• Diari de lectura: La casa sota la sorra

  En aquesta entrada podreu fer cada setmana un comentari sobre el capítol que heu llegit del llibre. Recordeu que és obligatori i és una activitat d’avaluació. En el comentari heu d’explicar què ha passat al capítol que heu llegit i quines sensacions, emocions, records, etc., us han vingut en llegir-lo. El comentari ha de tenir unes 10 línies.

 1. teresa lopez

  19 abr. 13
  18:56 #

  Primera part.El caire i el nil.La bona vida de Pere Vidal.ara es diu Peter Whitel.no tenia faÏna i la seva presència introduì el desassossec en els costums de la famìlia del seu germà.Eran massa diferentes.desprès va trobar faÏna,però tenia que anar a l`Africa per primera vegada a la seva vida.el seu desti erà el Cairo.El Peter Whitel ha estat content perque el viatge havìa durat menis del que es podia pensar. Aqueste part m`agrada molt porque ha trobado feína i esta molt contento……………………….

 2. Paul Tandalla

  22 abr. 13
  18:12 #

  Es tracta d’un noi Pera Vidal que fart de viure a rebost del seu germà, decideix provar amb un “treball” que pel que sembla és molt perillós, li han posat a prova i ho han acceptat, el pagament és molt bo però hauria de canviar-se de nom i d’ara endavant es digués Peter Whitel.

 3. Paul Tandalla

  22 abr. 13
  18:47 #

  Primera part: El seu primer encàrrec és anar-se’n fins al Caire, li donaven explicacions les justes, debia allotjar en un hotel i vivia del millor passejant coneixent i llegint uns llibres d’arqueologia que li van lliurar amb una altra bona quantitat de diners, fins que després d’alguns dies rep l’ordre de dirigir-se a un altre lloc on s’ha de fer passar per arqueòleg i rebria un paquet que debia retenir sigui com sigui, però tot el tenien planejat a la perfecció.

 4. cheikh madhoun

  25 abr. 13
  9:45 #

  El Pere Vidal es un noi de 27 anys ,un tipo mes o menys polivalent ya que ho sab tot , sab idiomes , es fort y te moltes experiencias en gairebe tot , es molt espavilat,pero ,molt conflictiu ,que se li presenta una oferta de treball pero quina oferta ? es tracta de una misio’ cap a l’africa precisament a l’egypte pero ha de someter-se a unas series de probes per agafar aquesta feina, se l’han cambiat de nom ara es diu Peter Whitel i encara ha de començar el seu viatje cap alexandria,el caireons el esperava la realitat del seu aventura.

 5. Paul Tandalla

  25 abr. 13
  10:11 #

  Capítol 2: Pere ara havia d’anar a un lloc anomenat Aswan però s’assabenta que a Barcelona li busca la policia perquè van trobar els seus documents en el lloc del seu primer encàrrec, ara viatja en un vaixell coneixent nous paisatges i fauna, li lliuren un paquet amb documents d’arqueologia que li serviria per passar desapersibido per la duana ja que suposadament és un aqueologo.

 6. teresa lopez

  28 abr. 13
  18:50 #

  Capitol “2 La policía de Barcelona els buscava,!en efecto allà deia ben cla. que buscaven. un tal Pere Vidal (Peter Whitel.)la documentació estat trobada junt amb els restes d´un carregament de contraban en un iat robat.a prop de arenìs de mar.la matinade del 12 de marc…..Para la teva familia estava mort.Se feia pasar com arqueóleg perque la organizació que li havia contratat le havía donat aquel carnet.Com arqueóleg. La gent que li tratavaes defeian en atencions envers els europeus o americans que feian acte de presencia intentar salvar els tresors de aquel pais………

 7. Paul Tandalla

  30 abr. 13
  11:12 #

  Capítol 3: El Pere va camí a Sudan i en el trajecte es coneix amb un home negre anomenat Henry que li sorprèn parlant en català i decideix fer amistat amb aquest noi.
  Henry li convida a conèixer poblacions i li explica la seva procesencia Americana i Africana, era un noi idealista, així que accepta la invitació i van a recórrer diversos llocs en un jeep prestat.

 8. teresa lopez torres

  05 maig 13
  15:34 #

  Henry Balau entra en escena.y diu Barcelona es bona si la bossa sona…..a Peter Whitel,no hauria pogut imaginar trobar algù que parlès en català.garaibè entre la frontera entre egipte i el sudan,Ès clar que era un català deficient..pero prou entenedor per no poder fer disimulat. aquest capitol dir que era un català deficient com el nostre.pero que li agrado molt escoltar-lo…………………..

 9. Paul Tandalla

  14 maig 13
  12:40 #

  Capítol 4: El cotxe en què viatjaven s’espatlla i Henry s’acosta a habitar el dany mentre Pera es va allunyant per estirar les cames i com ja s’estava fent fosc rellisca i cau en un fang on hi havia animals morts i més es troba amb 5 Lienas habrientas per sort arribo seu amic Henry a ajudar, va estar molt a prop de servir d’aliment a les Lienas.

 10. teresa lopez torres

  18 maig 13
  17:33 #

  Capìtol 4 L`amic i les hienes, Pere le confesa al seu amic que els havia passades magres. i que li devia la vida.Henry li conteste ´´Tu hauries fet els mateix ui?I Pere després dir de seguida que si. Henry de seguida tornà l`arab amb una ampolla d`un liquid gro`s. Es va explicar q`ello es deia maritza. una mena de aguardient que algù no se savia que feia clandestinament.amb els dàtils de les palmeres. nomès en bevia la gent qui tenìa un astòmac de categoria.Ja que cremava de valent. hi va comentar que la Maritza erà una altra enemic que alguns blanes havian introdúit per pertubar la vida del africans.

 11. teresa lopez torres

  18 maig 13
  17:42 #

  Capìtol 5 Henry dona un consell.al seu amic Piter no podia comprometre ningù i va dir q`era un aventure,que havia treballado a alemania,anglaterra i la costa brava.has dit que eres un aventurer le dir henry arà falta saber si seràs un bon o un mal aventurer a mi per principi no m`interessen……………….pero Piter no le ha dit la veritat.

 12. teresa lopez torres

  18 maig 13
  18:02 #

  capìtol 6 segona part. La casa Sota la Sorra´El senyor TI i la seva ciutat.va dir a Peter erà la llei i l`amo obsolut ha de obeir-le i no aniràs contra cap llei.L`Aleman em dic Hans i van a treballar junts i va dir ja no aprendàs.amb els extranys no pots dir mai res comentaris sòn les ordres Peter va preguntar-li per els senyor TI els Hans va dir alguns pregunts puc contestar-les d`altres no .hi ha cosas que encara no sè. Aquel lloc era el pais o la ciutat del senyor TI.Sota Terra. ell senyor TI abans es diu Timoteu Wander havia descubreix una ciutat de morts.Pero no tenia cap valor arqueologic……..Timoteu va arribar aquell lloc dos a tres mil anys mès tard. però tambè desert sorra avions jeeps radar…………………….

 13. cheikh madhoun

  21 maig 13
  15:21 #

  El PETER WHITEL passava els dies del seu estada a l’hotel Cleòpatra fins que li arribi els ultimes instruccions mentre tan ha de llegir els llibres d’arqueologia que ha rebut per part de la organització junt amb les cartes i els diners .Entre guies i taxistes el Pere començava a entendre com seria la seva vida al Cairo i durant tot la seva aventura fins que li arribi una carta amb noves instruccions s’ha d’agafar el tren fins a ASWAN travessant gairebé tot l’Egipte i el vaixell on es va encontrar-se amb un estrany que li va deixar un paquet amb carpetes d’arqueologia ,aixi podia passar per professional fins la les duanes Sudanesos .

 14. cheikh madhoun

  03 juny 13
  23:06 #

  El PETER WHITEL es va conèixer en el vaixell un home negre que es diu HENRY BALAU,era un home interessant,divertit ,en el primer cop es va sorprendre el PETER parlant un català molt deficient,parlava sobre el SUDAN ,l’Egipte els americans en el SUDAN sobre l’africa en general ,era culte tot dos es van recórrer la zona amb un jeep prestat .

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!