• El convidat. Us presento a…

  Hola a tots!

  Ara que ja ens hem presentat i ens coneixem una mica més , us proposo la següent activitat. A TV3 hi ha un programa que es diu “el convidat”, el coneixeu?  Aquí en teniu l’enllaç: http://blogs.tv3.cat/elconvidat. El presentador passa un cap de setmana sencer amb un personatge conegut que ens explica com és la seva vida.

  És força interessant, al programa hi han sortit personatges de tot tipus, des de jugadors de futbol fins a humoristes, metges reconeguts, polítics o religiosos. Us proposo que escolliu un dels programes, el de la persona que més us interessi i el mireu (no cal que el mireu sencer, només el que us calgui per fer-vos-en una idea) i ens expliqueu una mica qui és i com és la vida d’aquella persona.

  Per exemple, jo escullo la Benedetta Tagliabue. La coneixeu? Us la presento:

  “És una arquitecta coneguda a tot el món. És italiana però viu a Barcelona. Viu al centre de la ciutat i es mou per Barcelona en bicicleta. Té dos fills, un noi i una noia, i també té un gos.
  La Benedetta treballa per tot el món. El seu marit també era arquitecte (un arquitecte català molt important, per cert, es deia Enric Miralles) i treballaven junts, però va morir fa 10 anys.
  A la Benedetta li interessa el budisme, li agrada cuinar i visitar la família del seu marit. És una noia molt maca i somrient.”

  Bé, doncs ara ja sabeu qui és! Us animeu a explicar-nos alguna cosa sobre algun altre personatge important. A més, podeu apuntar a la llibreta les paraules que us sorprenguin metre mireu el programa.

  Ànims!!

  Dissenyat per Benedeta Tagliabue i Enric Miralles

 1. Liseira

  05 nov. 12
  16:49 #

  Hola que tal coneixeu el Lama Wangchen?
  Doncs us el prensento:

  Lama Wangchen és un líder dels budistes a catalunya i mestre espiritual. Té 60 anys d’edat, prové del Tibet. Li agrada escoltar la música de Bob Marley, és una persona super humil, simpàtic.,. Quan tenia cinc anys els seus pares van ser víctimes de la guerra dels xinesos i la seva mare va morir després l’abús dels xinesos després de la guerra contra els tibetans. Els seus germans i ell van fugir van tenir temps a arribar a llocs on després cadascú prenc un rumb i el prenc el de Barcelona. Una família catalana el va ajudar i li va donar una llar a passa dels anys quan va arribar a Barcelona fa trenta anys, ja que es dedica a predicar la seva filosofia que és la budista. Sempre per les matí abans d’esmorzar fa el seu ritual espiritual i la seva meditació per després esmorzar.

 2. Rocío

  05 nov. 12
  18:11 #

  Jo us vaig a parlar d’una escriptora extremenya, el seu nom és Dulce Chacón. Pot ser que us soni la seva novel·la més famosa que va ser portada al cinema per Benito Zambrano i que va triomfar en la gala dels Goyas, el nom de la novel·la és La Voz Dormida. Aquesta escriptora tan bona era de Zafra, un poble de la província de Badajoz a Extremadura. Quan jo estava a l’institut vaig llegir una de les seves obres i ella mateixa va venir al nostre centre a parlar-nos de la novel·la. A tots ens sorprenguérem la seva manera de ser , la seva amabilitat i la seva manera tan especial d’escriure. Això va fer que llegís totes les seves obres, us recomano sobretot tres d’elles: Algún amor que no mate on narra la història d’una dona maltractada, Cielos de Barro on narra la història d’un camperol que lluita per demostrar la seva innocència en un assassinat i la ultima i la millor La Voz Dormida on narren la vida de les dones del bàndol vençut després de la guerra civil. Una novel·la commovedora i magnifica, com el va ser la seva autora.

 3. María Gabriela

  05 nov. 12
  21:27 #

  Josep Carreras.

  Josep Carreras és una estrella de l’òpera que s’ha convertit en el símbol mundial de la lluita contra la leucèmia.

  Dels 365 dies de l’any, Josep Carreras se’n passa 300 en hotels de tot el món. Fa més de 40 anys que la seva vida és així: avions, hotels i concerts. I això l’ha convertit en un solitari que no sap estar sol, admet ell mateix.

  De Josep Carreras, l’important és que el seu sacrifici d’una vida fora de la calor familiar, no ha estat en va. Ell és un home digne d’admirar

 4. carmen

  07 nov. 12
  17:32 #

  El Peret es un home catala i cantan que ha gravat mills de discos.
  Al any 1974 es va presentar a eurovisio ,es de raça gitana, ara te 77 any
  i te un enfisema pulmunar abans fumaba molt i ara le pesa molt haber-ho
  fet.
  Abans vivia a Mataro en una barraca amb molta miseria ell diu que els
  peus se los habia embolicat en traps .
  No va anar a l’ascola, ell diu , jo soc del corrals .
  Ha fet peliculas i televisio , una cosa graciosa es que diu és que ha portat
  perruca 40 any. Ara a vegadas viu en una finca amb la seva familia,
  diu: estic mes orgullos de la meva familia que dels milions de discos venuts.

 5. carmen

  08 nov. 12
  22:26 #

  JO venc vi blanc i tin –gots plens de vi¿ prens un?
  Las mevas conpanyas si prenen un.
  A sota meva ells venan tambe vi, no atén com pousé haixo , ella diu, tranquila
  Seu,si jo sec, i haixi jo prenc dos gots un per ella i un per mi
  Jo pouser em distrec i tu no atens res de lo que jo vull esplica,
  Bona nit Maria

 6. Jane Mugyabuso

  09 nov. 12
  19:22 #

  Estopa és cantant és un duo català de pop rock amb tocs de rumba catalana i castellà creat el 1999, format pels germans Muñoz, David (veu) i José (guitarra), originaris del barri de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)a Barcelona.Amb el seu primer disc van aconseguir vendes properes a 1.200.000 còpies, assolint el reconeixement en el seu país natal i després en països tals com Mèxic, Xile i Argentina. Els seus pares van regentar el bar “La Española”, al mateix barri, just davant de la comissaria de policia. Un dia el seu pare va decidir regalar-los sengles guitarres espanyoles. Després de diversos anys en l’institut, on els coneixien com els sabines, i d’abandonar els estudis, David i Jose Muñoz comencen a treballar a la producció de peces per a automòbils en una de les filials de SEAT, Novel Lahnwerk, on es van gestar les lletres de les cançons del conjunt, escrites en fulls de producció.Jose & David, el qual no resultava gaire comercial, de manera que van buscar el nom de del grup, Estopa, fou motivat per la frase que utilitzava l’encarregat de la fàbrica on treballaven, “Doneu-li estopa al motor!” perquè no cessessin en el seu treball amb els robots.En primera instància, abans de publicar el seu primer disc, amb el qual van tenir tant èxit, va circular durant molt temps una maqueta del grup que es va anar fent famosa a través del boca-orella per tot el territori espanyol. Avui en dia fins i tot es continuen consumint cançons de la maqueta del grup i aquests van incloent a cada disc alguna d’elles reeditada.Ects….

 7. Pamela

  12 nov. 12
  1:42 #

  Bé, el meu artista es Buenafuente. Tothom el coneixeran, encara tots coneixem com artista i no en la seva vida quotidiana. El Andreu es molt senzillo i gracios, en els seus programes es ironic pero en la seva vida es més tranquil. Ell tè una familia humilde gairebe pobre, i tot el que té el Andreu va guanyar el mateix, aixo aprendre amb els seus pares. La seva casa es molt bonica i tè vistas de gairebe tot Barcelona i aixo es lo que més li agrada. Mai li va agradar estudiar encara tè una empresa “El Terrat” i els seus companys son els seus amics. Tè 45 anys pero preferiria haver-se quedat en 35 anys, amb la edat ha canviat la seva paciencia. No tè fills i creu que aixo no cal pensar, li sembla que tot el temp l´ha dedicat a la seva feina…

 8. conchi

  12 nov. 12
  20:07 #

  Maria Victoria Molins.
  Fa 20 anys va dexar el convent de la Bonanova on vivia per anar al Rabal. La Victoria dedica la vida a ajudar els que no tenen res, i a fer visible la marginalitat de la gent del carrer.Fa teatre amb nois que lluiten per deixar de viure al carrer.Fa mes de 20anys va ajudar a crear Itaca un pis de reinsercio, per la gent con problemes.Aquesta monja nomes estima,escolta i dona amor a la gent.

 9. María Jesús

  13 nov. 12
  19:04 #

  Vaig a explicar com és la vida del Doctor Joaquim Barraquer oftalmòleg prestigiós.

  El Dr..Barraquer té a Barcelona una clínica privada d’oftalmologia.És un home que té un caràcter molt singular.Viu dins de la selva clínica a dalt de tot.
  Té un equip de molts professionals molt qualificats, entre ells el Seu fill I la seva filla.
  El Dr.Barraquer encara opera i visita pacients tot i que te vuitanta-cinc anys. La primera operació la va fer amb tretze anys amb el seu pare. Durant la seva vida ha fet aproximadament setanta mil operacions i encara continua fent. El doctor diu que dins del quiròfan s’aprèn humanitat a part de tècniques mediques i a explicar als malalts que tenen i com s’arregla.

  Cada dia fa 3/4 d’hora de natació per relaxar-se. També li agrada molt la música i te una sala d’audició ben equipada. Es un home creient i practicant. També es solidari amb la gent que no te diners i necessita operar-se. En alguns casos ho fa gratuïtament.
  Finalment puc dir que el Dr. Barraquer es un home enamorat de la seva feina i de la vida.

 10. Carlos Foglia

  14 nov. 12
  15:47 #

  Hola a tots

  Us vaig a parlar una mica de Maria Victoria Molins És una religiosa teresiana de la compañia santa teresa de Jesús té 76 anys viu en un pis al barri del raval amb quatre monges més, fa 18 anys que viu en aquest pis i fa 20 anys que va deixar el convent de la bona nova on vivia per anar al raval a costat d’uns marginats. La seva gran passió és el cinema i la literatura un llibre escrit per ella ha inpirat la pelicula “camino”que va guanyar 6 premis goya amb un missatge molt critico a Opus dei

 11. conchi

  14 nov. 12
  18:16 #

  Maria Victoria Molins.Fa 20 anys va dexar el convent de la Bonanova on vivia per anar al Rabal. La Victoria dedica tot el temps ajudar els que no tenen res i fa visible la marginalitat de la gent del carrer,fa teatre smb nois que lluiten per deixar de viure al carre.Fa mes de 20anys va ajudar a crear Itaca un pis de reinsercio per la gent con problemes.Victoria es una monja no porta habit li agrada mes estima, escolta i dona amor a la gent.

 12. Jane Mugyabuso

  14 nov. 12
  22:24 #

  Estopa és cantant un duo català de pop rock amb tocs de rumba catalana i castellà creat el 1999, format pels germans Muñoz, David (veu) i José (guitarra), originaris del barri de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)a Barcelona.Amb el seu primer disc van aconseguir vendes properes a 1.200.000 còpies, assolint el reconeixement en el seu país natal i després en països tals com Mèxic, Xile i Argentina. Els seus pares van regentar el bar “La Española”, al mateix barri, just davant de la comissaria de policia. Un dia el seu pare va decidir regalar-los sengles guitarres espanyoles. Després de diversos anys en l’institut, on els coneixien com els sabines, i d’abandonar els estudis, David i Jose Muñoz comencen a treballar a la producció de peces per a automòbils en una de les filials de SEAT, Novel Lahnwerk, on es van gestar les lletres de les cançons del conjunt, escrites en fulls de producció.Jose & David, el qual no resultava gaire comercial, de manera que van buscar el nom de del grup, Estopa, fou motivat per la frase que utilitzava l’encarregat de la fàbrica on treballaven, “Doneu-li estopa al motor!” perquè no cessessin en el seu treball amb els robots.En primera instància, abans de publicar el seu primer disc, amb el qual van tenir tant èxit, va circular durant molt temps una maqueta del grup que es va anar fent famosa a través del boca-orella per tot el territori espanyo.

 13. Juan Manuel Vazquez

  15 nov. 12
  1:44 #

  Jo us vaig a parlar d’un metge molt especial, el doctor Barraquer.
  El doctor Barraquer diu que la seva clínica i la seva feina són la seva gran passió, y jo l’he pogut comprovar aquests dos dies que hem passat junts.
  He pogut entrar en un lloc on poques vegades hi té accés ningú. Amb un metge diferent, que se sent a gust amb la seva diferència. El doctor va blanc de cap a peus, y es posa guants per protegir-se les mans.
  El doctor Barraquer està orgullós dels seus invents, y l’estrella és la seva consulta circular.
  Aquí no són els pacients els que entren al seu despatx, sinó que és ell que els va a trobar un per un.
  Ell doctor Barraquer m’ha dit que va entrar a un quiròfan per primera vegada quan tenia 13 anys y ara ja té 85, y encara opera 15 pacients cada setmana.
  Diu que si no hagués estat metge la seva il·lusió hauria estat ser director d’orquestra.
  He passat un cap de setmana amb un personatge de fortes conviccions, tant a la vida com a la feina. Al cap i a la fi, per ell és el mateix.

 14. Jane Mugyabuso

  17 nov. 12
  19:43 #

  Parlare dels Cantants Estopa ells són dos germans ells canten pop rock en català i castella. Ells començan cantant 1999 el David és el solista i
  José és el guitarrista. Ells van nèixer a Cornellâ a Barcelona. A part de ser cantants treballen com cambrers.En David i el José van deixar els estudis llavors van començsr a treballar a la SEAT.El seu pare els hi va comprar una guitarra els van viatjar fora del seu país Mèxic,Xile,Argentina també dins d’Espanya. El nom d’ Estopa arriba de la frase que deia l´encarregat de la fâbrica “Doneu.li estopa…”Ells són catalans però parlen més castellà que català.A partir del boca a boca els estopa van comenaçr sent famosos ja que a a gent li agrada mot com canten. Ells fan mots concerts per tota Espanya.

 15. Araceli Romero Guardeño

  18 nov. 12
  19:20 #

  Es L´home que parla de les emocions pero que s´emociona poc.Es cientific i té setanta-tres anys va ser politic de la transición té tres fillas i netes viu a l´Amporda. Ha passat la seva vida viatjant pe món.Diu d´ell mateix:” No parare mai ” perque com aprenc coses és no parant “jo probablement no em moriré mai “: No esta demostrat que em morire”
  Li agrada molt la cantant Maria Callas perqué es posava tant en el paper interpretant, que perdia el control de les seves emocions.
  Un amic seu diu d´el “sap molt bé D´on ve i a on va pero no sap on esta”
  Aquet home es l´Eduard Punset

 16. Dolores Romero

  19 nov. 12
  17:13 #

  EL CONVIDAT 18-11-12

  KILIAN JORNET

  Hola el meu convidat es el KILIAN JORNET
  Es un noi molt esportista el millor del món en la montanya.
  Viu entre França i suïssa l’Alps francesos al peu de la montanya
  En una caravana,no te ni aigua ni calefaccio,es dutxa en el riu .A vegadas es passa mes de sis mesus en la caravana vivin, avegades a la nit hi ha -8 graus de temperatura.
  Es el millor corredor de montanya del món el seu record está amb 38hores sense parar
  270 km
  Cada dia corre sis hores, a vegades quan esta cansat una mica per motivarse s’inventa histories de indius per fer els seus objectios, es molt fort
  Tambe li agrada la musica i dibuixar quan no corre ni esquia.
  Coneixes la muntanya com la palma de la ma.
  La muntanya es la seva vida es molt felis alla, fa lo que mes li agrada viure lliure.Te molt ìdols que le segueixen.
  A mi m’agrada molt aquel noi te esperit de superacio.

  ADEU FINS DILLUNS

 17. Paola

  01 des. 12
  1:18 #

  Fa uns anys estava treballant i va entrar una dona gran maca i em va demanar amablement que li vigilés el seu petit gos “pijo” i un company me ha dit que era aquesta senyora Teresa Gimpera vaig tenir curiositat i la busqui per internet i em va sorprendre una bellesa natural i única .Quan revise els programes del convidat sens dubte vaig veure el seu reportaje
  En els anys 60 era una diva, una espectacular dona parla de la seva vida d’artista de las sevas tristeses y de las alegrias. Ha realitzatal voltant de 120 películes i sortia als diaris més que franc, es cas per segona vegada Graig Hill. Va deixar la seva carrera, el seu país i tot per la Teresa tenen una vida molt tranquilla, ella comenta que moltes persones creuen que té una vida de rics. però es veu una dona molt senzilla. alguns caps de setmana es veuen amb la resta de la família, comparteixen un dinar i parlen de les seves coses, té una família molt agradable

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!