Aquesta setmana hem parlat d’aliments (fruites, verdures, carn, peix…), d’estris que fem servir per cuinar (cullerot, batedora…) i de les accions que fem dins de la cuina (batre, remenar, macerar…). Hem passat gana a classe mentre en parlàvem, però finalment hem pogut explicar la recepta d’un plat típic del nostre lloc d’origen.
Així que us animo a penjar-la aquí per si algun company o companya de classe s’anima a fer-la. Jo us en penjo una de mostra, concretament la de la Quiche que vaig portar el dia de final de curs del Bàsic 2.
Quiche de pernil dolç i bacon
Ingredients:
– pasta brisa
– 50 g de pernil dolç i 50 g de bacon
– una ampolla de nata líquida
– 100 g de formatge emmental
– 3 ous
– sal
Preparació:
1. Coeu una mica la pasta brisa tal com indica el fabricant.
2. Fregiu el pernil dolç i el bacon tallat a trossos petits.
3. Bateu els 3 ous, la nata i un pessic de sal amb la batedora. Podeu afegir-hi una mica de pebre.
4. Afegiu-hi el bacon, el pernil dolç i el formatge, i barregeu-ho bé.
5. Aboqueu la barreja a la pasta i enforneu-ho.
6. Deixeu coure fins que hagi quallat.
7. Gratineu-ho una mica perquè es dauri per sobre.
8 . Serviu-ho fred o calent, com més us agradi.