• Presentem-nos!

  vintage_polaroid_by_xxcrazy_princessxx2

  Avui hem començat el curs i hem aprofitat per  presentar-nos i saber coses sobre els companys i companyes del curs. De mica en mica ens anirem coneixent millor, però, de moment, què us sembla si ens presentem al nostre nou blog? Començo jo? Som-hi, doncs!

  Em dic Emma i tinc 36 anys. Sóc de Barcelona i visc a Nou Barris amb la meva parella i la nostra filla Nora que setze mesos. Sóc professora de català al Consorci per a la Normalització Lingüística des de fa aproximadament 10 anys. M’agrada molt la meva feina.

  En el meu temps lliure m’agrada sortir amb els amics i amb la família,  passejar per la ciutat, llegir. També m’agrada molt fer manualitats: ganxet, punt, coses amb feltre…

  La meva llengua materna és el castellà (el meu pare era aragonès i la meva mare és de La Rioja), tot i que des de petita vaig anar a una escola catalana, on vaig aprendre el català. També una mica d’anglès, tot i que em costa parlar-lo. Aprendre‘l millor és la meva assignatura pendent.

  Bé, ara us toca a vosaltres! Ànims! A veure qui és el primer!

  Emma

 1. Juliette

  01 jul. 13
  13:47 #

  Hola sóc la Juliette tinc 30 anys, sóc Colombiana, vaig arribar a Barcelona fa dos anys, visc a Montcada i Reixac amb el meu marit, tinc una filla i es diu Karol té tretze any i viu a Caòmbia amb la meva mare. ara estic estudiant català, també estudio angles i auxiliar d’infermeria. M’agrada molt escoltar música i llegir , ara en vacances estic llegin un llibre que es diu” LOS PILARES DE LA TIERRA”

  1. SLC de Montcada i Reixac

   03 jul. 13
   9:29 #

   Juliette, els verbs i el vocabulari estan molt bé. Intenta posar punts i no comes al final d’una frase.

 2. David Calatrava

  01 jul. 13
  19:02 #

  Em dic David, soc d’ Almeria i visc a Mollet amb la meva parella. Estic a l’atur, i busco feina pero la cosa esta molt malament. Tinc estudis universitaris de comunicació audiovisual, pero desde que vaig començar l’universitat vaig travallar de chambre a l’estiu, aquesta professió m’ agrada molt.

  La meva llengua materna és el castellà. També parlo una mica d’angles que sempre vaig voler migliorar, tambe parlo Italià, i ara estudio català.

  En el meu temps lliure m’agrada llegir, mirar bon cinema, i des de que soc a catalunya mi vaig afiçionar a la muntanya, vaig fer algun pico, i moltes rutes, també m’agrada molt la platja i el sol. A vegades m’agrada escriure en el meu diari. Pero últimament lo tinc molt abandonat.

  Sempre que vaig a viure a un nou sitio, m’agrada saper tot i aquesta és una de aquestes coses.

  1. SLC de Montcada i Reixac

   03 jul. 13
   9:31 #

   Molt bé, David. Només alguna correcció:

   – cambrer
   – millorar
   – m’he aficionat a la muntanya, he fet algun cim
   – Últimament EL tinc molt abandonat

 3. Fatima

  01 jul. 13
  21:14 #

  Em dic fatima i tinc 16 anys. Sóc de Marroc i visc a Catalunya fa 5 anys. Sóc estudiant i m’agrada estudiar molt.

  En el meu temps lliure m’agrada sortir amb els meus amics i amb la meva família, anar de compres, llegir diaris. També m’agrada practicar esports per exemple: el bàsquet.

  La meva llengua materna és Tamazight i els meus pares són amazics.També vaig aprendre a escola Castella, Català, Àrab i Anglès, tot i que em costa parlar-lo.

  1. SLC de Montcada i Reixac

   03 jul. 13
   9:33 #

   Molt bé, Fàtima. Només una correcció:

   – També HE APRÈS a L’escola castellà….

 4. Vanessa

  02 jul. 13
  13:40 #

  Hola soc la Vanessa:

  soc d’Asturias,tinc trenta-dos anys, fa 1 any que arribe a Catalunya, estic al`atur, visc amb el meu xicot es diu Juan,a Montcada i Reixac.

  Tinc un fill es diu Carlos Javier, te onze anys i viu Asturias amb el seu pare.

  M´`agrada molt la muntanya, la platja, fer manualitats amb reciclaje y fieltre.
  estic estudiando catala,per la meva feina, que es de auxiliar de geritria.

  1. Emma

   04 jul. 13
   8:40 #

   Vanessa, bé però alerta, sobretot, amb el passat:

   – arribe –> vaig arribar
   – reciclatge
   – feltre
   – estic estudiant

   I alerta amb acabar les frases amb punts i no amb comes.

 5. oussama

  02 jul. 13
  16:13 #

  hola sóc oussama ,sóc de Marroc ( tanger ), tinc 23 anys . f a 1 any mig que he vengut a catalunya
  sóc estudiant ( estic en el segon any del cicle formatiu gestió d’allotjaments turístics)
  la llengua meva es el arab. poc parlar frances, angles i castella.
  m’agrada viatjar i conèixer altres cultures

  1. SLC de Montcada i Reixac

   04 jul. 13
   8:42 #

   Molt bé, Oussama. Només alguna correcció:

   – he vengut –> vaig venir
   – la meva llengua és l’àrab
   – puc parlar

 6. marisleidy Rodríguez castañeda

  02 jul. 13
  16:48 #

  Hola soc la mary:soc de cuba,va fet 3 anys que vius amb cataluya, amb un pobla diu montcada i reixac, la meva llengua es el castellá, ara estic estudian el catalá, aquesta llengua es molth bonica pero a vagades tinc una mica de vergonya,estic amb el basic 3 y lo aprofitare per parlar molh bé, en els meu temps lliure me agrada pasejar con els meus amics, llegir, escoltar musica.

  1. SLC de Montcada i Reixac

   04 jul. 13
   8:44 #

   Força bé, Mary, però alerta, sobretot, amb els verbs:

   – Fa 3 anys que visc a Catalunya, en un poble que es diu Montcada
   – molt
   – m’agrada passejar AMB els meus amics

 7. Giovanna

  02 jul. 13
  21:00 #

  Hola Soc la Giovanna,vaig neixer a Perù el 20 de novembre. Tinc 27 anys.
  Ara visc a Montcada i Reixac amb el meu marit es diu Eduardo i te 27 anys tambe.
  Ara estic estudiant català i tambe busco feina.
  La meva profesiò es administrativa de hoteles i restaurant.
  Tenim 1 anys i 3 meses de casat i encara no tenim nens.

  M’agrada sortir amb meu marit i amics a conoxeir otros llocs.

  En aquesta vacança he visitado la Costa Brava,full playa i sota per 4 días i 3 nits.

  1. SLC de Montcada i Reixac

   04 jul. 13
   8:46 #

   Molt bé, Giovanna. Només alguna correcció:

   – amb el meu marit QUE es diu Eduardo
   – d’hotels i restaurants
   – Fa un any i mig que ens vam casar
   – conèixer altres llocs
   – Aquestes vacances he visitat la Costa Brava

   Giovanna, no entenc la frase final. Què volies dir amb “full playa i sota per 4 días i 3 nits.”?

 8. irene

  06 jul. 13
  22:41 #

  Hola, a tots, soc la Irene! tinc 29 anys. yo, vaig neixer a Catalunya.
  Tinc una nena de 3 anys que es diu Lucia., Ara mateix ella es el meu tesor!.
  En aquest moments estic a l´atur , desde fa ya un par d´anys. així que aprofíto per estudiar.

 9. Vanessa

  03 oct. 13
  14:36 #

  Jo sóc la Vanessa i tinc 37 anys. Sóc de Valladolid i visc a Sant Cugat amb mi marit Paul i el nostre fill Alex que té quatre anys. M’agrada molt jugar amb l’Alex, llegir, passejar amb cuinar.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!