• Sessió 15: 1 i 2 de març

    Sessió 15: 1 de març Unitat 2 i 6

    Lèxic, gramàtica, comprensió i expressió oral

    Lèxic: del llibre, pàgina 79, exercicis 5 i 6

    Repàs de fruites i verdures: lectura de 16 paraules i refer la llista: mandarina, maduixa, carxofa, síndria, pastanaga, cogombre, pèsol, bleda, préssec, tomàquet, cirera, raïm, alvocat, rave, albergínia i moniato. Després en fem la lectura per assegurar-ne la pronunciació (sobretot préssec, tomàquet i pèsol)

    Vídeo de verdures i hortalisses: 


     

    Tot el grup classe, es pregunten quines verdures els agraden i quines no. Compte: li agrada i no li agrada. Mai l’agrada.

    De la mateixa manera, introduïm els quantitatius: no m’agrada gens, no m’agrada gaire, m’agrada força o bastant, m’agrada molt

    I, exactament igual: HI HA i N’HI HA

    Hem fet una altra activitat de comprensió oral, mon han sortit més paraules per repassar: truita, ou ferrat, el sucre (i no la sucre), mantega, arròs, pollastre, vedella…  (al grup de la tarda no l’hem fet)

    Gramàtica

    Verbs en present d’indicatiu: hem fet l’exercici de verbs en present que hi ha penjat en el blog: Verbs, exercicis « Català a Badia (cpnl.cat)

    L’imperfet d’indicatiu: Dic algunes frases en aquest temps perquè s’identifiqui; pàgina 29 del llibre: en comentem els models.

    Explico què feia jo a l’escola quan tenia 10 anys. Després ho ha fet tothom. En el projector, hi ha el full de la sessió 15, amb verbs que poden ser útils per explicar-ho: Què feia quan anava a l’escola.jpg

    Expressió oral

    Trampa de foc, de Núria Martí, els comento que llegirem aquest llibre. Trampa de foc | Alf (lecturafacil.net) El llibre el cedeix la biblioteca, com sempre.

    Fem la lectura de la primera pàgina (en el grup de la tarda no l’eh et)

    Comprensió oral

    Pàgina 33 del libre, cançó Pau, de Els Pets (en el grup de la tarda no l’hem fet)

     

    DEURES

    Pàgina 29 de llibre, exercici 7

    Àudio, de dos minuts com a màxim, explicant quines coses han fet aquesta setmana

    Exercicis de la pàgina 27 del llibre

    Comprensió lectora: pàgines 20 i 2 del llibre

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.