• On és aquest carrer? Què hi ha?

  Aquesta setmana hem aprés a dir on vivim i què hi ha a la nostra ciutat i al nostre carrer. Per a què ho practiqueu us penjo tres fotos d’un carrer que segur que coneixeu, on és? I, què hi ha?

  Per exemple: En aquest carrer hi ha botigues, hi ha un restaurant… què més hi ha?

 1. Paul

  26 Oct 12
  16:51 #

  En aqueste carrer hi ha moltes botigues de roba, sabateries, forns, rellotgeries, telefòniques, és el carrer més comercial de Sant CUGAT i a més és vianants. M’ agrada molt.

  Respondre

 2. Pedro

  26 Oct 12
  20:35 #

  Bona tarda a tots i totes:
  Us recordo el que hem fet aquesta última setmana. El dilluns hem travallat sobre els gèneres (masculí i femení) y el número de les paraules. Hem fet una llista sobre el vocabulari de la família (pare, mare, marit, cosí etc.) i tambè sobre el vocabulari necessari per descriure a una persona (vell, fort, alt), etc.
  El dimecres hem travallat sobre els ‘situacionals’ (sobre, lluny, a prop de …). Hem fet l’exercici de com es demana la direcció d’un lloc, d’un indret, d’un carrer etc.
  El proper dilluns continuarem amb els ‘situacionals’.
  Tothom hem de fer:
  1) SITUACIONALS: El.legir el nostre lloc favorit a Sant Cugat; dir com és i explicar com anar-hi.
  2) QUADERN:
  – PÁGINA 14, Nº 1
  – PÁGINA 15, Nº 2
  – PÁGINA 16, Nº 4
  – PÁGINA 17, Nº 5
  – PÁGINA 19, Nº 9
  3) LLIBRETA: apuntar paraules rel.lacionades amb la ciutat, les botigues etc.
  4) PROGRAMA Tv. Veure el programa de TV que ens ha indicat en un altre correo la Montse; apuntar paraules i expressions que no entenem i també expressions que ens cridin l’atenció.
  Bon cap de setmana a tothom!

  Respondre

 3. Reyna Acuña

  26 Oct 12
  23:29 #

  És un carrer molt transitat perquè està al centre de Sant Cugat. Hi ha una farmàcia, hi ha moltes botigues, hi ha una cafeteria etc ..

  Respondre

 4. Reyna Acuña

  26 Oct 12
  23:34 #

  Hola, em dic la Reyna Acuña. Tinc 40 anys, sóc de Nicaragua, tinc dos fills i fa tres anys que vaig venir a Barcelona i ara visc a Sant Cugat del Vallès amb la meva germana.

  Els escric la descripció de la meva companya de classe. És una noia de cabell negre i llarg, té pell morena i els ulls negres, és alta i prima, és una noia molt seriosa

  Respondre

  1. Montse

   16 Nov 12
   11:32 #

   Reyna, recorda que quan diem el nom podem fer-ho de dues maneres:

   Sóc la Reyna
   Em dic Reyna

   La resta del comentari molt bé!!!

   Respondre

 5. Julián

  27 Oct 12
  13:57 #

  És el carrer Santa María. És peatonal, hi ha moltes botigues (de roba, jugueteries, sabateries…) pero també hi ha una cosa molt curiosa: hi ha el centre dels castellers de Sant Cugat.

  Respondre

 6. Manuela

  28 Oct 12
  0:01 #

  Hola bona nit,
  aquest carrer és al centre de Sant Cugat i és diu carrer Santa María. Hi ha una gelateria, una floristeria, un forn amb cafeteria i moltes botigues més.
  M`agrada molt aquest carrer per passejar amb la meva filla.

  Respondre

 7. Angie

  28 Oct 12
  12:14 #

  hola a tots! AQUESTA carrer és una de les q més m’agrada perquè podem trobar moltes botigues de roba, i hi ha diversos bars i hi ha una botiga de bosses que m’agrada molt és un carrer molt guapa i sempre està molt decorada…

  Respondre

  1. Montse

   16 Nov 12
   11:34 #

   Angie! Molt bé! Només que carrer és EL carrer i per tant AQUEST carrer.

   Respondre

 8. Elsa Caballero

  28 Oct 12
  18:54 #

  Hola a tots:
  Aquestes fotos corresponen al carrer Sant Maria de Sant Cugat del Vallés.
  És una de les més coneguda en aquesta població, perquè és una dels carrers amb més comerç.
  Hi ha tendes de mòbils, hi ha cafeteries, hi ha fleques, hi ha una tenda d’electrodomèstics, hi ha tenda d’articles per a la llar, hi ha una tenda de plantes i flors, hi ha una farmàcia, hi ha tendes de prestigi, hi ha una tenda anomenada la Fabriqueta, hi ha tendes de sabateries i al final hi ha una plaça, que connecta amb un altre carrer molt conegut del poble, que es diu Valldoreix, aquest carrer al final ens porta a l’Estació del poble.

  Respondre

 9. Natalia

  28 Oct 12
  19:24 #

  Bona tarda Montse i companys!
  Aquest carrer és diu Santa María,és al centre de Sant Cugat.En aquest carrer hi ha una pizzeria,una perfumeria,una gelateria,una pastisseria,un restaurant,dos botigues de joguines,una farmàcia,una òptica i l’agéncia de viatges.També hi ha varies botigues de roba de marques:Beneton,Vero moda,Tous,tierra extranya,TCN,Calzedonia,etc.i dos o tres sabateries.En aquest carrer hi ha una pastisseria que és la meva preferida és diu El
  Fornet.Allà sempre pots prendre un bon tallat i menjar alguna cosa dolça.Al final del carrer hi ha la plaça i el monestir.
  Fins després

  Respondre

 10. Gabriela Ortega

  28 Oct 12
  20:21 #

  Hola a tots:

  Aquestes fotos són del Carrer Sant María. Aquest carrer és una de la més important al poble, perquè en ella hi ha molt comerç. Per exemple:

  On comença aquest carrer hi ha una plaça i un kiosco de loteria.
  Hi ha sabateries.
  Hi ha cafeteries.
  Hi ha una tenda de Movistar .
  Hi ha tenda d’articles per a la llar.
  Hi ha una tenda d’electrodomèstics.
  Hi ha fleques.
  Hi ha heladería
  Hi ha una tenda de plantes.
  Hi ha una farmacia.
  Hi ha Juguetería.
  Hi ha Òptiques
  Hi ha una tenda de materials per coure.
  Hi ha llibreria

  Respondre

 11. Caren

  28 Oct 12
  20:36 #

  Hola tothom!!!!
  Aquest és el carrer Santa Maria i és al centre del poble. És un carrer peatonal on molta gent vaig a passejar. Hi ha moltes botigues de roba, sabaterias, flecas, gelaterias, bares, pizzerias, botigas de joguines, perfumerias, llibrerias, joieries, floristerias, farmacias, etc. Tu pots trovar gairebé tots el que necessitis.
  Fins demá

  Respondre

  1. Montse

   16 Nov 12
   11:38 #

   Molt bé, Caren!! Revisa el verb ANAR:
   Jo VAIG a passejar
   La gent VA a passejar

   Respondre

 12. Conchi Fernandez Lopera

  28 Oct 12
  20:43 #

  Bona nit !!!!

  Aqueste carrer és diu Sta María ,és al centre de Sant Cugat. En aqueste carrer hi ha molt comerc,hi ha una farmacia,hi ha una pastisseria y molt botigues de roba,sabaterías…etc a prop soc el Monasteri.

  Respondre

 13. Dayana Leon

  28 Oct 12
  21:38 #

  Hola bona nit 🙂
  aquest carrer és a Sant Cugat m’agrada molt per que sempre hi ha molta gent passejant també hi ha molta diversitat de botigues, una farmacia, una sabateria, un bar, una llibreria quan més m’agrada aquest carrer es quan el decoran per les festes del poble

  Respondre

 14. Matti

  28 Oct 12
  21:48 #

  Hola companys!

  El carrer de la foto és el carrer de Santa Maria. És el carrer comercial principal de Sant Cugat. Visc a prop de aquest carrer y m’agrada molt perquè és peatonal. Els cotxes no m’agradan. No ho sé molt bé que botigas hi ha al carrer (tampoc m’agrada anar de compres) pero des del meu punt de vista el més interessant és que per aquest carrer es pot caminar tant al monestir com a la estació.

  Respondre

  1. Montse

   16 Nov 12
   11:42 #

   Molt bé, Matti!!
   Revisa: que botigas hi ha / QUINES BOTIGUES hi ha

   Respondre

 15. Audrey

  28 Oct 12
  22:18 #

  Hola companys!
  El carrer de la foto és el carrer santa Maria de Sant Cugat. És pietonal i hi ha moltes botigues. Es veu, per exemple una farmàcia a la dreta, una botiga de joguines a la esquerra, una gelateria, un restaurant … Hi ha gent passejant amb els seus cotxes de niños.En la segona foto es veu el carrer decorada, segurament parell la festa major del poble. És un carrer molt agradable per passejar i es sempre animada.

  Respondre

 16. Liudmila

  28 Oct 12
  22:38 #

  Hola companys!
  El carrer de la foto és el carrer de Santa Maria. Perquè aquí a descriure tot el que està en aquest carrer només afegir que molts confonen el principi i el final d’aquest carrer. El carrer que condueix al monestir es diu el carrer de Santiago Russinyol i el carrer que condueix al l’estació es diu el carrer de Martorell.
  Fins demá.

  Respondre

 17. Pedro

  28 Oct 12
  22:40 #

  Hola a tothom! les fotos corresponen al carrer de Santa Maria de Sant Cugat. Fa molts anys, era un carrer per on transitaven cotxes.
  Avui és el principal ‘centre comercial’ de Sant Cugat. Aquí podem trobar botigues de roba per a ell i per a ella; fleques, pastisseries, sabateries, joieries, floristeries… Una mica de tot. Ara bé, és un carrer on les botigues no són gaire barates. És el centre urbà de Sant Cugat.

  Respondre

 18. Denya Salgado

  29 Oct 12
  0:39 #

  Hola a tothom!

  Aquestas fotos son del carrer de Santa Maria en Sant Cugat.

  En aquestas fotos hi ha una farmacia, hi ha una gelateria, hi ha una jogueteria, hi ha botigas de roba, etc. Aquest es el carrer principal de Sant Cugat i pots trobar una mica de tot.

  Fins dema!

  Respondre

 19. Rosa Mª Rubio Moreno

  29 Oct 12
  1:34 #

  Bona nit!!!
  Aquest carrer es diu Sta Maria a mi m´agrada molt,perque es vianants
  y té moltes botigues.
  Hi ha sabateries
  Hi ha farmacia
  Hi ha jugueteria
  Hi ha heladeria
  Hi ha cafeterias
  Hi ha floristeria. etc.
  Al final d´carrer hi ha la placa i el monestir.

  Fins demá !!!

  Respondre

 20. Julián

  29 Oct 12
  19:15 #

  Natalia, crec que estàs equivocada, parles també del carrer Santiago Russinyol, que comença en els quatre cantons i acaba en el Monestir.

  Respondre

 21. Fernando

  29 Oct 12
  21:41 #

  aquesta foto és el carrer Santa Maria de Sant Cugat del Valles, esta a prop dels quatre cantons. A aquest carrer hi ha una farmàcia que esta al davant d` una pastisseria. També en aquest carrer hi ha una xuxeria y botigues de roba i la gent passeja contenta.

  Respondre

 22. damaris

  31 Oct 12
  21:42 #

  hola Bona nit
  el meu lloc favorit es el carrer santa maria, perquè hi ha moltes botigues de roba.las botigues son totalment diferent a les dels centres comercials.
  es el meu carrer favorit per quedar amb les meves amigues per prendre un café, hi ha molts llocs que estan super cheveres ja ja jaja…. paraules colombianes.

  Respondre

 23. damaris

  31 Oct 12
  22:08 #

  QUE FAIG EN EL MEU DIA A DIA
  Hola tots
  la veritat ara como no estic treballant el meu dia a dia es una mica molt avorrit entre ¨cometes¨; per té el seu costat positiu perqué tinc molt temps per dormir, fins tard, fer mandra, anar al gimnás quedar amb les meves amigues, tenir més temps per gaudir amb el meu xicot, aixi que de moment estic aprofitant el meu quart d´Hora, perqué es que quan tingui una feina em quedés menys temps i no podré fer tantes coses com les que faig ara.

  Respondre

 24. María

  05 Nov 12
  17:19 #

  Com sabeu aquest és el carrer Sant María. Està darrere de la plaça Quatre Cantons, després del carrer Santiago Rusiñol.

  Aquí hi ha molts restaurants i comerços. Hi ha farmàcies i llibrerias, hi ha fleques i gelaterias, hi ha tendes de joguines i de roba, hi ha sabateries i pastisseries.

  Per això sempre hi ha molta gent. hi ha gent de compres, hi ha avis passejant i sempre hi ha algun nen corrent.

  Fins aviat!

  Respondre

 25. Anna

  06 Nov 12
  16:30 #

  El carrer es diu Santa Maria. Es entre el monestir i l’estacio del ferrocarril. En aquest carrer hi ha moltes botigues, fleques, restaurants, pero tambe hi ha habitadges. Es plena de gent tots els dies.

  Respondre

 26. Montse

  16 Nov 12
  11:46 #

  Molt bé tothom!!! Us he comentat alguns aspectes que heu de tenir en compte, però us felicito per la vostra participació i les vostres descripcions!!!

  Respondre

 27. Claudia

  17 Nov 12
  1:55 #

  Aquest carrer la conec molt bé, es diu carrer Sant María, viu molt a prop. Hi ha moltes tendes, hi ha una tenda d’embotits molt bona que es diu Ibericus que aquesta al costat de la farmàcia, hi ha una tenda de joguines també.

  Hi havia un restaurant, un dels mes coneguts a Sant Cugat el qual ha tancat i actualment el local aquesta en lloguer.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!