• Quan era petit…

    pippi

    La Pipi, quan era petita, era una nena molt trapella. I tu? Recordes alguna malifeta de quan eres petit? Què vas fer? Et van castigar quan ho van descobrir?

    Explica alguna malifeta fent atenció a l’ús dels verbs en passat!

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Estefanía

    06 febr. 15
    15:22 #

    Quan jo vivia amb les meus pares, jo tenia dos anys i mig i vaig beure un got de vi blanc, que la meva mare posava en el barril perque gotejava i aquet aquell dia jo vaig anar més ràpid que ella i no li va donar temps a llençar-lo, me em vaig passar tot el dia dormint.

    1. pfreixa

      08 febr. 15
      19:13 #

      Molt ben explicat!
      En aquest cas, però, és millor utlitzar “aquell dia” que “aquest dia” perquè queda lluny en el temps.

  2. loli

    07 febr. 15
    22:01 #

    El meu germà quant era petit va pujar a una escala molt alta d´un edifici i un amic darrere. La meva mare va veure‘ls -los i el va cridar que baixés, el seu amic va tenir por i no baixava,el meu germà va trepitjar-li les mans. La meva mare lo el castigos va castigar sense sortir.

  3. pfreixa

    08 febr. 15
    19:29 #

    Ben explicat! Fixa’t que al final havies de fer servir el passat ‘va castigar’, com ja havies fet molt bé a la resta del text.

  4. Nolvia Ordoñez

    08 febr. 15
    21:55 #

    Quan vivia amb los los meus pares una vegada el meu pare s’afeitava asegut y i quan es va posar dempeus per veure’s en el mirall li llevi vaig treure la cadira i va caure ala terra s’enfado es va enfadar molt
    i em va gastigar molt fort i jo vaig plorar tota la nit

    1. pfreixa

      09 febr. 15
      1:12 #

      Recorda que utilitzem ‘vaig treure’, ‘es va enfadar’ quan expliquem fets que havien passat fa temps.

  5. Almudena

    10 febr. 15
    12:15 #

    Quan era petita, tres anys, crec, vaig trencar l’agulla del tocadiscs de la meva germana. Bueno, el braç del tocadiscos. No me’n recordo però la pobra es va quedar sense poder escoltar els seus discos perquè el meu pare va comprar un radiocasette però no un tocadiscos nuevo nou, i els vinils són millor que els casettes i els cds 🙁

    1. pfreixa

      13 febr. 15
      11:54 #

      Ben explicat i ben utilitzats els passats!