• Ens coneixem? Sóc la Maria.

  Benvinguts i benvingudes al bloc del curs!

  Com ja sabeu, ara que ens coneixem, sóc la Maria, la vostra professora. Aquests primers dies de curs ens hem presentat, hem presentat la nostra família i hem parlat de les coses que fem cada dia. Us animeu a compartir-ho amb la resta? Començo jo i a veure qui s’anima a continuar!

  “Jo sóc la Maria, tinc 28 anys i visc a Barcelona amb el meu xicot. Treballo a les tardes i als matins estudio i netejo casa meva. Em llevo a dos quarts de vuit i esmorzo amb el meu xicot. Després netejo la casa i estudio una estona. Vaig a comprar a la una i faig el dinar. Dino i vaig a la feina.

  Plego de treballar a les nou del vespre i arribo a casa a les deu de la nit. Sopo amb el meu xicot i vaig a dormir a mitjanit.

  Els caps de setmana m’agrada passejar per Barcelona, anar al teatre, estar amb la meva família i amb els amics. De tant en tant vaig al cinema i sovint faig una cervesa amb els meus amics.”

  Bé, ara us toca a vosaltres! Ànims!

  Maria

 1. pol Cigna

  07 nov. 11
  22:36 #

  Hola a tothom, sóc el Pol i visc a Cerdanyola. Vaig a l’escola de Catalan qu’es trova al costat dels mossos.

  M’agrada molt estudiar esta llengua. Sóc de origin sicilian del meu pare,meva mare es de origin polac i flamingua. Jo naci a Belgica.Fa tres anys que visc a espanya, tinc quanrantanou anys.

  He arrivat aqui par una dona naturalment.Ella es Catalan i me fa d’escubrir aquet lloc que jo trovo fantastic. Les gens són molt agradables,el menjar, el vi i tot els plats Catalans són bonissims.

  Vaig a continua una altra vegada, que m’en vaig a sopa, bona nit.

 2. LARA

  08 nov. 11
  14:01 #

  Hola professora i companys,

  Jo sóc la Lara, em presentare com hem fet aquestes dies a classe i també explicaré une mica del que faig.

  Tinc 25 anys, fa 5 anys que visc a Cerdanyola, sóc Portuguesa, de Lisboa.
  Visc amb el meu marit i els meus dos fills. El meu marit és Català per això i perquè sóc aqui vull aprendre el Català, me agrada molt i l’entenc gens pero me costa parlar-lo i escriure; pero això aquest any me he apuntat a les classes. A casa parlem Castellà, pero el meu marit parla Català amb els nens.

  Cada dia faig el mateix,
  em llevo a les 8, cuan es desperten els nens, esmorzem junts tots 4, el meu marit va treballar sobre les 9, jo em quedo a casa atenent els meus fills, per les matines juguem, pintem, a vegades si fa bon temps anem al parc. A 2/4 de 1 comenzo a fer el dinar, dinem a la une o 2/4 de dues, el meu marit ven a menjar a casa amb nosaltres. Desprès de dinar els nens fan la migdiada i jo aprovito per fer las coses de la casa o per fer les mevas coses, escriure, dibuixar i pintar,estudiar català, etc…
  Por la tarda, continuem jugand els nens i jo, berenem a les 17h.Moltes vegades pe les tardes el meu marit es a casa.
  Els dilluns i dimecres tinc classe de català.
  per les tardas de tant en tant venen els amics a casa o anem a casa seva.
  Els cap de setmana o els festius, passetgem per la muntanya, o fem activitats de lliure, el meu fill gran li agrada molt el moviment del cos i per això anem a classes de circ tots junts, a une escola de circ a Barcelona. Ara tenim a casa un hort, perquè nos agrada molt les coses naturals.
  Un cop per any anem de vacances a Portugal, sempre anem a l’estiu cuan fa bon temps i podem anar a banyarnos els rius, els nens ho pasen molt bé, a les platjas fluvials.

  Els diumenges, sempre dinem a casa dels meus sogres.
  De vegades anem a sopar sols el meu marit i jo, o el cine…els meus sogres es queden de cangurs dels nets.

  Aixi termino,

  Saludos per tothom

 3. pol Cigna

  09 nov. 11
  14:05 #

  Hola,sóc el Pol, vaig a continuar parlan des les coses que faig cada dia.

  Em llevo a les nou i mai esmorzo, bec un cafe sol.

  Jo no tinc feina, estic per el moment descansant perque m’han operat cinc vegades de hernies discales i de moment no puc treballar i al lloc on traballava a belgíca no podia continua i per aixo, m’han donat una invalidessa laboral desde l’any dos-milcinc i estic fem rehabilacio.

  Provo de trovar ocupacions que m’agradan par passa el temps.
  Etudiar Català es important per me, l’entic be, ma vols saver escriur, legir i aver contacts amb les gentes.
  Es normal que quand s’arriva a catalunya de intergrar-se i també coneixer seva tradicions i cultura, i per mi es molt important el menjar i els productos de les comarques.

  M’agrada també cuinar, tinc una formacion de cuiner, estudio en hosteleria à belgíca quan ero jove i estic content de convidar meves amics para sopar i sorprenderle.

  M’agrada molt les antiguidades i compro de vegades cosas antiguas per vender o per coleccionar.

  Tinc dos fillas, una qu’es dic Virginia, tinc vint-i-vuit anys i viu a frança a Lille i l’otra qu’es dic Alison, viu a brussel-les i tinc dinou anys.

  Termino perque vaig a prepara un plat catala, que es dui ” Fideos a la cassola ” i desprès em preparare per la classe de català.

  Saluts per a tothom.
  Faig moltes faltes pero estic començant i necessito temps, predoneu-me

 4. Adela Gutierrez

  10 nov. 11
  2:55 #

  hola en dic l A dela tinc vinti-nou anys, soc casada i te un fill de sis anys .Visc a Bellatera, es un barri tranquil de poc soroll.
  cada mati en llevo a dos quart de set ,,em dutxo despres preparo de asmorzar i desperto al meu fill
  asmorzem ,i despres a tres quart de nou ,vaig a la escola amb el meu fill.
  surt a la meva feina , dino amb la meva cumpany a un quart de duas
  i despres miro la tele una estona .
  plego a dos quart de cinc, vaig a la escola recullo al meu fill de vegades vaig al parc.
  tornem a casa meba i despres preparo de supar a les nou dela nit ,supem amb el meu marit i el meu fill..
  dos cop per setmana vaig a pasar classes de catala .

 5. noel blanco

  10 nov. 11
  15:22 #

  Hola a tothom, sóc el noel tinc vinti-tres anys y visc a Cerdanyola.

 6. marlin

  10 nov. 11
  17:52 #

  Hola sóc la Marlin un peto a tots, a continuació parlare las actividats que faig cada dia.

  Al matí em llevo a les nou, em dutxo,esmortzo, els dilluns i els dimecres tinc classes de catalá de cinc a set de la tarda. De moment no tinc treball, busco feina tots les dias .El meu marit me alluda en totes les tasques de casa nostra junts preparem el dinar, dinem alvoltant de les dues.Després recollem la cuina y fem una estona la migdiada.M´agrade molt anar a la biblioteca, per xatejar am els meus amics,llegir etc.
  Després vaig a casa meva miro la tele una estona mentre penso que fer de sopar.ComenÇ0 a preparar alvoltant de 3/4 de las deus .Recollem de nov la cuina y mirem una peli o un Documental , a les dotze i ens anem a dormir. M´agrade molt la tranquilitat, caminar passejar de tant en tan parlo con la meva familia els trobo a faltar

 7. Laura Gil

  15 nov. 11
  20:37 #

  Hola, sóc Laura Gil y tinc 25 anys.
  Jo, quan treballo, em llevo a les 6 del matí. Em dutxo, preparo lésmorzar y esmorzo. Em rento les dents y vaig a treballar de 8 del matí a 8 del vespre.Sempre, dino en l´hospital.Arribo a la casa meva a les 9 de la nit. Netejo la meva casa, jo visc a Cerdanyola con el meus companys de pis, preparo el sopar y Sopo amb el meu xicot,miro la tele una estona. Jo vaig a dormir al mitjanit.
  el cap de semana m´agrada passejar amb el meu xicot, anar de festa.

 8. Laura Román

  27 nov. 11
  23:52 #

  Hola, sóc la Laura Román, la Mexicana, tinc 34 anys.
  Visc a Cerdanyola, visc con el meu xicot que es Catalán, estic aquí des de fa 6 mesos. Sóc dissenyadora gràfica, traballo desde casa en el meu ordenador per a un revista Mexicana pero busco feina aquí. Em llevo a las 8 del matí, el meu xicot i jo, preparem l´lasmorzar, el va a el seu traballo i jo quedo en casa, preparo el menjar i de vagades dino sol i de vagades dinem junts. Traballo de 10 del matí a 2 de la tarda, despres de 4 a 8 o 9 del vespre.

  El cap de semana sortim a passejar perquè jo pas la setmana a casa i al meu xicot li agrada ensenyarme la vida i cultura de Catalunya i Espanya. Un cop al mes anem al poble del seus avis en Benissanet a visitar al seus amics.

  Saludos i ens veiem en classes.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!