• Per llepar-se els dits!!!

    Aquesta setmana hem parlat d’aliments (fruites, verdures, carn, peix…), d’estris que fem servir per cuinar (cullerot, batedora…) i de les accions que fem dins de la cuina (batre, remenar, macerar…). Hem passat gana a classe mentre en parlàvem, però finalment hem pogut explicar la recepta d’un plat típic del nostre lloc d’origen.

    Així que us animo a penjar-la aquí per si algun company o companya de classe s’anima a fer-la. Jo us en penjo una de mostra, concretament la de la Quiche que vaig portar el dia de final de curs del Bàsic 2.

    quiche

      Quiche de pernil dolç i bacon

    Ingredients:

    – pasta brisa

    – 50 g de pernil dolç i 50 g de bacon

    – una ampolla de nata líquida

    – 100 g de formatge emmental

    – 3 ous

    – sal

     

    Preparació:

    1. Coeu una mica la pasta brisa tal com indica el fabricant.

    2. Fregiu el pernil dolç i el bacon tallat a trossos petits.

    3. Bateu els 3 ous, la nata i un pessic de sal amb la batedora. Podeu afegir-hi una mica de pebre.

    4. Afegiu-hi el bacon, el pernil dolç i el formatge, i barregeu-ho bé.

    5. Aboqueu la barreja a la pasta i enforneu-ho.

    6. Deixeu coure fins que hagi quallat.

    7. Gratineu-ho una mica perquè es dauri per sobre.

    8 . Serviu-ho fred o calent, com més us agradi.

  1. Vanessa

    04 jul. 13
    14:25 #

    Este postre es diu (FRISUELOS) es un postre tipic d ASTURIAS de los dies de carnabal (ANTRUXO) o les (comadres) es una festa que se fa uns dies abans de carnabal solo per las donas o noias.Surtin de festa per la nit, a discoteces amb bois 😉

    Ingredients: per fregir: per decorar o servir:

    1 llitre de llet mantega sucre amb canyella
    6 ous oli de oliva mel
    llarradura d llimona melmelada
    anis

    1- Posar tots els ingredients en un bol, batre fins que no quedin grumolls.
    2- Deixar reposar 1h, després que passi 1h calents una paella, poses oli o mantega, cojes una cullera gran, li dónes la volta. 3- Per últim la poses en un plat amb sucre i canyella per sobre.

    També ho pots servir amb mel, xocolata, nata,,,, etc
    es pot fer en salat, en aquest caso no li tires anis, decorat amb carn picada, morcilla,,,, etc

    1. Emma

      04 jul. 13
      14:30 #

      Vanessa, repassa la recepta i recorda que, com a text instructiu, ha d’estar escrita amb els verbs en imperatiu. Corregeix-la, si us plau!

  2. oussama

    04 jul. 13
    14:31 #

    Bon día

    avui us presento el couscous de vertat no com el de classe
    ingredients:
    – Cous cous
    – pastanaga
    – carbassó
    – Pebrot vermell
    -ceba
    – Gra d’all
    – pebre
    – oli
    – sal
    i especies i altres verdures que no se quines són

    com es fa??
    Primer tallem les pastanagues, els carbassons, el pebrot i la ceba tendra. Després, en una cassola amb una mica d’oli salteu la ceba tendra i el pebrot. Afegim l’all ben triturat juntament amb la pastanaga, i finalment, el carbassó. El cuinem tot fins que quedi tendre.

    en el mateix temps posem a bullir dues tasses d’aigua amb sal i col · loquem els grans de cous cous en un recipient ample per servir. Li afegim l’aigua bullida i deixem reposar uns 8 minuts, perquè els grans de cous cous s’inflin. Llavors li tirem un raig d’oli i remenem amb una forquilla, perquè els grans quedin solts.

    Finalment afegim els vegetals al cous cous i servim

    bon profit Emma

  3. Fatima

    07 jul. 13
    2:22 #

    Cuscus marroquina
    Ingredients:
    ½ kg de cuscús
    2 cebes
    4 trossos de carn (vedella o xai).
    4 pastanagues
    1 pot de cigrons cuits.
    2 carabassons
    1 carabassa petita
    2 patates
    2 tomàquets
    ¼ de col
    1 pebrot verd petit
    Un manat de coriandre
    Un glaçó de brou de verdura o de carn
    Sal, gingebre, pebre, cúrcuma

    Preparació:
    Has de possar una olla Expressar, posar la carn amb 1 ceba a làmines, oli d’oliva, sal, pebre, gingebre i cúrcuma. Has d’afegir l’aigua suficient a la seva cocció i deixar coure 30 min. mes o menys.

    Has de tallar les pastanagues en trossos llargs.

    Has de tallar la ceba en làmines, i posar-les a l’olla del cuscusiero amb el tros de col, añadir1 litre d’aigua, oli d’oliva, les espècies, una mica de coriandre en branques i el cassó de brou.

    Has de posar el recipient de cocció al vapor sobre de l’olla i deixar bullir.

    En un plat gran has de posar el cuscus amb 4 o 5 cullerades d’oli i barrejar bé.
    Has de mullar poc a poc amb un got d’aigua removent ràpidament amb els dits.
    Quan el vapor comenci a pujar al recipient de cocció al vapor, posar el cuscús i
    deixa coure 20 minuts.

     Has de tallar el carbassó, la carbassa i el pebrot a trossos com a la foto. Tallar les patates en 2.

     Passats els 20 minuts, treu el recipient de cocció al vapor i posar-lo sota l’aixeta d’aigua perquè el cuscus xucli bé l’aigua.
    Deixar escórrer i posa’l en un plat gran. Posa-hi sal i una mica d’oli, barrejar amb les 2 mans.

     Has d’afegir el carbassó, la carbassa, les patates, 2 cullerades de coriandre picat i el pebrot a l’olla. Afegix aigua si cal. Posa el recipient de cocció al vapor i espera que comenci a pujar el vapor.
    Quan les verdures comencen a coure, has d’afegir 2 tomàquets ben tallats i el pot de cigrons. Deixar coure.
    De la mateixa manera que abans, posar el cuscús a coure durant 20 minuts.

    Presentació: posar el cuscús en un plat. Al centre posar la carn i les verdures a sobre. Regar amb una mica de brou i presentar el brou que sobra en un bol per afegix poc a poc mentre es menja el cuscus.

  4. Giovanna

    07 jul. 13
    23:49 #

    Ingredients:
    Patates
    Aji groc
    Sal
    Llimona
    Olí

    Farcit:
    Pollastre
    Maionesa
    Sal

    Decoraciò:
    Ous
    Julieta
    Maionesa

    Preparaciò:
    1-Primer hem de bullir les Patates, sense dedicar refredar les hem de pelar.
    2-Cal triturar les patatas, en el passapure fins a obtenir una pasta.
    3-Posa aji groc, Oliver, sal i la llimona. Després barrena-ho tot.
    4-Hem d’estirar la patata i posar el farcit de pollastre esmicolat amb maionesa i sal.
    5-Hem d’embolcallar-ho tot.
    6-Hem de decorar amb ou ratllat, julivert tallat petit i maionesa.

  5. David Calatrava

    08 jul. 13
    14:57 #

    INGREDIENTS:
    – Pà dur 300g.
    – Farina 200 g.
    – Xoriço (quan volguis)
    – Seitons (quan volguis)
    – Pebrots quan volguis)

    ELABORACIÓ

    1.- El pà durcal posar-lo en aigua a macerar fins que estigui tou.
    2.- Cal fregir els pebrots, el xoriço i els seitons.
    3.- Cal posar el pà en trossos petits i feu una masa.
    4.- Poseu la farina amb el pà en una paella a foc lent i no pareu mai de remenar.
    5.- Per finatlizar, quan tenim un color groc i torrat , pogeu-les en plats, poseu a sobre als pebrots, el xoriço i els seitons.

    I a menja!

  6. Juliette

    08 jul. 13
    19:43 #

    hola bona tarda.
    la meva recepta es diu safata paisa.
    Ingredients:
    Arròs.
    Frijoles.
    Platanos.
    Alvocat.
    Ous.
    Carn picada.
    Xoriços.
    Cansalada.
    Sal.
    oli.

    Preparació:

    -Primer hem de bullir l’arròs i els frijoles.
    -Segon fregim la carn picada.
    -Tercer fregim la cansalada.
    -Quart preparem l’amanida (col, pastanaga, tomàquet, ceba i llimona)
    -Per últim fregim els ous, els platans i els xoriços.

    Aquest plat se serveix de la següent manera:

    En una safata, servim el arròs, els flijoles, la carn picada, la cansalada, l’ou, l’alvocat i l’amanida. Aquesta recepta s’acompanya amb arepa, que és de blat de moro i és típic de medellin.

  7. irene

    10 jul. 13
    19:36 #

    RECEPTA D´ESCUDELLA.
    Igredients:
    Cuixa de pollastre.
    carn magra de vedella.
    ós salat.
    pastanaga.
    ceba.
    porro.
    cigrons.
    mongeta tendre.
    fideos
    arros.

    ELABORACIO:
    De primer tenim que preparar el brou, possa aïgua a dins l´olla, cuan comenci a bullir fica-li la cuixa de pollastre, la vedella, el porro, la ceba i el ós salat, deixa-la coure durant 2 hores y mitja a 3 hores.

    Una vegada estigui fet el brou, es cola el brou en una altre olla per coure, la col, els cigrons, les mongetes tendres quan aquestes estiguin una mica fetes s´ha afegeix el arros i el fideos hasta que estigui tot ben fet.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!