• Gestió

    La gestió i coordinació del Concurs s’ha dut a terme des de la Comissió d’Ensenyament del CNL de Barcelona.

    El disseny de l’activitat es va fer durant el mes de març del 2016, i la gestió del concurs ha durat gairebé un any.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    1. Difusió i comunicació
    1.1 Difusió interna

    – En el context de la sessió d’intercanvi del professorat del CNL de Barcelona (20/05/2016) és va presentar la proposta d’organitzar un concurs d’autobiografies lingüístiques.

    – Treball des dels districtes: com introduir l’autobiografia a l’aula, proposta de noms per al concurs, participació en les xerrades amb autors… El nom del concurs “Les llengües de la meva vida” va ser el nom més votat, de la llista de propostes que, des de tots els districtes, es va fer.

    – Tot el professorat del CNL va rebre un correu explicatiu i informatiu sobre el concurs.

    – Creació i dinamització del blog del concurs.

     

    1. 2 Difusió externa

    – Es va enviar un correu electrònic informatiu a totes les persones matriculades durant el 2016 i als participants al Voluntariat per la llengua.

    – Es va facilitar informació a tots els cursos per part del professorat i als participants al Voluntariat per la llengua.

    – Es va difondre el concurs des de les xarxes socials del CNL i des del blog del concurs.

    – Es va editar i distribuir un volander informatiu: Fullet concurs

     

    2. Recollida, valoració dels treballs i decisió del Jurat

    – Es va preparar un formulari per a la inscripció i la recollida dels treballs. Els treballs s’havien de lliurar, en suport digital, per correu electrònic a l’adreça concurs.cnlb@cpnl.cat. En el procés d’inscripció al concurs, calia facilitar les dades de contacte: nom, cognoms, adreça electrònica i telèfon de contacte. Els treballs s’havien d’enviar a l’adreça electrònica del concurs concurs.cnlb@cpnl.cat. El nom de l’arxiu del treball havia de ser el del teu d’identificació (NIF, NIE o passaport). Exemple: 45567800P. En el cas dels treballs de grup, calia incloure el del representant.

    – El termini per al lliurament dels treballs va ser el 28 de novembre de 2016.

    – Per a la valoració dels treballs presentats, es va preparar un full de valoració: baremsconcursdef

    – Els treballs presentats es van distribuir entre les delegacions del CNL per a una primera valoració, d’acord amb el full de valoració. Cada delegació va concretar el sistema d’avaluació dels treballs; en tots els casos però, cada treball va ser avaluat per dues persones. graellapuntuacionspavaluador

    – La Comissió d’Ensenyament va recollir totes les valoracions i va ordenar els treballs per categories, modalitat i puntuació mitjana obtinguda. Una mostra aleatòria de les valoracions dels distrives va ser revisada per dues persones de la comissió.

    – El Jurat del concurs. Els treballs més ben valorats van ser distribuïts entre els membres del Jurat. Cadascun dels treballs finalistes va ser valorat per tres persones. El Jurat es va reunir el 3 de febrer de 2017; després d’un cert debat i anàlisi dels treballs finalistes es va decidir per unanimitat la concessió dels premis.

     

    3. Els premis

    Des del primer moment, la direcció del CNL va valorar que els premis havien d’estar associats a l’activitat cultural que es du a terme a la ciutat: museografia, teatre, cinema… Amb aquesta finalitat, es va fer un contacte directe amb les principals entitats i organismes culturals de la ciutat explicant-los el concurs i convidant-los a participar-hi per mitjà de la concessió de premis. La resposta va ser molt positiva, fet que va permetre que cadascun dels guanyadors i accèssits disposés de diverses entrades a espectacles culturals de primer nivell.

    – Relació d’entitats col·laborades: Auditori, Centre Artesà Tradicionàrius. CAT, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Cinemes Texas, El Born Centre de Cultura i Memòria, Filmoteca de Catalunya, Fundació La Caixa. CaixaFòrum i CosmoCaixa, Fundació Catalunya. La Pedrera, Fundació Joan Miró, Fundació Orfeó Català – Palau de la Música, Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu del Fútbol Club Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu d’Història de Catalunya, Museu Picasso, Museu de la Xocolata, Palau Güell, Reials Drassanes i Museu Marítim de Barcelona, Sala Muntaner, Teatre Lliure i Teatre Nacional de Catalunya.

    Els tres premiats en la modalitat individual van tenir un premi molt especial. Tres treballadors del CNL amb obra publicada els van dedicar un dels seus llibres:

    – María del Rosario Páez Moriana, participant en la categoria inicial-bàsic-elemental, va rebre un exemplar del llibre de Bernat Cormand, Racons del Clot i el Camp de l’Arpa.

    – Gustav Johansson, participant en la modalitat intermedi-suficiència-superior, va rebre un exemplar del llibre de Carles Rebassa, Eren ells.

    – Inge Heeringa, participant en la modalitat Voluntariat per la llengua, va rebre un exemplar del llibre de David Parra, Escala d’incendis.

     

    Print Friendly, PDF & Email

Entrades recents


Arxius


Categories


Etiquetes


Meta