• El meu personatge preferit del segle XX

  Hola! Us presento el meu personatge preferit del segle XX.

  És la Nina Simone. Va néixer a Carolina del Nord, als Estats Units, el 21 de febrer de 1933, i va morir el 21 d’abril de 2003. La Nina va ser una gran cantant, compositora i pianista i va destacar en gèneres com el jazz, el soul, el gospel o el pop. La Nina volia ser concertista de música clàssica, però no va poder cursar els estudis necessaris. Va començar la seva carrera tocant en un bar de Philadelphia quan tenia vint anys i va publicar el seu primer disc el 1958. En la seva carrera, la Nina va gravar més de quaranta àlbums. A més de ser una gran cantant, també es va implicar en el moviment a favor dels drets humans. La seva personalitat i la seva música van ser molt importants i molt influents als Estats Units i a tot el món.

   

  I vosaltres, quin personatge ens voleu presentar?

 1. LARA

  29 febr. 12
  0:06 #

  Hola companys,

  El meu personatge preferit del segle XX és: Macel Proust.

  Marcel Proust va ser un important escriptor francès. Va néixer a París, el 10 de juliol de 1871 i va morir el 18 de novembre de 1922, també a París.
  Era fill d’una familia benestant. Va estudiar filosofia i es va llicenciar en lletres.La fortuna de la seva familia li va permetre portar una vida de tranquil·litat i també el va permetre freqüentarels cercles de l’alta burguesia i l’aristocrácia francesa de principis del segle XX.
  La seva obra mes reconeguda va ser “A la recerca del temps perdut” que es constitueix per set obres.Es basa en la memoria del narrador. Els seus records i els vincles que s’hi creen. Va retratar la seva recerca personal i la seva época.
  Proust era asmàtic, aquesta malaltia el va apartar del món. Va treballar en l’obra fins l’extenuació i va morir d’esgotament a causa d’una bronquitis.

 2. Noemi

  29 febr. 12
  16:28 #

  Hola,
  Un dels meus personatges preferits del segle XX és, Ernesto Guevara de la Serna, el Che. Va néixer en 1928 en Rosario (Argentina). Va ser un metge, polític i guerriller argentí de gran importància en la Revolució cubana. Va ser un dels principals promotors de la internacionalització de la guerrilla, la qual cosa el va portar a participar en processos revolucionaris a Bolívia i el Congo.
  Des de 1953 va viatjar per Perú, Equador, Veneçuela i Guatemala, descobrint la misèria dominant en aquests països i decideix lluitar contra l’imperialisme nord-americà a la regió, va participar en múltiples moviments defensant la ideologia marxista.
  En 1955 es va unir a la lluita cubana contra els Estats Units d’Amèrica, finalment va entrar a l’Havana en 1959 posant fi a la dictadura de Batista.
  Convençut de la necessitat d’estendre la lluita armada en tot el Tercer Món, el Che Guevara va impulsar la instal-lació de focus guerrillers a diversos països d’Amèrica Llatina. Entre 1965 i 1967, ell mateix va combatre en el Congo i a Bolívia. En aquest últim país va ser capturat i executat de manera clandestina per l’Exèrcit bolivià en col-laboració amb la CIA el 9 d’octubre de 1967, a l’edat de 39 anys.

 3. Laura Román

  29 febr. 12
  16:30 #

  Hola!
  El meu personatje preferit es Remedios Varo, ella va neixer a Diciembre de 1908 a Anglés, Gerona. Desde 1917 ella y la seva familia vivían a Madrid i en 1929 finaliza la seva carrera de Bellas Arts. Aquet any va pintar un llibret per la película de Florián Rei, “El Llogaret Maleit” obra mestra del cinema espanyol. Després va viajar a Paris a estudiar amb el seu nuvi i van tornar a San Sebastián per casarse. En 1932 es va instal lar a Barcelona, ella va treballar i va viure del dibuix publicitari. Quan comença la guerra mundial va a marchar de Paris i va embarcar per viure a Méxic, va tenir gran èxit la seva pintura figurativa, que representa metàfores surrealistes i va morir de atac de cor en 1963 a Ciutat de Méxic .

 4. JULIA BELTRE

  29 febr. 12
  16:38 #

  Hola companys:
  El meu personatge preferit del sigle xx és:Gabriel García Márquez .

  Gabriel García Márquez va ser un important escritor. Va néixer a arcataca magdalena, el 6 de març de 1927 on crecio com a nen unico entre el seus avis materns i els seus tias,doncs els seus pares.en 1947 presionado pel seu pares, es trallado a bogota a estudiar dret en la univercitat nacional, el 13 de setembre de 1947 va publica el seu primer contes. en el 1958 va publica dos treballs mes la fullaraca i el coronel no té qui li escrigui.

 5. ramonvernet

  29 febr. 12
  17:29 #

  Whitney Houston
  (personatge preferit de la Josiani França)

  El meu personatges es la Whitney Houston, va neixer Newark el 9 de agost de 1963 – Whitney va ser una
  gran cantant, tambe es destaco com modelo actriz i mol mes, amb un total de 415 premis.
  va vender 170 millones de albuns.

  Va empesa la carrera amb 11 anys, amb la seva mare Cissy Houston i las seva cosina i la padrina en un coro infantils de l” esglesia de Nova Jersey.
  pero va descubri su talent un temp mes tard per el president dels aristas records.
  Va ser numero un en trenta dos paisos .
  Va influir a moltes artistes importants, al any 2001 va asignar el contracta mes alt de la historia, per 140 millions de dololares.
  L” any de 1992, va iniciar la seva carrera cinematográfic con la película “GUARDAESPALDA ” i altres mes películas.
  Whitney va morir el 11 de febrer de 2012 en un hotel de Los Angeles per adicciones.

 6. Fernando

  29 febr. 12
  19:41 #

  Hola a tuton! Us presento el meu Personatge preferit del segle XX.

  Ángel Nieto Pilot de moto espanyol. Va néixer a Zamora el 25-01-1947 en el si d’una família humil, va iniciar la seva trajectòria esportiva en carreres d’aficionats. Sense mitjans per adquirir una muntura amb la qual participar en competicions oficials, Però aquest noi tenia en el seu esperit ambicions que anaven més enllà, i als 17 anys va debutar com a pilot i va començar una meteòrica carrera on el talent natural d’aquest motard per excel • lència deixaria atònita a l’Espanya que el va veure competir en directe.
  1968 va guanyar els seus dos primers Grans Premis. Va ser l’inici d’una trajectòria espectacular (especialitzada en petites cilindrades, per a les que va demostrar extraordinàries aptituds), al terme, el 1986, havia obtingut sis Campionats del Món en la categoria de 50 cc (1969, 1970, 1972, 1975, 1976 i 1977) i set en la categoria de 125 cc (1971, 1972, 1979, 1981, 1982, 1983 i 1984). Actualment treballa a TV com a comentarista en les carreres de moto GP

 7. Karolina

  29 febr. 12
  21:21 #

  El meu personatge preferit del segle XX es el Stanislaw Ignacy Witkiewicz, conegut com “Witkacy”. El Witkacy va neixer el 24 de febrer 1885 a Warszawa, i va morir el 18 de setembre de 1939. El Wikacy va ser un gran pero desconegut pintor, escriptor i dramaturg.
  Va passar la infantesa a Zakopane, una petita ciutat a les muntanyes poloneses. El Witkacy ve estudiar a l’Academia Polonesa de Belles Arts a Cracovia. En la seva joventut va viatjar molt i va coneixer molts artistes.
  En la pintura el Witkacy va crear la teoria de la forma pura. Sovint ell va escriure i va pintar sota la influencia de les drogues. Les seves obres son molt orginals. Es va fer famos per les seves excentricitats.
  El Witkacy es suicida tallant-se les venes de la gola despes que Russia va envair Polonia en 1939.

 8. Alexandra

  05 març 12
  12:09 #

  Hola companys,
  El meu personatge preferit del segle XX és: Michael Jackson

  Michael Joseph Jackson va néixer a Indiana, 29 d’agost de 1958, va morir a Los Angeles, Califòrnia, 25 de juny de 2009), conegut al món artístic com Michael Jackson, va ser un cantant, compositor i ballarí nord-americà de música pop i les seves variants .

  Thriller es va convertir en el disc més venut del món amb 110 milions de còpies.

  Posseeix el rècord de l’artista més guardonat de la història de la música, també, ha estat reconegut pels seus actes de filantropia, ostentant el rècord a l’artista que més diners ha donat a obres benèfiques.

  Va ser reconegut durant la seva carrera amb el sobrenom del «Rei del Pop», sent la superestrella de la música pop més reeixida a nivell mundial.

 9. Pol Cigna

  05 març 12
  15:52 #

  Hola , us presento un del personatge que he admirat i que admiro sempra. RAY CHARLES ROBINSON

  Va neixer a Georgia als Estats Units en 1930 i va morir a l’edat de 73,el 10 de juny 2004 en seva casa de California.

  Era de una familia molt pobra,seva madre va treballar a netejar casas, robas….. Pero no tenia molt dinero para enviar seus dues fills a la escola , i de petit, a les quatre anys,Ray va tenir una infirmitat que va ser diagnosticat “Glaucoma”

  Al Ray, l’hi va agradar molt escoltar musica i hi avia en el poblat un bar on tocava un pianista,Wylie Pitman que l’hi va ensegnar las basas del piano, Ray tenia una oreilla musicale i va continuar a anar al bar a jugar, pero seva madra no l’hi va agradar que iva en este llugar.

  Un any mes tarde,Ray va tenir molts problemas en seva vida, com par exemple la pijor, quant va ver el seu germa de tres anys que si estava ahogando si poter reaccionar, l’ha vist morir i va tener sempre l’imatja que l’ha va affectar toda seva vida.

  Quant va tenir set anys, va ser ciego completament i va essr obligat apprender a vivir une vita diffiçil per arrivar a continuar.Va andar in una institucion i va tocar molts instruments, la clarinetta, el saxophona alto i el piano.

  Quant va tenir quinze anys, va morir també seva madre i Ray es va anar a vivir a Jacksonville a casa de un amics de seva madre,on va commençar a jugar musica para ganar una miquetta de dinero jugant piano en festas i bars.

  Quant va tener 18 anys, va jugar amd un petit orchestra i van començar a viagar jugant de bars en bars, van fer concerts i la carrera de ray va commençar a anar bé, pero aquest gents profitava de el, i va decidir jugar i cantar en solo.

  En 1949, va a grabar el seu primer disco i va conneixer Quincy Jones que va devenir un gran amics seu i la carrera de Ray va anar molt millor,a la gents l’hi va agradar molt seva musica que era sempra different, el va inventar styles de musicas novas que a volt no agradava sempre, com quant va cantar Gospel que son cants religioses i que el le va transfomar a seva manera, era scandalos.El va a jugar de tot, jazz, el gospel, country, blues, rhythm and blues i un style que va créar el : la soul music que va devenir molt famos en el mundo.

  El va a firmar contrato con firma que l’hi va autorisar a escivir qualsevol musica i va a commençar a ser una celebrita , va anar, en tot el mundo a fer concerts.

  Ray va cantar titol com : Rocking cair blues,the ego son,Baby,Let my hold your hand,que va ser primer de tot categoria a la radio.

  Va ser una revoluccion perque era el primer negro que cantava per els blancs, i el no volia anar a cantar en els ciutats racistas de America, en Georgia, no va voler jugar , els Georgians eran moltissimo enfadats i l’hi han prohibit l’entrat en l’estat a vida pero despres de molts, mots anys, l’estat de Georgia se ha disculpat publicament al davant de tots, Ray va ganar seva guerra contra el racismo !

  Va continuar a créar canço com Nat king cole,Charles Brow,Got a woman,hallelujah etc etc….

  El mes gran problema de Ray, era la drogua, l’heroïna que va a provar molts anys avants de ser un gran musico, i l’addiccion va ser fortissima, va fer una cura de desintoxicaccio i va guanyar el seu combat amb l’heroïna despres de molts suffriments.

  Ray Carles, per mi es el millor, pero no pots ecrivir tot seva vida ma van fer un film sobra seva vida que va aver dues oscars, es molt interressant : El titol: RAY, el actor es Jamie Fox, es un film de una realtat magnifica.

 10. Maria

  05 març 12
  23:09 #

  Companys i profes trio el personatge Adolfo Suarez perquè crec que al seu dia va fer una gran tasca en aquest nostre país encara que entenc que no tothom pensi el mateix

  Adolfo Suarez González va néixer a (Cebreros Àvila) el 25 setembre 1932 és advocat i polític espanyol l’any 1976 Joan Carles Vaig riure d’Espanya li encàrrec la formació del segon govern del seu regnat i el consegüent desmuntatge de les estructures franquistes amb el que qual tub moltíssimes dificultats per poder governar el 15 de juny de 1977 es van celebrar per primera vegada a Espanya eleccions generals lliures. Adolfo Suarez s’alçava com a vencedor de les mateixes amb un partit format amb les sigles UCD el 3 juliol 1976 va ser nomenat president de govern. El primer president de la democràcia espanyola. El 3 març 1979 per segona vegada d’unes eleccions generals i s’iniciava tercer mandat. Va ser una dura etapa per governar amb molts fronts oberts per altres partits polítics. El 1980 el PSOE va presentar una moció de censura. Que encara que derrotada deteriorament encara més la imatge de Suarez. Desproveït de suport al seu partit el van portar a presentar la dimissió el 19 de gener de 1981.Sepenso que renunciava per la pressió d els militars aquesta teoria va semblar confirmada per l’intent de cop d’estat que va tenir lloc durant la investidura de Leopoldo Calvo Sételo. No obstant això va ser el cansament i la falta de suport de la corona el que va donar peu a la seva dimissió

 11. Carmen S. Cuadro Pianeta

  13 març 12
  13:19 #

  Hola ! Companys us presento.

  El meu personatge preferit del segle XX.

  És la Princesa de Gales ( Diana de Gales ). Va néixer a Sandringham House – Norfolk , Anglaterra , l’ 1 de juliol de 1961 i va morir el 31 d’ agost de 1997.
  La princesa és coneguda com a ” Lady Di ” va estar casada amb el príncep Carlos de Gales de la Corona Britànica però es divorcià el 28 d’ agost de 1996 , perdent aixi el títol d’ Altesa Reial.
  Va tenir dos fills : Guillermo i Enrique.

  Diana va ser molt important , popular i estimada per tots , per les seves obres humanitàries va ajudar a nens pobres a l’ Africa, malalts de sida, estava al costat de moltes persones com Nelson Mandela i la Mare Teresa de Calcuta.

  La notícia de la mort de la princesa , va ser molt trista per a tot el món.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!