• Llibres de lectura, quin llegiràs? Per què?

  Idriss, la noia del fil de seda

  Hermínia Mas

  Edicions del roure de can roca

  Quan Idriss veu els ulls d’aquell noi, s’adona que ja no el podrà oblidar mai més. Però Idriss es troba lligada per una antiga promesa. Aquesta novel·la narra una història d’amor inspirada en llegendes orientals de dues ciutats de la ruta de la seda. Els llocs, els costums i les tradicions que s’hi descriuen són reals; pertanyen a les ciutats de Samarcanda i Bukhara. Escrita a la manera de les mil i una nits, trasllueix també la rica cultura de les ciutats de la ruta de la seda i reivindica de manera subtil la igualtat de gènere on no n’hi ha.

   

  Contes de Bagdad

  Gloria Arimon (Col·laboració de Josep Lorman).
  Edita Marge books.

  Com pot canviar-nos la vida l’esclat d’una guerra? I si ocupessin el nostre país? Què farien Simbad, Alí Babá o Aladí a I’lraq actual? Les narracions que us presentem sorgeixen d’aquests famosos contes vinculats a Les mil i una nits. Els seus protagonistes tenen en comú les ganes d’aprendre, d’estimar i de passar-s’ho bé, però topen amb la realitat que els envolta, la de la violència, la misèria i la por.

  Són personatges que no es conformen amb el que s’han trobat, sinó que lluiten per anar endavant. Com als relats de Les mil i una nits, aquests contes volen demostrar que la paraula i la raó són les millors armes contra la barbàrie i la guerra. Realitat i fantasia unides per recuperar esperances perdudes il·lusions enterrades sota els pous de petroli, mirades de nois i noies que voldrien un present en pau.

  La casa sota la sorra

  Joaquim Carbó

  Columna Jove 213

  Quan diuen que el Nil és un riu perillós, tothom pensa en els cocodrils. Peró el que ja no sap gairebé ningú; només en Pere Vidal, en Henry Balua i tu&# 151; és que aquests rèptils afamats són bestioletes inofensives comparades amb el senyor Ti, un misteriós personatge que dirigeix la casa sota la sorra, la seu d’una organització secreta instal·lada al Sudan que es dedica a tota mena de negocis bruts. Entrar-hi és ben fàcil, però sortir-ne és quasi impossible. És clar que en Pere i en Henry se n’escapen, però estan a punt de deixar-hi la pell!

 1. Bernadett

  14 abr. 12
  21:28 #

  La meva primera opció era la novel · la d’Idriss perquè m’interessava conèixer la ruta de seda i la zona on es desenvolupa la història. Vaig voler a llegir el llibre durant la Setmana Santa. Vaig anar a comprar-lo, però no el tenien.
  La meva segona opció era el de “Contes de Bagdad”. Però a la llibreria tampoc la tenien.
  Així que em vaig quedar amb la novel · la “La casa sota la terra” que si que la tenien. És una història bastant curiosa i em vaig enganxar tant que no podia deixar de llegir, tot i que aquests tipus d’històries no m’agraden especialment. La història es desenvolupa en els anys seixanta i el seu protagonista és un noi de 30 anys que li agraden molt les aventures. Com té un caràcter difícil, es fica sempre en baralles, el fan fora de tots els seus treballs. Al final es troba una feina molt – molt ben pagat que li promet molta aventura i li fa arribar des de Barcelona a Sudan on viurà en una casa sota de la terra i d’on mai tindra la posibilitat de tornar.

 2. Lliana de la Mota

  23 abr. 12
  15:58 #

  Ehhhh!!! jo tinc el mateix problema. no més hi ha el llibre que diu la Bernardett… tothom llegirem aquest!!!!!

 3. yudit

  27 maig 13
  16:27 #

  Me agrada aquest llibre una miqueta perque es una historia d´amor, inspirada en llegendes orientals de dues ciutats de la ruta de la seda,ells llocs, ells costums i les tradicions que s´hi descriuen son reals; pertanyen a les ciutats de Samarcanda i Bukhara, escrita a la manera de les mil i una nits, trallueix també la rica cultura de les ciutats de la ruta de la seda. LÍdriss es troba lligada per una antiga promesa d´aquell noi…

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!