• De què treballes? I abans, de què treballaves?

  Pel cap de setmana us deixo aquesta cançó que parla de la feina. I també podeu fer un comentari a partir del que us explico jo:

  els amics de les arts

  Abans treballava de recepcionista a un alberg de joventut. Rebia a les persones que arribaven i els donava una habitació. També els explicava les coses que podien fer per Barcelona i els aconsellava bars i restaurants. La feina m’agradava perquè podia practicar els idiomes que estudio. De tota manera…hi havia moltes coses que no m’agradaven, com els horaris o que hi havia dies que teníem més persones allotjades que llits lliures!! Us imagineu quin embolic!!

  La feina que faig ara m’agrada molt més perquè preparo classes, parlo amb persones de països molt diferents,  explico gramàtica, penso activitats, llegeixo entrades al bloc que escriuen els alumnes, corregeixo exàmens, reparteixo fotocòpies, condueixo la classe…

   

 1. Vanesa

  01 Feb 13
  12:56 #

  Jo, abans, treballava de monitora d’ aerobic. La meva feina consistia en anar als gimnasis que me contractaven i ensenyar una classe de step o d’ aerobic. M’ agradava molt perque em divertia amb la musica i la gent era molt agradable. Lo que no m’ agradava era que tenia que treballar moltes hores en casa per preparar les coreografies.

  Respondre

  1. pfreixa

   11 Feb 13
   18:28 #

   ‘gimnasis’ és ‘gimnassos’ i ‘tenia que’ és ‘havia de’.

   Respondre

 2. jose antonio

  05 Feb 13
  21:18 #

  Tota la meva vida laboral ha sigut al mateix treball.era una fabrica de productes quimics,la veritat que no hi estava malament,feia de sis adues del migdia,i el sou era bo.L,unic que no m,agradava era el meu cap de seccio.,

  Respondre

  1. pfreixa

   11 Feb 13
   18:31 #

   Molt bé!

   Respondre

 3. Katia Maria

  06 Feb 13
  9:41 #

  Jo, abans, traballava de profesora a una Universitat m’agradava molt per que preparava examenes molt graciosos, parlava de la meva experiencia en Marketing , a los jovenes les agradava recivir las clases amb me, les explicava las cosas molt claras i a los examanes se las complicava como lo recuerdo…
  La faina que faig ara m’agrada perque preparo el manjar, parlo poco, practico el catalan i no mas res… acompani a una persona gran el seu nom en Monserat solo los cap de semana

  Respondre

  1. pfreixa

   11 Feb 13
   18:36 #

   Examenes, jovenes… es diu ‘exàmens’ i ‘joves’. Recivir és ‘rebre’.
   ‘Faina’ és feina.

   Respondre

 4. Elena

  06 Feb 13
  18:41 #

  Fa quatre mesos, jo treballava de administrativa en una empresa de Cerdanyola a prop de casa meva. Estava en el departament de administració; facturació i gestió de cobros. La principal activitat i responsabilitat de la meva feina era la facturació a clients i resoldre qualsevol incidència. També em responsabilitzava del cobrament de les factures emitides a empresas publiques i realitzava altres tasques administratives…
  La meva feina m’agradava molt, sobretot per el ambient de treballo que hi havia amb els meus companys. Pero lo que no m’agravada gaire era el horari de tarda que surtia a les set i que tenía que treballar el divendres a la tarda.
  Ara estic a l’atur i sóc mestressa, estudio catalá i faig alguns cursos relacionat amb la feina que feia abans.

  Respondre

  1. pfreixa

   12 Feb 13
   9:49 #

   ‘…sortia a les 7 i havia de treballar el divendres’.
   Està tot molt bé, Elena!

   Respondre

 5. Loli

  06 Feb 13
  20:57 #

  Abans treballava d´auxiliar administrativa en una fàbrica de mobiliari.
  Parlava per teléfon, atenia als clients que arribavem, feia comandes, alguns pressupots, també feia factures, etc…
  M´agradava molt la meva feina menys l´horari.
  Treballava de vuit a dues del matins y després de quatre a vuit de la tarda.
  Ara no tinc teball, sóc mestressa de casa, peró m´agradaria trobar alguna feina a mitja jornada i estar amb el meu fill més temps.

  Respondre

  1. pfreixa

   11 Feb 13
   18:37 #

   Els clients que arribaven…
   I recorda que ‘y’ en català és ‘i’

   Respondre

 6. Rosa

  06 Feb 13
  23:09 #

  Abans treballava de cuinera en la meva pizzeria. La meva feina era elaborar el menjar per el migdia i per la nit.La feina m´agradava perquè elaborava plats diferents.Treballava molt perquè hi havia molta gent,el que no m´agradava era quan arribaven tots junts, em posava dels nervis .Ara estic de peixatera a vegades corro pero no és el mateix.Ara estic mes tranquil·la, netejo els peixos ,parlo amb la gent i m´agrada molt.

  Respondre

  1. pfreixa

   11 Feb 13
   18:42 #

   L’explicació està tota bé però t’he corregit l’ortografia. És el que està en negreta.

   Respondre

 7. mitzi

  07 Feb 13
  2:23 #

  Abans treballava de hostessa a un creuer. Preparava habitaciones de passatgers/turistes. Explicava les coses sobre la seguretat i algunes activitats que els podien guadir. Tambè atendre i serviex les seves necessitats per exemple; mes coixins,llençols, tovalloles, etc…
  La meva feina m´agrada perquè podia conoxier molta gents, es un oportunitat de veure el mon, una aventura i guanyar bé la vida.
  Al contrari, és un treball deficil. Necessiten ser forts ambdós fisica i emocional. Fisica perquè es una feina dura. Treballem 7 dies a la setmana durant 6 mesos. Emocional en un sentit que és lluny de la seva familia.
  Ara estic casolana, una dona i una mare. Preparo esmorzar,dinar i sopar. Pienso de tot coses per disposiciò, netejo la casa. Serveix les necessitats de la meva filla i el meu home.
  És un gran cavi de la meva vida peró m´´ agrada molt bé.

  Respondre

 8. Chiara

  07 Feb 13
  10:03 #

  Quan tenia feina estava a la oficina tot el dia, menys al mig dia qui anava a córrer al bosc. Tenia un client de Itàlia i controlava les comandes de ordinadors i les factures qui feien els companys de l’Índia. Preparava cursos per els clients i els nous companys i també dibuixava processos. La meva feina m’agradava força, sobre tot parlar amb els clients. Ara estic a l’atur per que el departament de Itàlia està en Romania. Ara estic estudiant un MBA i el Catalán i em dedico a la casa. Sobre tot la casa es molta feina. Puc dir que treballo mes ara qui els últims mesos en la oficina!!!

  Respondre

  1. pfreixa

   12 Feb 13
   9:58 #

   Molt bé, Chiara!!
   ‘Sobretot’ s’escriu junt!

   Respondre

 9. Alberto

  07 Feb 13
  10:58 #

  La feina de vigilant de vegades és disuasoria i otras si hi ha un perill hi ha interveir,parlo en el metre con los passatgers,gent de diferents paisos que arriven a Barcelona i agafan el metre.Los disabtes por le nit los passatgers son incivicos,beuben alcohol,vandalitzan les instal-lacions i roben carteras.El metre no tancat por la nit “non stop” amb la crisi hi ha menys personal en el metre.

  Respondre

  1. pfreixa

   12 Feb 13
   9:59 #

   Es diu ‘el metro’.
   Si hi ha perill ‘s’ha d’intervenir’.
   I has de dir: ‘els dissabtes a la nit, els viatgers són incívics’

   Respondre

 10. Abir

  11 Feb 13
  12:05 #

  Abans treballava com professora de la llengua árab. preparava classes, explicava gramática, pensava activitats, conduia la classe amb diferents maneres. peró hi havia una cosa que no m’agradava molt, treballava moltes hores i tenia només un dia festa.
  Ara la veritat trobo a faltar la meva feina perqué ara no treballo, tinc dos fills petits de (5-2) anys, que omplen tots als dies i totes les hores en treballar. Aixó si, sempre és la feina que li faig ara.
  És divertit??

  Respondre

  1. Palmira

   12 Feb 13
   10:02 #

   Abir, has de dir ‘treballava com a professora’ o ‘treballava de professora’.
   Hi havia una cosa que no ‘m’agradava gaire’.
   La resta està bé!

   Respondre

   1. Abir

    21 Feb 13
    2:40 #

    gracies la meva professora.

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!