• Biografia lingüística


  La meva llengua materna és el català. És la llengua que parla la meva família i la que parlaven a l’escola. De petita també vaig aprendre a parlar en castellà perquè hi havia nens a l’escola i al barri que el parlaven. També mirava algunes sèries en castellà a la televisió.

  A l’escola vaig començar a estudiar anglès, però no el parlo bé. El llegeixo i lentenc força bé. De més gran, a l’institut també vaig estudiar una mica de francès.

  Sempre que tinc l’oportunitat de fer-ho, aprofito per aprendre noves llengües o almenys, noves paraules. Ja de gran, també he après italià i una miqueta d’alemany. Vaig aprendre italià viatjant al país i parlant amb la gent.

  I vosaltres? Quina és la vostra biografia lingüística? Com heu après les llengües que sabeu?

 1. Jane Mugyabuso

  13 abr. 12
  16:09 #

  La meva llengua materna és el Swahili.A la meva família també parlen altres llengües africanes.La llengua que parlaven al’escola es swahili i l’anglés.De petita també vaig aprendre a parlar en l’anglés perque el parlaven els meus amics.També mirava algunes séries en l’angles o peliculles al cine.Vaig comença a estudiar català pero no el parlo bé.El llegeixo i l’entenc una mica. Vaig estudiar d’alemany sempre que m’agrada molt,aprofito aprendre noves llengües o almenys,noves paraules.Ja desprès de català aprendré italia por qué m’agrada viatjar al pais i parlar amb els meus amics por qué tinc una amiga d’italiá.

 2. Olga Mera

  14 abr. 12
  15:14 #

  La meva llengua materna és el gallec , l`he après escoltant a la meva familia des de que vaig naixe.
  També se parlar i entenc el Valenciá , l`escric una mica ,perque he viscut set anys a Castelló y l`he après escoltan a la gent parlar.
  Ara estic estudiant catalan,ho entenc força bé, l`escric cada vegada millor gracies a las classes i parlar em costa mes,peró parlant amb la meva filla i el meu marit cada vegada ho faig millor.

 3. Ma. Fernanda Aguilar

  16 abr. 12
  22:27 #

  La meva llengua materna és el castellà. Tota la meva família parla aquesta llengua i és la llengua que vaig aprendre a l’escola.
  A l’escola tambe vaig aprendre una mica de anglès, en el meu pais és important parlar l’angles per tenir excel·lents oportunitats de treball.
  Jo estic estudiant anglès a casa però no le parlo bè perque em falta practica i ara amb les classes de català estic entenc molt millor aquesta llengua.

 4. yoanna

  16 abr. 12
  22:37 #

  La meva llengua materna és el castellá,és la llengua que parla la meva familia i la que parlaven a l’escola.Vaig estudiar anglés el col-legi,l’entenc bastant,peró no el parlo.Ara estic estudiant catalá i ho entenc força bé,´m’agrada parlar-lo ,encara tinc que aprenda molt.

 5. Paola Alvano

  18 abr. 12
  13:14 #

  La meva llengua materna és el castellà. Tota la meva família parla aquesta llengua i és la llengua que vaig aprendre a l’escola. També se parlar i entec el Angles perque vaig aprendre a la escole i perque vivía en els Angeles i vaig estudiar anglés al institut. Vaig comença a estudiar català pero no el parlo molt be per que me da vergona, ara estudi català perquè és molt important per a mi ajudar la meva filla amb les deures del cole, lo entic molt be i lo parlo una miqueta, pero escriure es sembla mes complicat.

 6. Raquel villanueva

  20 abr. 12
  19:34 #

  La meva llengua materna és el castellá. Vaig estudiar catalá a l´escola peró no m´en recordo i no l´he practicat, també vaig estudiar francés. Ara estic estudiant catalá i el parlo amb la meva filla una mica.

 7. nubia stella velez mayor

  26 abr. 12
  18:28 #

  La meva llengua és elcastella´.
  Com que las mevas fillas van anar a estudiar a U.S.A., jo vaig a visitar-les i tinc que parlar una mica d’angles amb els veinas i amb els seus amics.
  El catalá el vaig aprendreamb el meu marit que viu a Catalunya.

 8. María Calle

  02 maig 12
  17:17 #

  La meva llengua materna és el castellá. Vaig apendre angés escoltant els Beatles, perque li agradaven molt a la meva mare. A l’escola vaig començar a estudiar anglés i el parlo força bé. El llegeixo, l’escric i l’entecc molt bé.
  També a l’escola, l’institut i l’universitat vaig aprendre el francès; pèro no el parlo tan bé com l’anglès.
  L’italià només l’entec una mica i l’alemany no l’entenc gens.

 9. Alisa

  04 maig 12
  16:11 #

  Jo tinc dues llengües maternes: l’ucraïnès i el rus. Amb el meu pare parlo rus i amb la meva mare i els meus avis parlo ucraïnès.
  A l’escola i a l’universitat vaig aprendre l’anglès. El llegeixo i l’entenc força bé, però ara no el parlo bé, perquè no tinc pràctica.
  També a l’universitat vaig aprendre el castellà. El parlo, el llegeixo i l’entenc molt bé. També m’agrada veure sèries i pel · lícules en castellà.
  Ara vaig a les classes de català. No el parlo tan bé com el castellà, però l’entenc.
  A l’institut també vaig estudiar una mica el francès, per desgràcia ara no l’entenc ni el parlo ni l’escric.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!