf de Guinea, que forma part de l’oceà Atlàntic. La ciutat té algun lloc turístic que us interessarà quan visiteu el país com ara el parc i el mausoleu memorial de Kwame Nkurmah. Aquest parc va ser dedicat al primer president de Ghana, Dr. Kwame Nkurmah. El mausoleu és el lloc de descans final del primer president i africanista. El museu acull artefactes rars relacionats amb la independència de Ghana i les visites guiades al parc ofereixen als visitants una història en profunditat de la lluita per la independència subsahariana. 

 La plaça de l’Estrella Negra és la plaça  més gran, per commemorar les celebracions de la independència cada 6 de març, així com altres esdeveniments nacionals. 

 El Museu Nacional de Ghana és el patrimoni cultural de Ghana i les belles arts s’hi conserven i s’hi exposen. 

 Usher Fort és el fort d’Accra, va ser construït originalment pels holandesos el 1649. Aquest és un dels forts que els europeus van construir a la regió. 

 El Gran Accra té cinc districtes. On vivia i estudiava era al districte municipal de la Nkwantany-Madina. Aquest es troba a la part occidental de Gran Accra. Aquesta ciutat és el lloc on vaig estudiar, a la llar d’infants, la primària, la secundària… I més tard em vaig convertir en mestra d’escola bressol. El nom de l’escola és Escola Mare de Totes les Nacions (Mother of All Nation School). 

 En aquesta escola hi ha nens molt bons i intel·ligents que tenen entre dos i sis anys. Aquesta escola va ser creada per a kindergarten 2, i jo era mestra de kindergarten 2. Acull un programa anomenat ‘READ CAMP’, que era un programa que fem cada agost, que és el període de vacances més llarg del sistema escolar de Ghana. És per ensenyar als nens, tant a estudiants de dins com de fora, a llegir. 

Després vaig viatjar a Barcelona per estudiar-hi català i castellà, per continuar la meva formació i veure si puc tenir l’oportunitat de ser mestra d’escola de nens, perquè m’agraden molt, i estic disposada a estudiar molt per arribar-hi. 

   

 

Print Friendly, PDF & Email