• Com són els hàbits dels japonesos?

  Hola!

  A mi m’agrada molt el Japó i els japonesos. Per tant, us escric com són els hàbits d’una família tradicional japonesa (de la majoria i des del meu punt de vista, és clar!).

  Els homes japonesos es lleven d’hora, entre les cinc i les set del matí. Es lleven aviat i, sovint, van a dormir tard, és a dir, dormen molt poc! Per això, moltes vegades els trobem que dormen al tren quan van cap a la feina. Normalment, el seu lloc de feina és lluny de casa seva, per això es lleven tan d’hora. Esmorzen a casa o en alguna cafeteria. Els homes treballen tot el dia, comencen a les vuit del matí i, gairebé cada dia, tornen a casa cap a la una o les dues de la matinada. Gairebé sempre dinen i sopen fora de casa. Llegeixen bastant al metro o al tren perquè sovint la feina és lluny de casa.

  Algunes dones treballen però la majoria s’estan a casa amb els fills. Preparen l’esmorzar, el dinar i el sopar de la família; ajuden els fills a fer els deures, netegen la casa, van a comprar. També queden amb les seves amigues i fan un cafè o dinen juntes.

  Els caps de setmana, els homes queden amb companys de feina i juguen a golf. Però això està canviant, les famílies més modernes passen el cap de setmana junts i fan activitats amb els fills com anar a passejar o al cinema.

  Ara us toca a vosaltres!
  Expliqueu-nos els hàbits dels habitants del vostre lloc d’origen, d’un país que us agrada o d’un planeta inventat =).

  Ànims! És una bona pràctica per assimilar tota la feina que anem fent a classe.

  shin chan

 1. Katherine

  16 gen. 14
  18:33 #

  Hola, com jo sóc xilena, Per tant, us escric una mica de com es el meu pais.
  Xile, és un pais molt bell, té diversos tipus de paisatges; desert,altiplá, serralada, mar i molt boscos, peró aixó contrasta amb la desigualtat que existeix, som el quart pais mes desigual del món.
  La gent es amable amb l’estranger. Es treballa molt, tant homes com donas.
  En fi , el mes bonic del meu pais són els seus paisatges i l’afecte de las persones.

 2. Yailén

  01 febr. 14
  23:59 #

  Jo soc cubana. A Cuba ens llevem entre les sis i les set del mati perquè la feina comença entre les set i les vuit. Traballem tot el dia i tornem a casa després de les cinc de la tarda. Els cap de setmana nosaltres fem les compres i anem a passejar. A l’estiu tots anem a la platja.

 3. jose carmona

  03 febr. 14
  18:26 #

  jo soc de andalusia hi he viscut a catalunya desde els cuatre ayns.La vida a catalunya es de alto nivel no hi falta de res mes aviat sobran coses i sempre hi ha hagut molte feina a canvi se hi ha de treballar molt i se dispone de poc temps lliure.La vida se mou bastant depresa..

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!