• Com era abans la teva ciutat?

  MonumentoalaBandera (1) MonumentoalaBanderaClobenza_2 clobenza_1Plazavenezuela00045SJCostarica2Aquesta setmana hem après el pretèrit imperfet d’indicatiu i hem comparat el present i el passat. A classe hem portat fotos de les nostres ciutats i hem parlat en parelles sobre com eren abans i com són ara. Pengeu el vostre comentari al blog i així la resta de companys i companyes també ho podran saber!

  image (3) image (2) panoramica de Tanger 1900_01_262 800px-Zocalo_Mexico_City_panorama_at_nightfall Zocalo 1800 PUENTE CARMELO puente 1912

 1. Sara Filiberto

  19 oct. 13
  9:32 #

  Bon dia!! jo soc la Sara y la meva ciutat ès Sevilla.
  La meva ciutat tenien un riu mold grand, bastant brut.
  El riu s´utilizava per al comerc, per pescar o banyar-te a l´estiu.
  Ara a l´actualitat el riu es una zona de reclam turistic, Tu pot passejar amb vaixell, practicar piragüisme en el centre d´alt rendiment o prendre´t unes tapes al costat del riu

 2. aracely

  20 oct. 13
  18:52 #

  El municipi de Condega es troba situat en el Departament d’Estelí. La capçalera municipal està situada a 185 km al nord de Managua, capital de Nicaragua. és un poble molt petit fa uns vint anys tenia carrers de terra, pocs habitants i poc comerç a l’anus 1979 epoca de gerra derrocar un avió que va estar abandonat per molts anys.
  actualment Condega és un poble molt pròsper seus carrers són empedrats hi ha molts botigues, moltes plantacions de tabac i fabriques on el processen. l’avio va ser reconstruït i han fet un parc mirador on pots veure tot el poble i les muntanyes que l’rodean.cada dia arriben molts turistes al poble a gaudir de l’artesania i del museu ..

 3. yensy Duarte

  21 oct. 13
  10:08 #

  Hola, la setmana passada he portat una fotografia de San josé Costa rica, en la fota podem veure com era l’avinguda principal. Abans San josé, les carreteres eran de terra i els cables eren aeris, hi havia molt pocs cotxes i la majoria de persones vivien en cases a l’àrea metropolitana.

  Ara les coses han canviat molt, les carretes estan asfaltades i l’electricitat en aquesta zona va subterrània, en aquesta zona ja han deixat de viure persones, i s’a convertit en una àrea comercial.

 4. Carla Sanchez

  21 oct. 13
  11:05 #

  Bon día

  La meva Ciutat és Caracas, on Jo vivia, Aquesta ciudad és la Capital de Veneçuela.

  Abans en 1957 tenia 3.000.000 de habitants ara son 8.000.000, en aquella época no hi habia tants edificis como ara, es podía veura el montayns i la plaça Veneçuela actualment, no més veure edificis i un poquet de vegetació.

  En la foto de 1957 es pot veure la construcció de la universitat central de Veneçuela i el riu Guaire.

 5. Manuel

  21 oct. 13
  17:20 #

  Bona tarda.

  Tánger et una ciutat qui s´entcontra al nort de l´Africa. Jo soc d´aquesta ciutat.

  Abans pertenyia a un protectorat de molts paisos, avui perteny a Marroc. Llavors no hi havia port, en aquest momento hi ha a gross port i molts vaixells.
  En aquella época no hi havia edificis a la platja, avui hi ha molts edificis. Tambén hi havia un poble antic, la Kasbah, avui hi ha el mateix poble. Molts turistas el visiten.

 6. mcampoy

  22 oct. 13
  13:39 #

  Felicitats pels vostres comentaris!! Molt interessants!! Us he marcat en negreta les paraules que heu de revisar.

 7. Kerstin

  22 oct. 13
  20:02 #

  Bon día. Jo sóc de cerca de Coblença. Allí está el “Deutsche Eck” on s’ajunten els dos rius Mosela i Rin. Abans no hi havian edificis. Avui dia es veu moltes edificis i també mes vaixells. Llavors nohi havia el monumento del emperador Guillermo I. Ho van posar en 1897 però durant la guerra va ser destruït i ho van tornar a posar en el 1993. Fa temps la punta no existia. La van posar artificialment. Ara el “Deutsche Eck” és un lloc molt visitat per turistes de tot el món.

 8. Araceli

  23 oct. 13
  15:49 #

  Hola a tothom.
  La meva ciutat es Méxic. Al bloc hi ha penjades 2 fotos del ‘zócalo’ que es la plaça central de la ciutat.
  Al voltant del any 1800 hi havia una gran esplanada amb un monument al centre. En aquell temps ja hi estaba construida La Catedral, que es la principal esglesia de la ciutat i a un costat de la esglesia, també ja hi estaba construido el edifici de govern que es diu ‘Palacio Nacional’, però no hi havia carrers aslfaltats. Sembla que hi havia molt de espai lliure para anar i pasetjar.
  Actualment, al mateix lloc hi ha 4 grans carrers on circulan moltes cotxes al voltant del Zócalo (esplanada) i ja no hi ha el monument. Ara hi ha una bandera de Méxic molt molt alta. Encara están tant La Catedral com el Palacio Nacional, però també hi ha altres edificis… A la esplanada ara ja no es pot anar caminant gaire, perque ara la esplana es el lloc on la gent es posa quan fan vagas laborals o es queixan del govern. Tambè es el lloc on cada 15 de setembre es crida ‘Viva Méxic’ i els mexicans celebrem la festa de independencia.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!