• Com era i com és casa teva?

  Avui hem parlat de com era la casa on vivíem abans i com és la casa on vivim ara. Recordeu que hem utilitzat el pretèrit imperfet i el verb haver-hi, el present d’indicatiu i adjectius de descripció, per exemple:

  Abans, jo vivia en un pis que era la porteria, era un pis petit amb poca llum, tranquil i no gaire sorollós, no hi feia ni fred ni calor,  hi havia un rebedor, un lavabo, un dormitori, una cuina-menjador, un estudi i una galeria.

  Ara, jo visc en un pis que té dues plantes, és molt lluminós i assolellat, molt tranquil i hi fa una mica més de calor que en l’altre pis, hi ha un rebedor, una cuina, una galeria, un menjador, un balcó, un dormitori, un lavabo, un estudi i un altre balcó.

  Com era el vostre pis i com és el pis on viviu ara? 

   

 1. Julia Custova

  18 Jun 13
  15:25 #

  Busco un piso.
  Que està al barri Gràcia o prop de Glòries. No molt gran pero bonic y reformat. Necesito solo 1 dormitorio y cocina americana completament equipada. Si hi algun balco molt bé!

  Respondre

 2. Paola

  18 Jun 13
  19:45 #

  Abans de mudar-me a al pis a on visc ara, compartia pis amb dues amigues a Barcelona, molt a prop de l’estació de metro Marina. El pis era bastant gran, però una mica fosc. Entraves i hi havia un passadís llarg que donava a mà esquerra primer a una habitació petita, després estava la cuina i continuant estava el bany. Després el passadís s’obria una mica i et trobaves primer amb un altra habitació petita, i seguidament una més gran. Al final del passadís estava el saló-menjador que era bastant gran.

  Ara, visc a Sant Cugat, en un pis a planta baixa que és bastant gran i lluminós. Quan entres hi ha un rebedor i a mà esquerra et trobes amb el saló menjador que és bastant ampli i té un finestral gran que dóna a un petit jardí. Si continues recte des de l’entrada hi ha un passadís que es ramifica en dos, si vas a l’esquerra et trobes amb una habitació, que actualment és el despatx del meu marit, i després està la nostra habitació, ambdues donen al jardí. Al davant hi ha un bany. I si vas per la dreta del passadís primer està la cuina, que és prou àmplia com per a què hi hagi una taula, on generalment mengem, i darrere està el safareig. A costat de la cuina, es troba l’habitació dels meus fills i després hi ha un altra habitació que la fem servir tan per quan venen convidats com per a despatx meu. Totes dues habitacions donen al passadís comunitari. Finalment al fons es troba l’altre bany.

  Respondre

 3. veronica garcete

  18 Jun 13
  22:09 #

  quan jo era petita vivia a Paraguai en una casa molt bonica i agradable, amb un jardí molt gran, plena de flors i fruites .. a l’entrada mateix hi havia un dormitori al capdavant la sala, a la dreta hi havia dos dormitoris mes, a l’esquerra el menjador i al capdavant un altre dormitori ….. al fons estava situada la cuina, era una casa molt lluminosa i assolellada .. al mig dels dos dormitoris del front estava situada un bany molt gran …. ara visc a sabadell en un pis molt acollidor i gran, al rebedor a la dreta té un dormitori petit, al capdavant al saló menjador, a l’esquerra estan situades dos lavabos 1 gran i l’altre petita, al passadís al fons estan situades tres habitacions mes,, a la dreta del saló hi ha la cuina i el safareig …. també tenim un balcó gran … és un pis molt tranquil i remodelada … també tenim calefacció …..

  Respondre

 4. Celine

  18 Jun 13
  23:01 #

  Fa deu anys, quan vaig arribar a Barcelona, vivia sola en un pis a prop del barri de Gracia. M´agradava molt perquè era petit però en bon estat, molt lluminós, i el barri el millor de tot Barcelona! Hi havia un rebedor, un lavabo, una habitació, una cuina, un saló amb un balcó petit.
  Ara vivim a Sant Cugat, en una zona tranquil, en un pis gran y molt lluminós. Hi ha un rebedor, a mà esquerra la cuina, on podem menjar, que dona al safareig. Després hi ha el saló menjador, dona a la terrassa on ens ocupem de moltes plantes!– la cuina també dona a la terrassa. A ma dreta del rebedor hi ha un passadís, las dues habitació de las meves filles, un lavabo petit per elles y al fons el nostre dormitori amb lavabo. Es un dúplex, a dalt no hi ha molt espai però tenim un despatx que també fem servir de habitació pels invitats i hi ha endreces que son molt practiques. Es perfecte per viure amb nens.

  Respondre

 5. Bélgica Balseca

  19 Jun 13
  2:28 #

  Quan vivia a Equador, la casa meva era gran construïda en un solar molt amplí era un barri de gent treballadora. Era una casa molt lluminosa en la part d´endavant era el párquing,immediatament a l´entrar a la má dreta el rededor, seguit pel saló i menjador, a la má dreta una habitació de matrimonio i seguit per dues habitacions més, al fons de menjador la cuina molt gran i després un bany, a la part posterior al sortir al pati tenia uns quants arbres a més un corral per criar pollastre. de petita mejorment gaudia de l´aire lliure.

  Ara viu a Mira-sol, igualment en una casa petita d´origen de tres dormitoris que compta a la part dreta amb el garatge al centre la porta de l´entrada a un jardí per després trobar l´entrada a la casa immediatament un saló menjador a má esquerra dues dormitoris petitos uno de la meva mare i altra del meu fill i un dormitori de matrimoní, al fons un bany i a má dreta la cuina, posteriorment la terrasa un jardí amb un olivar, un hort, piscina i traster, Aquesta zona es molt tranquil-la i be comunicada.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!