• Sessió 3: 20 d’abril

    Lèxic. Activitat 13 de la pàgina 70 del llibre; respostes veritat/fals; també hem treballat tots els verbs relacionats amb la cuina, el teniu en el requadre que hi ha sota de l’exercici.

    Gramàtica. Verbs en present d’indicatiu, a partir de l’exercici del full de la sessió 3

    Hem comentat, nous, els verbs de la tercera conjugació i hem repassat els que ja havíem fet

    Full de la sessió 3: Full sessió 3

    Full de la sessió 3, amb les solucions i comentaris: Full sessió 3, fet 

    Lèxic/gramàtica: hem repassat paraules de gènere dubtós, com llegums, espinacs, postres, nespra, xocolata, front, dent, senyal, anàlisi (a partir de la paraula anàlisi, hem comentat com funcionen aquest tipus de mots: crisi, síntesi, dosi, tesi…), a partir de la fotografia següent:

    Solucions: el pebre, el julivert, la llimona, la xocolata, la nespra, el senyal, les llenties, el front, la dent, la calor, els llegums, una anàlisi, els espinacs, una olor, el sucre, la sal

    Recordeu que les postres també són femenines, i no masculines 

    Ajuntar-se i no juntar-se: ens ajuntem, i no ens juntem

     

    Lectura/Expressió oral: hem llegit els textos de les pàgines 69 i 70; hem insistit en com es diuen les O/U i A/E, R finals, so de BL entre vocals…, sobretot tenint en compte que hi ha alumnes nous.

    Per grups, lectura del text de la pàgina 75, i s’ha comentat com els agrada celebrar les festes, quines diferències hi ha entre les festes d’ara i les d’abans; quins menjars s’hi relacionen -també n’han explicat algun-.

    Gramàtica. Pronoms: hem repassat les dos primers fulls del document Pronoms Pronoms, i hem fet les primeres nou frases de la pàgina 3. Solucions: el vaig veure, ho va explicar, ho sabies, el tinc, com t’ho faràs, rega’l, llogar-lo, el recordaré, el mateix i el que

    Hem comentat que davant de que, més, menys, millor, pitjor i mateix no hem de dir ni HO ni LO, sinó EL

    DEURES

    Acabar els exercicis de pronoms de la pàgina 3

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.