• Quin plat cuinareu per la festa?

  Heu organitzar un festa per a un company de classe i heu preparat un dels seus plats preferits, per a què la resta de companys sàpiguen què heu cuinat, pengeu la recepta en un comentari a sota i digueu qui sou al grup que organitza la festa.

 1. clara

  10 Des 12
  14:41 #

  SON UN GRUP DE CLASSE DE CATALA I HEM DECIDIT FER-LI UNA GRAN FESTA A UN COMPANY DE CLASSE I TENIM UNA DELICIOSA RECEPTA COM A SEGONT PLAT.
  FIDEUS A LA CASSOLA. UMMMMMMMM!!!!!!
  ESPEREM QUE LI AGRADI
  ELS CUINERS SERAN :
  LOURDES
  CLAUDIA
  ROSY
  CLARA
  JUAN PABLO.

  Fideus a la cassola
  Ingredients:
  Costella de porc, fideus llargs, ceps secs, ceba, tomàquet, oli, aigua, sal, pebre negre i nou moscada.
  Preparació:
  Es posa a bullir l’aigua suficient. En una cassola amb un raig d’oli i un pessic de sal, s’hi enrosseixen uns trossets de costella de porc. Quan tinguin color, s’hi tira una mica de ceba trinxada i es deixa enrossir, també. Quan estigui al punt, s’hi afegeix una mica de tomàquet ratllat i es deixa coure bé. Llavors s’hi tira l’aigua bullint, els fideus, els ceps trossejats, un pessic de sal, una mica de pebre negre mòlt i una mica de nou moscada, ratllada. Quan els fideus siguin cuits, cal que no hi quedi suc, quasi.

  Respondre

 2. Jacinta

  11 Des 12
  16:56 #

  El meu grup estem organitzant un cumpleanys sorpresa a una companya molt maca es diu……… ,els organitzats són jeferson,Solange,Mariela i Katy, com no tenim temps de cuinat hem contractat el servei de menú,clar el postre no pot faltar i per eixo proposem aquesta deliciosa recepta. Maduitxos i pinya amb xocolata. Ingredients 1- rajola de xocolata negra per postres. -500g de maduitxos. 1-pinya natural. Coca ratllat o ametlla. Conyac. Preparació. Parleu la pinya, treu el cor , talleu a rodanxes , de les rodones fareu daus de la mateixa mides i els deixareu escórrer. Netexeu els maduitxos, treieu la cua indeixeulos escorrer , mentre la fruta va perdent el suc, trossegueu la xocolata i poseu-la en un pot amb una capa de conyac y un got de aigua, s’ha de foneu al bany maria.Si la xocolata queda massa espessa afegiu-hi una mica més de aigua, péro sense que arribi a quedar liquida. Punxeu els maduitxos i els daus de pinya amb broquetes de fusta, cobriu la fruita amb xocolata i escampeu una mica de coco ratllat ó ametlla perndamunt.

  Respondre

 3. Mariela

  11 Des 12
  17:48 #

  Uno de les plats que presentarem en la cena de aniversari
  Ceviche de corvina.
  300 gr. de corvina bien fresca,
  1 cebolla roja,
  2-3 limones,
  1 ají picante o guindilla,
  1 diente de ajo,
  cilantro,
  pimienta negra molida y sal
  Primer hem de netejar i *despiezar ben la *corvina. Traiem aletes, escates, cap i espina dorsal. Traiem els lloms i la *ventresca i els deixem ben nets. Filetegem aquestes peces amb el ganivet ben pla per treure làmines fines (també es pot fer en tires) i les anem situant en un font amb vora alta.
  Seguidament tallem la ceba, l’all, el *ají *picante i el coriandre en porcions petites. La ceba en *juliana. Tot això ho anem posant damunt de peix i removem. Salpebrem i afegim el suc de dues o tres llimones fins a cobrir.

  Primer hem de netejar i *despiezar ben la *corvina. Traiem aletes, escates, cap i espina dorsal. Traiem els lloms i la *ventresca i els deixem ben nets. Filetegem aquestes peces amb el ganivet ben pla per treure làmines fines (també es pot fer en tires) i les anem situant en un font amb vora alta.

  Seguidament tallem la ceba, l’all, el *ají *picante i el coriandre en porcions petites. La ceba en *juliana. Tot això ho anem posant damunt de peix i removem. Salpebrem i afegim el suc de dues o tres llimones fins a cobrir.

  Respondre

 4. Román Torres

  11 Des 12
  19:33 #

  Nosaltres som la Johanna, la Pilar, la Lola i el Román.

  ” Tarta de Xocolata”
  Ingredients:
  6 ous.
  300 grs. farina.
  sucre.
  1 raig de whisky.
  3 tabletes de xocolata.
  1 got de iogurt natural.
  1 got de suc de taronja.

  Preparació:
  Es posen a batre els ous, una vegada batuts afegir la farina i el sucre.
  E n un atre recipient possen al bany maria les tabletes de xocolata.
  Afegir al xocolata els ous batuts i remenar, una vegada ben batuts afegir al iogurt i el got de suc de taronja.
  Posar al motlle previament enfarinat la barrejar.

  Coure a 250 graus durant 40 minuts.

  Salutacions a tothom i una abraçada a nom de tot el grup.

  Respondre

 5. yeferson stalin

  13 Des 12
  17:31 #

  meu grup està format per: la Mariela, la solangei, i la Katherine

  Ingredients per Ponx nadalenc equatorià:

  4 ous batuts
  1 litre de llet
  1 branca de canyella
  2 cds de llet condensada
  Licor al gust (jo faig servir punta)
  Canyella en pols c / n

  Convertidor de mesures (pesos, volums, temperatures …)

  Com fer Ponx nadalenc equatorià pas a pas:

  • En una olla bullim la llet amb la canyella i la llet condensada. un cop llest deixem reposar uns minuts.
  • A part batem els ous amb una mica de la llet que s’hagi refrescat prou. Afegim suaument els ous a la llet de l’olla i remenem constantment amb un batedor.
  • Portem al foc per 2 minuts més i afegim el licor, servim calent empolvorat amb canyella en pols.

  Salutacions a tothom i una abraçada a nom de tot el grup
  bon nadal .

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!