• Llibres de lectura. Quin llegiràs? Per què?

  Idriss, la noia del fil de seda

  Hermínia Mas

  Edicions del roure de can roca

  Quan Idriss veu els ulls d’aquell noi, s’adona que ja no el podrà oblidar mai més. Però Idriss es troba lligada per una antiga promesa. Aquesta novel·la narra una història d’amor inspirada en llegendes orientals de dues ciutats de la ruta de la seda. Els llocs, els costums i les tradicions que s’hi descriuen són reals; pertanyen a les ciutats de Samarcanda i Bukhara. Escrita a la manera de les mil i una nits, trasllueix també la rica cultura de les ciutats de la ruta de la seda i reivindica de manera subtil la igualtat de gènere on no n’hi ha.

   

  Contes de Bagdad

  Gloria Arimon (Col·laboració de Josep Lorman). Edita Marge books.

  Com pot canviar-nos la vida l’esclat d’una guerra? I si ocupessin el nostre país? Què farien Simbad, Alí Babá o Aladí a I’lraq actual? Les narracions que us presentem sorgeixen d’aquests famosos contes vinculats a Les mil i una nits. Els seus protagonistes tenen en comú les ganes d’aprendre, d’estimar i de passar-s’ho bé, però topen amb la realitat que els envolta, la de la violència, la misèria i la por.

  Són personatges que no es conformen amb el que s’han trobat, sinó que lluiten per anar endavant. Com als relats de Les mil i una nits, aquests contes volen demostrar que la paraula i la raó són les millors armes contra la barbàrie i la guerra. Realitat i fantasia unides per recuperar esperances perdudes il·lusions enterrades sota els pous de petroli, mirades de nois i noies que voldrien un present en pau.

  La casa sota la sorra

  Joaquim Carbó

  Columna Jove 213

  Quan diuen que el Nil és un riu perillós, tothom pensa en els cocodrils. Peró el que ja no sap gairebé ningú; només en Pere Vidal, en Henry Balua i tu&# 151; és que aquests rèptils afamats són bestioletes inofensives comparades amb el senyor Ti, un misteriós personatge que dirigeix la casa sota la sorra, la seu d’una organització secreta instal·lada al Sudan que es dedica a tota mena de negocis bruts. Entrar-hi és ben fàcil, però sortir-ne és quasi impossible. És clar que en Pere i en Henry se n’escapen, però estan a punt de deixar-hi la pell!

 1. Karla Silva

  03 abr. 12
  16:08 #

  Hola a tothom,

  jo crec que els tres llibres són molt interessants però em sembla que Idriss, la noia del fil de seda ès una novel · la molt romàntica i amb molt suspens, a més, suposo que és pot conèixer més sobre les ciutats de Samarcanda i Bukhara i sobre aquests països en general.

  Moltes gràcies!

  Karla Silva 🙂

 2. Tatiana

  14 abr. 12
  14:17 #

  Hola Amics.
  Vaig decidir llegir la ” La casa sota la sorra” perque’ m’encanten els llibres d’aventures, on es pot viatjar amb el seu somni de fantasia ……..
  Quina illusió de llegir un llibre!
  També és una manera de desconnectar amb el món real …………..
  ¡guau!
  No esperis a acabar de llegir el llibre com ‘ho faré’ explicar més detalls.
  Feliç lectura!

 3. María Jesús

  15 abr. 12
  20:13 #

  Hola
  He triat Idriss, la noia de fil de seda perquè m’agraden les històries d’amor i els costums i les tradicions d’altres llocs. Tambè penso que serà un llibre agradable de llegir per pendre contacte amb la lectura en català. Ja us explicaré.
  Fins dimarts.
  María Jesús

 4. Liliana de la Mota

  16 abr. 12
  10:03 #

  hola a tothom!!!
  Vaig escollir Contes de Bagdad per casualitat. És que vaig anar a Abacus i hi havia molta gent esperant. No hi havia cap dels 3 llibres.. El dependent em va dir que podia encarregar-lo i vaig haver de prendre la decisió sense pensar massa.
  Vaig assenyalar un dels títols escrits per mi en un paper i vaig dir ESE … béns …. ESE és AQUEST i en una setmana estarà a les mevas mans. Espero que sigui bo!
  Fins dimarts!

 5. stella villegas

  16 abr. 12
  10:25 #

  hola!
  Crec que la lectura en català serà una experiència molt beneficiosa, jo triaré contes de Bagdad, sembla interessant el que s’inspirin en relats com les mil i una nit tractats en el present, donant-li una barreja de realitat amb fantasia, definitivament molt suggestiu ..

 6. Inez del Prado

  17 abr. 12
  9:46 #

  Hola tots,
  He triat “Contes de Bagdad”. M’agrada molt els contas del paisos mitge oeste. En Holandes vaig llegir moltes contes del autor Kader Abdolah. per example ” la casa del mesquita” Es famosa en Espanya?

  Ara anire a llibreria per comprar la libre.
  Fins Aviat,
  Inez

 7. Carolina

  17 abr. 12
  10:17 #

  Hola a tothom,

  Com las alters noies romantiques de la classe, jo tame vaig decidir llegir “Idriss la noi de fil de seda” perque m’agradan las histories d’amor i coneixer els costums i tradicions d’altres paisos.

  Fins despres
  Carolina

  (perdoneu pero tinc un teclat sense accents)

 8. Brian

  24 abr. 12
  10:50 #

  Hola tots,

  Jo vaig decedir llegir “La casa sota la sorra”. Jo m’agarado adventura i ara jo visc a prop de Africa.

  Fins despres
  Brian

 9. Christine

  11 maig 12
  19:24 #

  Hola companys,

  He llegit “La casa sota la sorra” en una versio molt lleugera perqué soc una mica (o més) mandrosa !!! Claro he pogut llegir facil i rapidament pero mancava molt. Era un esquelet de novel.la. Aixo m’aprendra.
  M’ha agradat perqué em vaig quedar jove i al capdavall … uf ! no poc dir la fi.
  Fins aviat,
  Christine
  (com la Carolina no tinc accents en el teclat)

 10. Karla Silva

  22 maig 12
  19:55 #

  Hola a tothom,

  Les volia explicar sobre un altre libre en catalá 100% que vaig llegir al basic 2 y que está interesant, es de lectura fácil y es diu LES MATEIXES ESTRELLES de Nuria Marti.

  Es la história d´una mare i una filla que fugen de la Guerra Civil Espanyola a bord d´un vaixell, el Winnipeg.. Un vaixell que l´escriptor Pablo Neruda va fer sortir d´un port de França el 1939 rumb a Xile. Durant el viatge, es barregen la por i l´esperança. Hi ha lloc també per a l´enamorament i l´alegria. És una história d´una nova vida en un nou país. És una história d´amistat, de solidaritat i d´amor.

  Gràcies!

  Karla

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!