• Què fas un dia de cada dia, què feies fa un any i què feies fa deu anys?

  Aquesta setmana hem començat la unitat 3 i hem parlat de les activitats diàries, també hem recordat les activitats que fèiem fa un any i fa deu anys i hem vist com ens ha canviat la vida!!

  Ho recordem al companys? Feu un comentari al blog explicant el que heu explicat al vostre grup a classe, així la resta també ho sabrem!!

  Començo jo! Un dia de cada dia em llevo, esmorzo a casa i agafo el tren a quarts de vuit per anar a treballar a Sant Cugat, tinc classe d’un quart de deu a un quart de dotze. Vaig a fer un cafè, corregeixo els deures, planifico classes i a les dotze torno a tenir classe fins a les dues. A les dues torno a agafar el tren, aquest cop cap a Barcelona, dino a casa i a la tarda treballo una estona, o vaig a passejar, a la biblioteca i vaig a ioga. Sopo a casa o quedo amb alguns amics i cap a les dotze de la nit, me’n vaig a dormir! Fa un any feia classe a la tarda, així doncs les activitats que aquest any faig a la tarda, les feia al matí. Plegava de treballar a les nou de la nit a Sant Cugat i agafava el tren cap a Barcelona, sopava a casa i a dormir! Fa deu anys treballava a un altre lloc i la meva vida era molt diferent, també vivia en un altre pis. Treballava tot el dia, plegava cap a les sis de la tarda, treballava a la Generalitat i la meva feina no m’agradava gaire, també estudiava a la universitat per poder ser professora de català! Dinava a la feina i sopava a casa quan arribava de la universitat.

  Ara us toca a vosaltres!!descarga (1)

 1. Julian

  02 febr. 13
  0:29 #

  Hola! Jo un dia de cada dia em llevo a un quart de set, esmorzo a casa i primer agafo el tren i després el metro per anar a treballar a Barcelona, on treballo de dos quarts de vuit del matí a tres de la tarda. A las tres agafo el tren cap a casa, a Sant Cugat, on dino amb la meva dona. A la tarde vaig a classe de català dimarts i dijous, els altres dies estudio per internet o vaig a passejar o a comprar amb la meva dona. Fa un any vivia a Madrid, i anava a treballar els matins a Colmenar Viejo amb el cotxe. Fa deu anys …. uff, no m’en recordo! Treballava a Colmenar Viejo, pero també vivía en Colmenar, i podia anar a treballar caminant. Compartia pis amb dos amics i era un desastre!

 2. teresa lopez torres

  03 febr. 13
  19:58 #

  Fa deu anys treballava a un gimnasi d`infants.Era molt divertic i al mateix tempo esgutador. La meva feina consist’ia en jugar cantar i adjudarles a menjar els nens mes petitos.Tambe`faiam festas d`aniversari cada dia a la tarda.El meu horari era de nou del mati nou del vespre i el diumenye de duas a sis de la tarda.Faia vacantes a decembra.Al qui mes m`agradava eran las festas d`aniversari,perque els seus pares nos convidavan a menjar juntos a els nens.lo que no m´agraba quan eran molts nens havia molta feina.aprendi a relacionar-me amb la gente i coneixer varietat de menjares qui els seus pares portavan d`seus paissos de origen. Fa un any treballava a Sant cugat am dedicava asistenta de la llar,la feina consistia en rentar la roba,passar l`aspiradora,netejar cristales,planxar,cuinar.El meu horari era de set del mati a duas de la tarda m´agradaba el horari no m´agradava la senyora.Vaig aprenda a tindre paciencia. Ara treballo d´auxiliar de l´avia, la aixeco la dutxo,la pentino i le vesteixo.Le faig l´esmorzar,vaig a mercadona.A les dotze del mati de cada dia fem un passagem,prenem el sol una mica,prenem un cafe´ i tornem a casa a les duas a fer el dinar. Pasem una estona mirem la televisió.Dimarts y dijuos vaig a catalá. I torno a tres cuarts de set a fer el sopar.i a les nou sopem,S´n va a dormo a les onze de la nit. L´altra feina fiag pastissos a una pastisseria petita a prop del a´ltra feina.treballo tres horas m´agrada molt.vaig tres vegades a la setmana. es tot.

 3. rolando

  04 febr. 13
  13:55 #

  jo em llevo a les dos quarts de nou més o menys i esmorzar després em poso a l’ordinador per veure si hi ha alguna resposta dels currículums que envio per internet i surto a deixar currículums, quan torno dino veig les notícies i per la tarda boy a passar classes de català i per nit veig una mica de televicion i em poso a l’ordinador per veure el correu que em va arribar i després a dormir.
  fa un any em levantava a les dos quarts de sis agafava el cotxe per anar per que entrava a les sis i sortia a les duas de la tarda i llegava al pis dinava i tenia tota la tarda per aser altres coses.
  fa deu anys em recordo poc vivia a buenos aires argentina i trabajave en una empresa de muntatge de mobles de cuina

 4. Denya Salgado

  06 febr. 13
  1:03 #

  Un dia de cada dia em llevo a les set del mati. Preparo el esmorzar per el meu fill de quatre anys i jo em preparo un cafe. Despres l’ajudo a posar-se la roba i lo porto al autocar del cole. Cuand torno a casa torno a preparar el esmorzar per mi i la meva filla. Despres jugem, sortim al parc o anem a comprar el pa. Cuand arrivem a casa poso a la nena a dormir i preparo el dinar. Dino amb mon marit i cuand la nena es desperta dina i a les dos quarts de cinc sortim per anar a buscar a mon fill a la parada del autocar. Arrivem a casa i jugem, i a dos quarts de sis o les sis dutxo els nens, despres sopem a les set, llegim un libre o dos i a les vuit poso els nens a dormir. Jo ordeno la casa i em poso a fer els deures de catala o truco a ma mare a Mexic. Me’n vaig a dormir a les onze o dotze de la nit. Fa un any i mig que vivia i treballaba a Chicago en un Hotel. Feia de cordinadora de esdeveniments i m’agradaba molt la meva feina. Mon horari era flexible i molt convenient per mi. Pero mon marit i jo vem decidir a venir a Barcelona i viure uns anys aqui. Mon marit i la seva familia son de Barcelona, son catalans, i volem que nostres fills aprenguin la cultura catalana. Fa deu anys que treballaba en una clinica d’un metge privat tambe a Chicago. Jo feia de cordinadora de operacions. Treballaba moltes hores i el salari era molt bo pero despres de treballar vuit anys en aquesta clinica vaig decidir de cambiar de feina.

  Fins dema!

 5. Pedro

  06 febr. 13
  10:35 #

  Cada dia em llevo a dos quarts de vuit. Esmorzo amb la meva dona; desprès treballo en el meu desptax i a dos quarts de l’una preparo el dinar. S la tarda treballo de cuatro a vuit.
  Fa dos anys treballaba en Zaragoza en un col.legi enseyant llengua i literatura clàssica i antiga. La meva feina m’agradava molt. Treballava al matí en el col.legi i a la tarda a casa meva. Vivia en un pis petit; ara visc en una casa petita però molt maca. Adeu.

 6. Dayana Leon

  11 febr. 13
  1:06 #

  Un dia de cada dia em llevo a les 8 del mati surto a treballa fins a 2/4 d’onze asmorzo em ducho i a 2/4 de dotze surto a les classes de catala fins a les duas de la tarda arribo a casa menjo i preparo les cosas per anar a l’universitat arribo a casa a les vuit de la nit, sopo, jugo amb els meus nebots faig als deures i em vaig a dormir..Fa un any treballava tot el dia desde les 7 del mati fins a les 9 de la nit cuidava a un nadó.Fa tres anys vivia a Bolivia i anaba a l’universitat em llevava a 2/4 de set del mati em duchava esmorzava a 2/4 de vuit surtia de casa cap a l’universitat, arribava a 2/4 de dues menjava i feia als deures i a 1/4 de cinc turnava a les clases fins les 8 de la nit, despres anava a passejar amb els meus amics.

 7. Paul

  19 febr. 13
  16:56 #

  fa 10 anys treballava en una impremta en el departament de disseny i pre premsa en Quito i ara treballo cuidant a una persona gran, cada dia em llevo a dos quarts de vuit del mati, esmorzo i em vaig amb tren a Barcelona on treball de nou a una, vin a dinar a casa, torno a la feina a les cinc fins a les vuit del vespre.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!