• Sessió 10: 11 de maig

    Sessió 10: 11 de maig

    Lèxic

    Frases fetes: fugir d’estudi, entre poc i massa, escapolir-se, escarxofar-se, trontollar

    Gramàtica

    Pronoms febles: hem repassat les combinacions del pronom LI amb els pronoms de complement directe determinat. A la pàgina 208 del llibre hi ha un quadre amb totes les formes que poden tenir. Hem fet els exercicis que hi ha penjats al blog: Exercicis de pronoms « Català a Badia (cpnl.cat)

    Correcció dels exercicis de les pàgines 76 i 77 del llibre

    Expressió oral i escrita

    Puntuació: els dos darrers textos de la pàgina 153, del llibre que porto a l’aula. Sobretot: no hi ha pot haver coma entre el subjecte i el verb, han d’haver-hi comes en frases explicatives; També hem comentat quan hi hem de posar punt i quan hi hem de posar coma.

    Text argumentatiu per a la setmana que ve: comprem massa roba? Hem redactat la tesi i tres arguments. S’ha d’acabar de redactar a casa.

    Gramàtica

    Els verbs, en present d’indicatiu, a partir del full que hi ha penjat al blog: Verbs, el present d’indicatiu « Català a Badia (cpnl.cat) Hem fet les set primeres frases.

    Val la pena que recordeu que el verb PERDRE us és molt útil per saber conjugar la majoria de verbs de la segona conjugació (com admetre, interrompre…)

    DEURES

    Redactar l’article d’opinió que hem començat a preparar a classe: comprem massa roba?

    Verbs que hi ha penjat al blog: Verbs, el present d’indicatiu « Català a Badia (cpnl.cat)

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.